selgross 07.10.08, 19:11 witajcie. moj maly walczy od 1.5 tygodnia z katarem, dzis dodatkowo zaczla lapac sie za siusiaka w trakcie siusiania. ja patrze a koniec siusiaka caly czerwony. czy to moze byc cos groznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: czerwony siusiak 07.10.08, 19:34 Ja w takiej sytuacji poszłam z synkiem do lekarza. Okazało sie że to stan zapalny. Zalecenia lekarza (w naszym przypadku): płukać pod ciśnieniem (z małej strzykawki) wodą z mydłem - kilka razy (3-4), a na koniec roztworem Rivanolu. Problem minął po 2 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
selgross Re: czerwony siusiak 07.10.08, 19:50 jutro wybierzemy sie do lekarza ale jestesmy zapisani na izyte po poludniu, i tak myslalam czym mu to przeplukac zeby moze sie cos wiecej nie rozwinelo. a moze gencjanoa- wodnym roztworem?nie wiem czy to by pomoglo chociaz troche Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: czerwony siusiak 07.10.08, 21:22 Ja gencjany nigdy nie używałam, ale też przecież działa antybakteryjnie. Czytałam też, że ktoś robił okłady z Rivanolu (nie płukanie, a właśnie okłady), bo siusiaczek bolał Mojego synka też bolał, ale płukaliśmy, bo efekt lepszy i szybszy, a mój synek jest taki, że każdy lek zaakceptuje, bo tak trzeba (moje DZIELNE biedactwo ) Odpowiedz Link Zgłoś