iwona1355 18.09.08, 12:21 Witam, czy któreś z was ma moze skierowanie do tego sanatoriom w terminie 22/11-12/12.2008? jadę tam z moją 6-letnią córką, jesteśmy z Łodzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka_74 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 18.09.08, 21:37 Witam, Jedę z Warszawy z 6 letnim synkiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_74 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 29.09.08, 12:02 Proszę o informacje na temat pobytu w tym sanatorium, jakie są tam warunki pokojowe, co zabrać ze sobą, czy odbywają się zajęcia szkolne dla zerówkowiczów? Chciałabym zabrać ze sobą dodatkowo 1,5 rocznego synka dlatego wszystko interesuje mnie jak tam jest. Jeżeli ktoś z Was był bardzo proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonas12 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 30.09.08, 16:56 Witam w Szczawnicy byłam na przełomie luty,marzec warunki sa takie sobie pokoje z lat 70 w pokoju jest telewizor ,czajnik łazienka,pokój dwuosobowy to dwa małe tapczanki ja byłam razem z męzem i wzieliśmy 3..Jest jeszcze pralka na piętrze oczywiście odpłatna trzeba tez mieć swój proszek. Zabiegi odbywają się w tym samym miejscu więc nie ma problemu z małym dzieckiem ,poniewaz Pani tez przysługują dwa zabiegi to dziecko można zostawić na ten czas w przedszkolu i nic z pozatym dla mnie to było normalne że po zabiegach to ja zajmowałam sie swoim dzieckiem ,ale niektóre mamy były niepocieszone w sanatorium jest basen oczywiście odpłatny ogólnie nie było żle jezeli człowiek nie oczekuje luksusów.Natomiast polecam spacery przepiękna okolica.Ja i mój mały byliśmy zachwyceni. W zeszłym roku byłam w Rabce Leśnym Ludku tam to była tragedia natomiast w Szczawnicy jest jak dla mnie ok .Ale zaznaczam że jest to sanatorium dla dziecka i jeżeli jakaś mama liczy na to że jej dzieckiem zajmie się przedszkolanka a ona troche bedzie miała wolne to jest w błedzie.Natomiast z dwójką dziećmi jak jedziesz sama to będzie Ci bardzo trudno ,bo starsze dziecko gdy ma zabiegi to musisz byc z nim . Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_74 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 03.10.08, 21:53 Witam, dzięki za info o Szczawnicy. Oczywiście nie zakładam, że ktoś będzie zajmował się moimi dziećmi podczas naszego pobytu w sanatorium. Ktoby z nimi wytrzymał? Pokoje zamawia się wcześniej czy dopiero na miejscu przydzielają je? Jestem w trakcie szukania chętnej osoby w rodzinie, która pojedzie z nami więc nie powinno być tak trudno. Jeszcze jedno, ile wyniósł Was pobyt w sanatorium (jeżeli można)? Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonas12 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 04.10.08, 10:20 Witam ponownie niestety pokoju nie mozna zamówić wcześniej,w sanatorium są pokoje z balkonami i bez proponowałabym pokój z balkonem zawsze mozna wywiesic pościel itp.,po drugie masz ładny widok czego nie mozna powiedziec o pokojach bez okien które wychodza na zaplecze i najlepiej na 2,3 piętrze ,mój pobyt wyniósł ok 1400zł za dziecko płaciłam opłate klimatyczną jeżeli ktoś z toba pojedzie to proś o 3 jest w nim wersalka i dwa tapczaniki ,jak my bylismy to za męża pobyt płaciłam 65 zł,wyzywienie i spanie niestety innej formy nie przyjmują jedna Pani próbowałą przemycić męza prze kilka dni jej się udawało ale po kilku dniach wszystko wyszło i rozpetała się burza obciach na całego,acha zapomniałam że co dwa dnie Sprzątaja twój pokój gruntownie i zawsze jak ciebie nie ma w pokoju Pozdrawiam i życzę fajnego i zdrowego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
malisia1 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 29.10.08, 10:53 Właśnie wróciliśmy z 20-dniowego turnusu w Górniku. Pokoje rzeczywiście bez rewelacji. Po namowach córki wybraliśmy szóste piętro, widoki stamtąd piękne, na górę Bryjarkę, z drugiej strony na Palenicę, ale ciśnienie wody w łazience nijakie. W godzinach wieczornych czasem trudno było spłukać szampon z włosów. Lepiej ulokowac się niżej. Okolica przepiękna, szczególnie jesienią. Jak padał deszcz korzystaliśmy z Parku Wodnego (w tym samym budynku), do 15.00 jest zniżka. Pod koniec turnusu córcia się przeziębiła, więc z sanatorium wracała chora. Liczymy jednak na długofalowe korzyści z pobytu. Acha, żelazko można wypożyczyć, jeśli nie chcesz targać z domu. Bawcie się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka37a Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 16.01.09, 10:19 witam wszystkich Wyjeżdżam z dzieckiem 6-letnim do Szczawnicy w dn.29.01-18.02.2008r. Proszę wszystkich, którzy byli w tym sanatorium o info: co to za miejsce, jakie warunki pobytowe, jak zorganizowany jest czas wolny dla dzieci i nie tylko, czy są jakieś wycieczki w weekendy (odpłatnie, nieodpłatne?), w ubiegłym roku byłam w Rymanowie Zdroju i tam konieczne było posiadanie własnych zabawek, np.Czy jest możliwość dokwaterowania np. koleżanki z dzieckiem bez skierowania Za wszelkie informacje będę wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elazmija Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 18.01.09, 09:58 witam! jak wrócisz to opisz jak było.ja też miałam ten sam termin (syn 3 lata), ale musiałam przełożyć, bo studiuję i akurat mam sesję w tym czasie. przełożyli mi na 16.03.-05.04.2009. Jestem bardzo ciekawa jakie będą twoje wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka37a Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 20.01.09, 20:53 napiszę na pewno, mam nadzieję, że do mojego wyjazdu odezwie się ktoś kto tam był i poda parę informacji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o_oika Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 28.01.09, 23:43 co do tego miejsca ,to sa oczywiscie dobre strone ,ale sa tez zmiany wprowadzone od tego roku, i to nie na lepsze. zalecam pobieranie info o warunkach w drodze np. mailowej ; recepcja@ sanatoriumgornik.com.pl by w razie czego czego nie było ,że nie było...(>>, prosze wiec miec na pismie ( CHOC NA EKRANIE) odp. dot. 1. cen pokoi. czyli od -do i od czego to zalezy( sa różnice nawet 15zl na dobe) 2.czy ma sie opieke lekarska ( opiekun) na miejscu, i czy ? ile to kosztuje , jaka jest mozliwosc w razie potrzeby lekarza w nocy. 3. co jest wliczone w cene, (potem ew. dokladnie co to oznacza, czyli co sie pod tym kryje) 4.i co sie z tym łączy kto sie zajmuje dzieckiem ( co wiaże sie z pyt. wyzej..) 5. ile kosztuja wycieczki proponowane (i dlaczego tak drogo...) itd, itp. przy czym dobrze by odp. mialy autoryzacje kierownika bo tez moze sie potem okazac ze ktos tam z pracownic czegos nie wiedzial. choc nie sadze by sie udalo. majac te odp. na pismie mozna ew. cos wywalczyc pozniej i nie dajcie sie sobie nabrac ze tylko pogadacie przez tel ..potem nie bedziecie nic chcialy na pismie , bo to wiecej czasu... ..i to wam wystarczy by wiedziec. od razu walcie na pismie.! acha , co do przyjazdu pyt. 6.ile kosztuje noc przed, 7.kiedy płaci sie za pobyt( niby od razu ale nie radze), 8.i jaki pokoj komu( wybierajcie wieksze majac nadzieje na odwiedziny..rodziny. oczywiscie moge wam na te pyt. odp. ale potem do mnie nie przyjdziecie z reklamacjami... a jesli ja kłamie( podobno w necie kłamia wg. kierownika tego ośrodka ) nie zniechecam wam , wrecz przeciwnie, jedzcie tam jesli kochacie góry . tylko przygotujcie sie by nie było , ze nie mówilam. kiedy juz bedziecie miec te odp. na pismie czy potrzebna wam bedzie do czegos moja opinia...nie sadze, ew, jeszce sie odezwe . Odpowiedz Link Zgłoś
annes67 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 06.12.08, 21:22 mam termin od 6-stego stycznia '09. prosze piszcie jak przetrwac, bo opinie niektore sa straszace. chetnie zlapie kontakt na gg na ten temat. gg7532172 Odpowiedz Link Zgłoś
sylviazet Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 04.02.09, 12:12 Mam termin na 21.02.09 co powinnam wiedzieć przed wyjazdem i czy jest ktoś jeszcze kto tam jedzie w tym terminie??? Odpowiedz Link Zgłoś
joannak153 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 04.02.09, 19:49 Sylviazet pisałam już na innym temacie.Ja też mam termin na 21.02.09. Te wypowiedzi pisane wyżej są prawdziwe-np to ,że ciśnienie wieczorami kiepskie(), pokoje nie rewelacja, nie możesz rezerwować wcześniej pokoi tylko na miejscu więc warto przyjechać rano. Zabierz dziecku zabawki, blok ,kredki itp.-jest pokoik dla dzieci czynny w określonych godzinach gdzie są i przybory plastyczne i zabawki ale my nie korzystałyśmy z tego pokoju(moze 2 razy) to raczej koleżanki mojej córci poznane właśnie tam na miejscu odwiedzły ją w pokoju i tam się też bawiły. Jeżeli chodzi o nauke zerówkowiczów-nie ma czegoś takiego-ja po prostu wziełam książki z zerówki do której chodzi i sama z nią się uczyłam. W razie pytań pisz .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o_oika Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 04.02.09, 21:54 chcialabym ci pomoc, pamietajac moj stres zwiazany z wyjazdem tam., ale warto dowiedziec sie tez na miejscu jak pisalam , moze znowu cos sie zmienia. zalezy ,tez co dla ciebie najwazniejsze: malo wydac, miec duzo miejsca w pokoju , miec duzo czasu na wycieczki, bezpieczenstwo... to co mi przeszkadzalo moze innym mniej. czy wazne jest wygodne lózko? łózka sa rózne , choc podobne. ja mam slaby kregoslup wiec sie zalatwilam na tych zarwanych łózkach. i chyba nie ma sie co tak spieszyc z przyjazdem, zawsze jakis wybor pokoi sie znajdzie, a winda byla raczej zawsze sprawna( pare godzin w godzinach szczytu jednego dnia,) . iwarto wejsc do pokoju i sie przekonac czy nam odpowiada. z kazdej strony jest ładny widokz frontu widac wschod a od tyłu widac zachód.ale im wyzej tym lepiej dla pokoi od tyłu. okna sa tam nieco wyzej...ale skoro taniej radze sie przekonac forsa przyda sie na inne rzeczy- wycieczki wszedzie bo okolica wymaga spenetrowania we wszystkicj kierunkach, pani doktor A.W. zrobiła na mnie ogromne wrazenie..na +( jest tez i druga) zabawek w swietlicy jest full, i chyba nie zabraklo. farby, kredki, puzzle i wieksze rzeczy,nie problem wypozyczyc...( acha, sanki tez sa w recepcji gratis). jesli ktos lubi niech sie przygotuje na narty, sa tam warunki i szkoda nie skorzystac. dziecko tez sie nauczy..narty pozyczy . i koniecznie nalegajcie na zapisanie wod mineralnych -sa wtedy bezplatne i grzech nie skorzystac. pijcie tez sami ile wlezie . wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
grazynak18 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 05.02.09, 14:04 Witam, ja też mam termin z córką na 21.02.09 Jedziemy z Katowic. Chciałabym sie dowiedzieć ile wynosi koszt pobytu tam opiekuna do dziecka 5 letniego. Jezeli jest ktoś zorientowany w tym prosilabym o odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joannak153 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 05.02.09, 22:24 w tamtym roku płaciłam niecałe 1400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
o_oika Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 06.02.09, 13:17 kochane troskliwe mamy, bylam tam w styczniu i chcialam wam dobrze poradzic. jesli pojedziecie tam i kaza wam zaplacic 1700zl to bedziecie lekko zdziwione bo ktos inny podal 1400. czy nie lepiej miec info od osrodka o aktulnych cenach. sa roznice w cenach pokoi . na calym pobycie sa widelki 300zl! jest tez oplata uzdrowiskowa od doroslego i dziecka w sumie bylo 118zl, ciekawa jestem czy ktos pokusil sie tez o info w osrodku.pytajcie si e nie jak jest ale jak bedzie od dnia waszego przyjezdu bo to sie potrafi zmienic.a co bede mogla to powiem, nie hce tylko wprowadzic kogos w blad, bo ja jestem juz tu a oni w osrodku cos tam zmieniaja byc moze... Odpowiedz Link Zgłoś
sylviazet Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 11.02.09, 21:51 Dzieki wszystkim za odpowiedzi nie stety nam się plany zmieniły bo Górnik nie przyjmuje drugiego dziecka które nie ma 3 lat więc jedziemy na kwatery prywatne a zabiegów będziemy korzystać obok. Co do ceny to opiekun podobno płaci 80 zł a druga osoba dorosła 60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
a.aries Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 13.02.09, 15:31 ( byłam w styczniu..)to dziwne, bo kolo mnie mieszkala mama z dwojka dzieci , w tym jedno roczne. strasznie sciemniaja na tej recepcji...wiem, trudno sie z nimi dogadac. ich strata, nie skasuja za ciebie, a nawet wobec tego nie musisz meldowac sie i oni tez nie dostana kasy....ale to chore, ...sluchaj , przeciez cie nie wyrzuca z tym dzieckiem, naprawde byly takie male dzieci i to niejedno. Odpowiedz Link Zgłoś
joannak153 Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 14.02.09, 16:45 i w tamtym roku były mamy z malutkimi dziećmi...dziwne,że w tym nie przyjmują hmm Odpowiedz Link Zgłoś
lena691 Re: ja też jadę 21.02 12.02.09, 21:07 dzwoniłam w styczniu dowiedzieć się o cenę pokoju 80zł + klimatyczne. w cenę wchodzi podobno godzina w parku wodnym. Chętnie porozmawiam z mamami które też wtedy jadą Odpowiedz Link Zgłoś
joannak153 Re: ja też jadę 21.02 15.02.09, 12:06 witam lena691 na którą planujesz przyjazd?skąd będziesz jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
lena691 Re: 21.02 15.02.09, 20:37 myślę że koło 14-15 bo nie wiem jak będzie po drodze. Jadę z Jaworzna. Z 6letnim synem Odpowiedz Link Zgłoś
marta-ola-1 Re:warunki w sanatorium w Szczawnicy 26.02.09, 09:47 sama przed wyjazdem często zaglądałam na to forum i byłam zawiedziona,że nikomu nie chce się odpowiedzieć na wielokrotnie padające pytanie o warunki w sanatorium, a więc piszę ... Górnik to 6-piętrowy budynek z różnymi pokojami. Poprości o pokój z balkonem, bo wiem,że te bez balkonu to w większości małe klitki z maleńkim okienkiem. Ja byłam w 303 - na 3 piętrze - duży pokój trzy-osobowy. Niestety w pokojach nie ma żadnych szafeczek - przy łóżkach są tylko krzesełka, w pokoju jest stolik, podwieszony telewizor (jest niemiecki kanał z bajkami dla dzieci- KIKA). W pokoju jest też czajnik elektryczny, talerzyki, szklanki i sztućce. W przedpokoiku jest szafa na ubrania, a w łazience brodzik z prysznicem, umywalka i kibelek. Jest czysto i ładnie. Z balkonu jest piękny widok na Palenicę. Co do ceny, to wychodzi 1680zł + opłata klimatyczna. W cenę wliczony jest pobyt na basenie - godzina dziennie do wykorzystania od 10.00 do 15.00, ale za dziecko już niestety trzeba zapłacić (8zł,a w weekend 12). Jeśli wasze dziecko nie może chodzić na basen, to możecie je tylko zostawić z inną matką (jeśli dziecko boi się zostawać z obcymi, nie liczcie na to, że wam ktoś odda kasę za niwykorzystany pobyt na basenie). Na terenie sanatorium jest "sala zabaw" czyli świetlica z klockami, autkami, puzlami,książeczkami, kredkami, papierami kolorowymi itp.Na 3 piętrze jest pralka - na zapisy. Trzeba dać tylko swój płyn. Posiłki są o 8, 13 i 18 - jedzenie jest dobre, urozmaicone, ale jak dla dorosłych to czasem małe. Ratunkiem jest zupa, która jest bez ograniczeń. Po śniadaniu dzieci mają zabiegi. a po południu można jechać na dodatkowo płatne wycieczki - organizowane mniej więcej co dwa dni (kino, Zakopane, Niedzica,itp.). ŻYCZĘ UDANEGO POBYTU!!! Postaram się zaglądać na to forum co jakiś czasi odpowiem na więcej pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
o_oika Re:warunki w sanatorium w Szczawnicy 27.02.09, 10:56 czyz nie wiele razy pisalam co moglam wiec nie mow marta-ola-1 ,ze nikomu sie nie chce.wiele info bylo tez w innych wypowiedziach jesli wziasc wyszukiwarke , biore pod uwage ze tamte juz przeczytalyscie. poza tym nie chce wprowadzac blad bo warunki potrafia kierownicy zmienic...niestety ,co mnie spotkalo. jestem ciekawa ile osob pobralo info od osrodka ...i czy to sie zgadzalo z tym co mieli juz na pobycie. moze bylysmy na tym samym turnusie ...marta-ola ,ale wiesz widok na palenice ...jest - jesli wyjrzec przez balkon . to samo jest z drugich pokoi . budynek stoi dokladnie bokiem do stacji kolejki wyciagu palenica ...mozna tez zajrzec na mape. a opinie o standarcie pokoi sa rozne . jesli ktos przyjechal ze 100m mieszkania to wszedzie bedzie klitka...nie jest to na pewno ***** hotel. jeszcze raz pragne wam polecic pokoje bez balkonu wiele tansze... i tak wiekszosc czasu warto spedzic na powietrzu , zabawa dla dzieci jest w swietlicy wiec o co chodzi. chyba ze sa tu domatorzy. : najwieksze pokole sa te na koncu korytarza po prawej ( czyli z balkonem) chyba na 4 łozka. . generalnie okolica jest tak piekna ,ze warto wziasc przewodnik i mape i wyskrobac jaknajwiecej czasu na wycieczki.czyli zabiegi ustawic od rana .mozna tez pobrac prowiant jesli sie nie bedzie na obiedzie. pozdrawiam .. Odpowiedz Link Zgłoś
elazmija termin 16 III - 05 IV 03.03.09, 16:57 czy ktoś może jedzie w tym samym terminie? 16 III - 5 IV Odpowiedz Link Zgłoś
aga6812 Re: termin 16 III - 05 IV 04.04.09, 22:57 w tym terminie nie jade, ale w 8-28 kwiecień. Daj znać jak tam jest. jakie pokoje, warunki, jedzenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bell9 do marta-ola-1 16.03.09, 23:52 napisałam do Ciebie maila, nie wiem czy dotrze.Chodzi mi o szczegóły Twijego pobytu w Górniku.My właśnie dziś dostaliśmy skierowanie do Górnika w terminie 1-21.05.2009.Poza ceną (85zł dla mnie) i ulotką nie mam żadnych opinii.Czy byłabyś uprzejma podzielić się wrażeniami ? Ale tak ze szczegółami i detalami np.jak wyglądał menu, jakie zabiegi i rozkład dania itp. Jeśli dysponowałbyś jakimiś zdjęciami: pokój,stółowka,zabiegi to też bym poprosiła. mail: bell9@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
damianszu Re: do marta-ola-1 07.04.09, 16:51 Wlaśnie dziś otrzymaliśmy skierowanie do "Górnika" w terminie 1.05 do 21.05. jeśli uda się poukładać z urlopami to jedziemy.Jest to nasz pierwszy wyjazd do sanatorium i bardzo dziękuję za wszystkie przydatne opinie.Każdy dodatkowy szczegół na temat samego sanatorium jak i okolicy (co warto zwiedzić z 3,5 rocznym łobuzem) jest na wagę złota)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta-ola-1 Re: do marta-ola-1 17.04.09, 20:57 Cieszę się, że Wam się przydaje to co napisałam. Co do atrakcji w okolicy, to pewnie jest ich sporo ,ale zimą kiedy my byliśmy to najciekawszy był mały pagórek pod Palenicą z którego możnabyło zjeżdżać na sankach Karmiliśmy też pod Palenicą kaczki bułkami słodkimi, które były ,mniej więcej raz dziennie na deser, spacer wzdłuż rzeczki i zimą to tyle. Ale blisko ośrodka jest przystanek busa, który dowiezie Was w wiele fajnych miejsc - możecie sobie pojechać na wycieczki do Sczawnicy, Niedzicy zobaczyć zamki (mój 3,5- latek uparcie twierdził, że będą tam rycerze i troszkę się rozczarował), Jaworki, Zakopane, rezerwat Białej Wody, itp. Pod ośrodkiem jest postój bryczek - cena zimą to było 50 zł, więc najlepiej jest wybrać się z jeszcze jednym rodzicem z dzieckiem; albo przejść się i gdzieś koło rzeczki też jest postój bryczek i tam brali podobno 35 zł ( wiem od innych rodziców). Niedaleko sanatorium jest też w jednym budynku kino (stare, małe, z kurtynami i jedną bajką dla dzieci na turnus) i biblioteka. Wystarczy wpłacić 20 zł kaucji i można korzystać z biblioteki - nas to uratowało przed braniem sterty książeczek no i synek zakochał się w Reksiu . Jeśli macie jakieś pytania, chętnie postaram się odpowiedzieć. Pozdawiam i życzę udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
o_oika Re: do marta-ola-1 17.04.09, 22:51 poprzedniczka podaje chyba najmniej atrakcyjna strone pobytu...mam nadzieje ze kaczki dozyly w zdrowiu ale to naprawde nic takiego..ciekawego. pieniny sa piekne dalej niz strumyczek i kaczki....im dalej od sanatorium tym ciekawiej, obojetnie w ktora strone....no chyba ze ktos lubi.....kaczki, male stare kino, i maly pagorek... sorry, ale blagam, ....... z calym szacunkiem. nad dunajcem jest mapa miejsc gdzie bywal papiez, to chyba jest najlepsza rekomendacja. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-ola-1 Re: do o_oika 18.04.09, 10:10 każdy spędza czas tak jak lubi ... skoro masz inne propozycje, to może zamiast ciągle krytykować, sama pomożesz osobom, które tam się wybierają i napiszesz im konkretnie gdzie się mogą wybrać. A dla trzylatka karmienie kaczek to prawdziwa frajda! Liczę od Ciebie na coś więcej niż tylko gorzkie słowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
o_oika Re: do o_oika 18.04.09, 22:13 przeciez napisalam "z calym szacunkiem," ..uwierz to nie zlosliwy ton, zalezy mi by pokazac wszystkim ,ze pobyt tam moze byc niezwykly, magiczny. mozna powiazac ten pobyt jako nie tylko wspolne spedzanie dnia,ale i pokazanie dziecku co moznan robic w gorach, . masz racje, dla dziecka wazne sa jakies male drobiazgi. ale moze tez kot na stole czekajacy w schronisku po beresnikiem, moze łakocie po stronie slowackiej( pieszo, lub /i bryczka wzdluz dunajca), moze pies -ratownik w jaworkach, lub sama przejazdzka kolejka linowa. wspolne wyprawy z innymi, bo w grupie razniej a dziecko sie nie nudzi. jest tez piekny wawoz homole, wszystko zalezy co interesuje doroslego. byli tam ludzie co codziennie trenowali wspolnie na nartach, bo tak spedzaja czas, a kazdy spedza jak lubi i moze. czasem trzeba popatrzec z gory, a czasem schowac sie w dolinie. wszystkim zycze by w kazdym dniu zdarzyło sie cos pieknego. .i przepraszam marta-ola-1 za zbyt trywialny byc moze ton. Odpowiedz Link Zgłoś
maryc1 Re: do o_oika 02.05.09, 12:27 Witam wszystkich. Wróciłam z sanatorium Górnik 29 kwietnia br. I ... z całą pewnością nigdy więcej tam nie przyjadę. Standard pokoi - niby nie był zły, ale za 80 zł/dobę każda z nas oczekiwałaby czystego pokoju i w pełni "sprawnej łazienki" z normalnym prysznicem. Jedzenie - fatalnie, monotonne menu, "wyliczone" plasterki wędliny, zupa rzadka jak herbata, na śniadanie cdziennie płatki kukurydziane. Panie na stołówce zachowywały się jakby pracowały tam za karę. Czas organizowany dzieciom - w skali od1 do 10 oceniam na:MINUS 10. Owszem były organizowane wycieczki - droższe niż jak sama jechałam wynajmując również przewodnika. Kilka wycieczek zostało odwołanych z powodu zbyt małej ilości chętnych (nie dziwię się). Była do dyspozycji świetlica - za porządek w niej odpowiedzialna był rodzic, który dostał klucz z recepcji. Opiekun/rodzic dziecka mógł skorzystać, bezpłatnie, codziennie z basenu (1h) - ale za dziecko trzeba było płacić 8zł/h. Nie było możliwości ani na kilka minut aby zostawić dziecko pod fachową opieką, np. przedszkolanki. Panie (i pan też) przy wszystkich zabiegach – chylę czoło, wspaniała atmosfera i miłe słowo, fachowa obsługa, – ale naprawdę żadna z was drogie czytelniczki nie chciałaby być zatrudniona przez takich ludzi w dyrekcji, na takich warunkach. Mogłabym pisać i pisać negatywy, ale jednak warto odwiedzić Szczawnicę. Wszystko to co opisały poprzedniczki popieram. Dodam tylko, że warto wypożyczyć rower z przyczepką dla dzieci i pojechać ścieżką do Czerwonego Klasztoru (ok.24 km w obie strony) - to jest dopiero wycieczka ! I jakie widoki ! A jak ktośc jedzie z 5 letnim dzieckim lub starszym polecam wspiąć sięna Sokolicę (ok.1,5 godziny w góre na szczyt - widoki zapierają dech w piersi. Mój 5 latek wszedł i był przeszczęsliwy ! Pozdrawiam. Jak macie jakiech pytania to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.sz-k Szczawnica - Górnik 19.05.09, 14:48 w sierpniu 2008 r spędziłam w Górniku 3 cudne tygodnie z dwójka dzieci - młodsze gratisowo na skierowanie z NFZ, ja za 80 zł doba, starsza córka 45zł. Pogoda była cudna, więc na pewno przez jej pryzmat oceniam wyjazd jako super udany. Pokój dość ciasny i skromny, ale czysty, poza tym tylko na noce tam wchodziłyśmy, bo cały czas na dworze. Basen super - choc nazwa park wodny jest duuużo na wyrost - po prostu 1 niecka nieduża, maleńki brodzik, 3 wanny do jaccuzi i 1 zjeżdżalnia - na zdjęciach w necie ( www.solarspa... czy jakoś tam) robi większe wrażenie, ale i tak było fajnie. Od kiedy opiekun ma godz darmo na basenie nie wiem - u nas musiałam płacić choć dzieci za okazaniem karty zabiegowej miały znizkę. Jedzenie wyśmienite, smaczne i nie do przejedzenia. Obfite posiłki zawsze pozostawiały cos do wyboru niejadkom - jak nie ser to wędlina, jak nie wędlina to dzem itp. Do tego do woli dodatków na tzw. II śniadanie i podwieczorek - tez skarmiałyśmy ptactwo bo nie dawało się rady zjeść wszystkiego co kuchnia oferowała. Oprócz lodów i napojów nie musiałam w ogóle dokarmiać się ani dzieci poza stołówką. Wycieczki ciekawe - choć niektóre w zbyt szybkim tempie jak dla moich dzieciaków, była do rezerwatu Białej Wody, do wąwozu Homole, do Niedzicy, nad wodospad . Same wjechałyśmy kolejką na Palenicę, jeździłyśmy wypozyczonym rowerem po ścieżkach których jest sporo, zabawy w parku, rysowanie kredą, no i stragany, kulki itp. Często chodziłam do takiej knajpki z hotelem na wprost parku dolnego - taki ekstra wypasiony dom z jasnym otynkowaniem i drewnianym wykończeniem, dzie nocleg za 200zł jest od osoby, na kawę i ciastko w godz popołudniowych za 6 zł komplet( jakoś coffee time to nazywali czy jakoś - jest oferta wystawiona przed budynkiem z ceną na tablicy kredowej wypisaną) , a dzieci w tym czasie do woli mogły sie wyskakać w dmuchanym zamku, który dla klientów jest gratis wystawiony w ogrodzie na tyłach budynku( w przeciwieństwie do kulek i trampolin przy Palenicy za 5zł 15 min) wśrodku jest tez kącik dla dzieci z zabawkami i mięciutkie skórzane kanapy w kolorze kremowym dla gości. Wycieczki były po 8-12 zł od odoby dorosłej 5-10 od dziecka ( to koszt biletu wstępu do rezerwatu czy rejsu po jeziorze+ dojazd busem) organizowano je co 2 dzień, było tez ognisko pożegnalne z góralską kapelą i kiełbaskami, wyjście do kina. Ogólnie jest super. Najlepsze to że zabiegi na miejscu, nie trzeba latać. Chetnie odpowiem zainteresowanym na więcej pytań. Moje gg7584825 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfan Re: Sanatorium Górnik w Szczawnicy 01.07.09, 22:33 Syf, brud i ubóstwo...rodzice z turnusu czerwcowego 2009 uciekają z tamtąd bez dokńczenia kuracji. no chyba ze ktos lubi pleśń w pokoju..lepiej jechać prywatnie a tylko zabiegi wykupic!!! Odpowiedz Link Zgłoś