Dodaj do ulubionych

DLACZEGO KASZLE TYLKO PODCZAS SNU??????

18.11.03, 01:28
WITAJCIE DROGIE MAMY I TATUSIOWIE!Mam problem poniewaz nie wiem dlaczego moj
synek(3i pol)roku kaszle tylko gdy spi????Wczesniej tego nie bylo a teraz
prawie codziennie niewazne czy spi w nocy czy wdzien dostaje ataku
kaszlu.KASZLE bardzo mocno mam wrazenie jabky mial zaraz
zwymiotowac.NIEDAWNO JAKIS MIESIAC TEMU BYL CHORY NA ZAPALENIE UCHA I ZATOK
ale otrzymywal antybiotyk i wszystko bylo w porzadku.Teraz caly dzien nic mu
nie dolega ,nie kaszle gdy sie bawi,gdy jest na podworku ,tylko gdy zasnie?
dlaczego tak sie dzieje? Bardzo mnie to martwi ,moze ktos wie dlaczego tak
sie dzieje????Prosze o pomoc?
Obserwuj wątek
    • tyska_edziecko Re: DLACZEGO KASZLE TYLKO PODCZAS SNU?????? 18.11.03, 08:58
      Jeśli chorował wczesniej na zap.zatok, być może wydzielina z zatok zaczęła mu
      spływać i podrażnia gardło. Dlatego podejrzewam kaszle kiedy leży(mam coś
      podobnego z własnymi zatokami smile)
      • mama_do_kwadratu Re: DLACZEGO KASZLE TYLKO PODCZAS SNU?????? 18.11.03, 10:12
        hej
        Mój synek miał podobne objawy- po infekcji bakteryjnej przez długi czas budził
        ise w nocy i dostawał ataku suchego, męczącego kaszlu. Zadne syropki, testy
        alergiczne- nic nie pomagało. Dopiero kiedy lekarka podała antybiotyk
        działający na atypowe bakcyle objawy zniknęły. Z tym że to było dwa lata temu
        (dziecko miało 1 rok)
        Kaszel po infekcji może utrzymywać się przez jakiś czas, a jak pisze tyska-
        pozycja leżąca temu sprzyja.
        Pzw
    • sylwia995 Re: DLACZEGO KASZLE TYLKO PODCZAS SNU?????? 18.11.03, 23:55
      Droga zatroskana mamo, mamy córkę w wieku Twojego synka .Szkoda że nie
      napisałaś czy Twóje maleństwo ma częste infekcje górnych dróg oddechowych i
      czy chodzi do przedszkola. Ale nic to oto trzy rady:
      1. Sprawdź czy ma pasożyty, jeśli syn chodzi do przedszkola zarażenie się
      jakimis świństwem jest wysoce prawdopodobne. Pasożyty są aktywne głównie nocą
      i często powoduje to odkasływanie...uwierz nam my już to przerabialiśmy. Aha
      kolejnymi obiawami bytności pasożytów w ciele Twojego syna powinna być bladość
      na tważy i podkrążone oczy. Zwróć na to uwagę.
      2. Przerośnienty trzeci migdał (to ma akurat nasza córeczka). Jeśli Twój synek
      ma częste infekcję górnych dróg oddechowych(katar!),kaszle, oddycha chrapliwie
      lub też oddycha w nocy tylko przez usta, to być może ma przerośnienty trzeci
      migdał. Skontaktuj sie z dobrym laryngologiem. Acha jeszcze jedno niech twój
      pediatra bądź wyżej wymieniony laryngolog da Ci skierowanie na wymaz z gardła
      i z nosa, dowiesz sie czy twojej pociesze nie przypałętał się jakiś gronkowiec
      czy inne świństwo.
      3. Sprawdź czy Twój syn nie ma poduszek z pierzem (takim z kóry) bo być może
      jest alergikiem, zmień mu je na jakieś syntetyczne i sprawdź czy kaszle dalej.
      I nie martw się wszystko będzie dobrze
      Pozdrawiamy Cię serdecznie
      Sylwia i Artur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka