lena_lodz 05.04.09, 20:08 jakie macie sprawdzone i skuteczne lekarstwa na obniżenie u niemowlaka ( 8 miesięcy ) gorączki przy ząbkowaniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: lekarstwo na gorączkę 05.04.09, 20:48 Temperatury 37 i trochę powyżej nie zbijam. Jeżeli jest wyższa i dziecko się męczy daję czopek Eferalgan lub Paracetamol. U nas działał i działa błyskawicznie. Zęby smaruję Bobodentem, efekt natychmiastowy Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: lekarstwo na gorączkę 05.04.09, 20:49 Paracetamol (panadol, efferalgan itp) lub ibuprofen (ibum, ibuprom, nurofen) w czopku lub syropie. Odpowiedz Link Zgłoś
caro_lina78 Re: lekarstwo na gorączkę 05.04.09, 20:57 polecam czopki podanie syropu ząbkującemu dzieciowi może być trudne. Nie zbijam temperatury poniżej 38 chyba że chcę osiągnąć efekt przeciwbólowy. Na dziąsła dentinox lub bobodent nie widziałam różnicy. Szczęśliwie mamy już trzy ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga78 Re: lekarstwo na gorączkę 05.04.09, 21:42 witam podzielam zdanie caro_liny78, gorączki do 38st, nawet do 38,5st nie powinno się zbijać.oczywiście jeśli chces zadziałać przeciwbólowo to możesz podać lek i przy niższej temp. Ja polecam czopki, działają bardzo szybko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś