belciam 10.09.03, 00:23 Mam pytanie. Moja niunia dostała kataru. Jutro mamy iść na szcepienie. Czy można szczepić dziecko gdy ma katar, czy lepiej przełożyć szczepienie. Belcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
granna Re: szczepionka a katar 10.09.03, 08:34 Hej Nie sądze, by je chciano zaszczepić, jest to prawdopodobnie infekcja i radziłabym Ci zadzwonic do poradni bo przynosić chore dziecko do zdrowych, które mają byc zaszczepione grozi ich zarażeniem. Być moze lekarz bedzie chciał zbadać dziecko, ale raczej nie w punkcie szczepień. Ja, w każdym razie, niosąc swoje zdrowe dziecko do szczepienia nie chcciałabym go narażac na kontakt z zarazkami dlatego, ze po szczepieniu organizm jest przeciez osłabiony. Pozdrawiam granna Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: szczepionka a katar 10.09.03, 21:27 O ile sie orientuje lekarz ma obowiazek zbadac dziecko przed podaniem szczepionki, tak przynajmniej zawsze bylo w naszym przypadku. Chorego dziecka nie wolno szczepic. pozdrawiam Ania z Bartkiem (7,5 mies.) Odpowiedz Link Zgłoś