dlania 15.04.09, 18:51 Dlaczego jedno wystepuje z drugim????? jak sa powiązane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semida Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 18:53 Ooo,pierwsze słyszę i także jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 18:56 toksyny wydzielane przez candidę. wiesz co, czytałam kiedyś wypowiedź matki jak dietą antygrzybiczną zmieniła swoje dziecko - to jak się zachowuje, rozwija etc. a wcześniej było jakby autystyczne. prawdą jest - jesteś tym co jesz. niektórzy mają skłonności, rodzą się z zagrzybionymi i zniszczonymi jelitami. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 19:02 Moze to cos jak z ADHD? Dzieci z ADHD nie moga jesc wszystkiego tego,co zdrowe dzieci. Przede wszystkim barwniki i konserwanty sa dla nich "pobudzaczem". Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 19:06 No ale chyba nie do końca, pytanie jest niefortunnie skonstruowane. No bo przecież, jak się ktoś, na ten przykład, na basenie grzybicy nabawi, to zaraz nie będzie autystyczny. No nie jest tak, nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 19:15 Dlania, wejdź sobie na forum www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?act=SF;f=12 Znajdziesz tam całe mnóstwo informacji na temat candidy i jej ewentualnych powiązań z występowaniem autyzmu. I całe mnóstwo informacji na temat diety stosowanej przez wielu rodziców dzieci z autyzmem - u sporej części z niezłym skutkiem. Najkrócej chodzi o to, że u niektóre osoby są szczególnie "podatne" na działanie neurotoksyn produkowanych przez candidę. Do tego dochodzą różne kwestie związane z nietolerancją glutenu (ukryta celiakia), laktozy itd. I całe mnóstwo innych teorii, które są związane z tzw. biomedycznym leczeniem autyzmu. Nie wszyscy jednak uznają te metody za naukowo uzasadnione. Co nie przeszkadza wielu rodzicom skutecznie leczyć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 19:33 toksyny ktore produkowane sa "dzieki" grzybicy moga u niektorych spowodowac objawy ktore sa tozsame z autyzmem, nie jest to jednak autyzm, Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1970 Re: Autyzm a grzybica 15.04.09, 19:37 Mam dziecko z podejrzeniem aspergera, ale zaczęliśmy od leczenia kandydozy i jest jakby...nie wiem, czy jest lepiej...niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 Re: Autyzm a grzybica 16.04.09, 21:16 Zobacz publikacje dr Janusa, - nie daj sie zjesc grzybom - on twierdzi właśnie coś takiego, że autyzm jest skutkiem grzybicy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja580 Re: Autyzm a grzybica 16.04.09, 21:25 www.drjanus.pl/artykuly/grzybice-candida/grzybice-ogolnoustrojowe-u-dzieci poczytajcie Odpowiedz Link Zgłoś