Dodaj do ulubionych

Kupiłam balsam kapucyński i mam trochę pytań

30.10.09, 12:04
Nie mam odpowiednio dużo czasu, żeby przekopać się przez info w wyszukiwarce,
więc proszę was o podpowiedzi odnośnie stosowania tego balsamu. Wiem, że dawka
dla dorosłego to 40-50 kropli. Brałyście/podawałyście na czczo z rana? Ile
razy dziennie? Ile czasu po tym nie wolno popijać/przegryzać?Ile dać dziecku -
jedna córa ma3,5roku, druga 14m-cy (dzieci na razie są po pierwszej dawce
Pyrantelum, więc najwcześniej zacznę im podawać balsam, jeśli się zdecyduję,
za około miesiąc lub dwa). Macie jakieś praktyczne wskazówki??
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: Kupiłam balsam kapucyński i mam trochę pytań 30.10.09, 13:38
      balsam dla dzieci tyle kropli ile dziecko wazy. podawałam raz dziennie, na
      łyzeczce. odparowywałam troche alkohol.
      nie podawałam do tej pory na czczo rano, ale po południu w odstepstwie od
      posiłku. pól godziny przed, kilka godzin po.

dla dorosłego zalezy, ja pije 40 kropli waze 50 kg. tez musze troche odparowac
      alkohol. zaczynam od raz dziennie zwiększając stopniowo do 2 razy. moze kiedys
      spróbuje i 3 razy.

• mami7 Re: Kupiłam balsam kapucyński i mam trochę pytań 30.10.09, 13:39
        nie wiem czy odwazyłabym sie podac 14 miesięcznemu dziecku. sama spróbuj, to
        paskudne, na spirytusie i ponadto jest potencjalnym silnym alergenem. zobacz jak
        pójdzie ze starszym dzieckiem.
        • olaska80 Re: Kupiłam balsam kapucyński i mam trochę pytań 30.10.09, 16:59
          Witam,
          ja na sobie i mężu oraz na 3 letniej córeczce stosowaliśmy Balsam kapucyński. W
          wątku który link przesyłam niżej jest kopalnia wiedzy i doświadczeń innych mam.

forum.gazeta.pl/forum/w,578,52070933,52070933,balsam_kapucynski_obserwacje_wlasne.html
          Ja jako ostatnia opisałam na jakim etapie jestem i jakie są moje doświadczenia.
          Zaraz po napisaniu tego odstawiłam balsam i na sobie i na córce.
          Miałam takie potworne bóle na wysokości płuc/serca masakra nie mogłam sie
          obrucić w nocy na żadną ze stron a kaszel był straszny. U męża te objawy były
          troszkę mniejsze ale też się pojawiły. Córka po odstawieniu balsamu przestała
          kaszleć ( dzięki bogu bo kaszlała prawie 2,5 tyg.) Nie wiem czy był to efekt
          pogody i przeziębienia się czy po prostu tak działał na nas balsamsad Miałam dużo
          wiary w ten balsam. Może wiosną jak nie będzie wokół tyle infekcji to znowu
          spróbuje. Dlatego też warto rzucić okiem na obserwacji innych bal stosujących
          ten balsam.
    • jotka_aa Re: Kupiłam balsam kapucyński i mam trochę pytań 30.10.09, 20:14
      Podawałam balsam swoim dzieciom, córka miała 11 m-cy, syn 2 lata. I odważyłam
      się podać, dla mnie i mojego starszego dziecka smak miał normalny, syn się nigdy
      nie krzywił.Młodszej córce mieszałam z łyżeczką kaszki tyle kropel ile ważyła,
      więc nie na czczo...przez tydzień i wytępiłam tym owsiki, mając namacalny dowód
      bo tyle robaczków w kupce ile wyszło z niej chyba nigdy nie widziałam. Dodam,
      że córka od około 6-m- cy budziła mi się przez pierwsze pół nocy co godzinę,
      wierciła nogami i tak męczyłyśmy się pół roku, a pani doktor przepisywała coraz
      inne syropy na spanie dla niej...sugerując że lekarstwa na robaki nie da..bo
      skąd u tak małego dziecka robaki...
      • mami7 jotka_aa 30.10.09, 20:56
        ile razy dziennie podawałaś balsam?
        • jotka_aa Re: jotka_aa 31.10.09, 14:36
          Podawałam dwa razy, rano i pod wieczór.
          • margarita-2 Re: jotka_aa 04.11.09, 12:00
            Jotka_aa a powiedz mi po ile kropelek dawalas dziecku? ja mam 20-
            miesieczna corke, wazy 10,5 kg, czyli mam rozumiec, ze moge jej dac
            2 razy dziennie po 10 kropli? czy te dawke dzielic na 2 i podac 2
            razy po 5 kropli? To jest dawka jednorazowa czy na caly dzien?
            Dzieki za info.
            • jotka_aa margarita-2 04.11.09, 13:03
              Tyle kropelek ile waży dziecko w dawce jednorazowej dwa razy dziennie, czyli w
              waszym przypadku 10 kropelek rano i pod wieczór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka