zaneta11113 30.08.08, 12:59 Witam Mam problem moj syn 2.5 roku ma gorączke 38 st. i żadnych inny objawów uszka mu sprawdzałam, pytałam czy coś go boli odpowiada nie, nie wiem co to może być. Z góry dzięki za odpowiedźi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati9.78 Re: 38 st. gorączki i bak innych objawów 30.08.08, 18:23 Piątki mu już wyszły zakładam, więc może gardło albo zakażenie układu moczowego, a trzydniówkę już w życiu przechodził? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: 38 st. gorączki i bak innych objawów 30.08.08, 19:22 Jesli gorączka nie będzie wzrastała, to nic nie podawaj przeciwgorączkowego, tylko uważnie obserwuj malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniapiotrunia Re: 38 st. gorączki i bak innych objawów 30.08.08, 19:24 Może to być zakażenie układu moczowego, więc szybko mocz na posiew i badanie ogólne. Jeśli coś wyjdzie to szybko antybiogramem do lekarza po antybiotyk, bo z tym paskudztwem nie ma żartów. Albo trzdniówka oczywiście, chyba , że już dziecko przechodziło to raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: 38 st. gorączki i bak innych objawów 30.08.08, 20:47 Albo trzdniówka > oczywiście, chyba , że już dziecko przechodziło to raczej nie. Ludzie, co wy z ta trzydniowka??? Jest cala masa wirusow, ktore objawiaja sie tylkjo i wylacznie wysoka goraczka przez 3 dni. Moj syn przechodzil to juz kilkanascie razy, wysypke mial raz, ale nie wiem, czy to byla trzydniowka, czy reakcja poszczepienna, bo tak akurat sie nalozylo. Tyle, ze u mojego wirus = okolo 40 stopni goraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniapiotrunia Re: 38 st. gorączki i bak innych objawów 30.08.08, 21:44 Myślę, że każda z nas opiera się na własnych doświadczeniach, jeśli chodzi o choroby dzieci(no chyba, że któraś jest lekarzem), więc po co te ataki, że sugerujemy tę, czy inną chorobę. My przechodziliśmy wiele razy ZUMy no i tę trzydniówkę, co objawiało się w zasadzie tylko gorączką. Stąd moja rada, a i tak najlepiej udać się do pediatry i nie domyślać się co to może być. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: 38 st. gorączki i bak innych objawów 30.08.08, 22:02 a gdzie mierzona była temperatura - bo jeśli w uchu to jest w normie. Odpowiedz Link Zgłoś