anet01 18.02.10, 17:28 dziewczyny czy orientujecie sie moze czy biopsjia jelit by wykazała grzybice jelit u dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roosihana Re: biopsja jelit a grzybica 19.02.10, 10:47 Pewnie tak, ale po co narażać dziecko na taki zabieg? Macie wskazania lekarskie? Po co biopsja? Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: biopsja jelit a grzybica 19.02.10, 14:00 Pytam poniewa 16.03 idziemy na badania do szpitala dlatego chce wiedziec co wykarze.Lekarz mówił ze zrobia biopsje synkowi bo innego wyjscia nie ma juz 2 razy był w szpitalu i niby badania s ok a dziecko na kazde jedzenie raguje brzydkimi sluzowatymi kupmi do 5 dziennie.Dlatego zapytałam.A czy wasze dziecko miało robiona biopsje w znieczuleniu ogólnym jak to wygladało?czy to jest bardzo straszne? Odpowiedz Link Zgłoś
roosihana Re: biopsja jelit a grzybica 19.02.10, 14:19 Nie chciałam Cię wystraszyć Jeśli lekarze mówią że trzeba to chyba wiedzą co robią. Wiem że tą metodą diagnozuje się celiakię (uszkodzenie kosmków). Zabieg u dziecka zawsze wywołuje obawy, ale może wreszcie znajdziecie odpowiedź. Z tego co wiem biopsja jelit polega na pobraniu fragmentu tkanki i poddaniu go badaniu histologicznemu. Zapytaj lekarza co z tą candidą, czy ewentualnie mogliby zdiagnozować dziecko w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
roosihana Re: biopsja jelit a grzybica 19.02.10, 14:22 Zajrzyj tutaj: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=40 Odpowiedz Link Zgłoś