ann07 21.03.10, 16:06 dokładnie!wróciłam ze wsi ,ze spaceru po lesie a nazajutrz dziecko z dusznościa do szpitala!Nie miałam swiadomości.Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czytam_sobie Ekologiczne sprzątanie 24.11.11, 19:13 Moje dzieci, ja i mąż jesteśmy alergikami. Regularnie zamawiamy usługi ekologicznej firmy sprzątającej, nie używają żadnej chemii, tylko środki ekologiczne. Poza tym stosują też metody sprzątania oparte na naturze np. dezynfekują nam pokoje wysoko stężonym ozonem czy materace łóżkowe suchą parą wodną. Takie usługi to nie żaden luksus, no i cena jest niska. Polecam. Od kiedy zrezygnowałam z chemii, synkowi już nie dolega uporczywy kaszel a córka nie ma uczulenia. W Olsztynie tylko jedna firma oferuje takie usługi (EcoClean), ale produkty takie jak płyny czyszczące na bazie sody, można kupić w sklepach internetowych i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
energia30 Re: Ekologiczne sprzątanie 15.11.12, 17:00 Ekologiczne sprzątanie przede wszystkim powinno być pozbawione chemii, która może szkodzić naszemu zdrowiu. Ostatnio był u mnie pracownik firmy, której specjalnością jest sprzątanie mieszkań. Wrocław to miasto, gdzie wiele osób korzysta z usług firm sprzątających. Ów pracownik uświadomił mi jak wiele zagrożeń niesie ze sobą sprzątanie domu środkami chemicznymi. Pokazał mi też używane przez nich środki do sprzątania, które są bezpieczne dla ludzi i zwierząt. Dzięki nim nasze mieszkanie będzie czyste, pachnące, a jednocześnie wolne od szkodliwej chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 23.06.12, 14:36 Moja rodzina także cierpi na uczulenia. Chyba w tym roku zainstalujemy InVENTer. Czekamy na wycenę kosztów montażu Odpowiedz Link Zgłoś
marika78 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 24.06.12, 22:54 to jest zalosne, ze na forum, gdzie tyle ludzi ma powazne problemy z dziecmi i radza sobei wzajemnie co zrobic wkraczaja anonimowe osoby zatrudnione przez firme produkujaca filtry i dokurzacze tylko po to by reklamowac sprzet... Osoba prowadzaca jesli takowa jest powinna to wylapac, przeciez jak sie czyta niektore wypodziedzi az smierdzi reklama... Ludzie dajcie sobie spokoj z tym i pracujcie lepiej jako akwizytorzy, tutaj ludzie majac latami do czynienia z alergiami nie pojda w dym za waszymi tanimi tesktami Odpowiedz Link Zgłoś
replika78 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 05.07.12, 12:45 Słyszałam dużo dobrego o inventerach, właśnie w kontekście alergików i astmatyków... Odpowiedz Link Zgłoś
marta4368 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 03.08.12, 00:39 czy mogłabyś coś więcej napisać o inventerze. Ja pierwsze słyszę, a jestem mocno zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 06.09.12, 17:47 To wentylatory, które usuwają nadmair wilgoci, zarodniki pleśni i grzybów, roztocza... Zapewniaja świeże i czyste powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
replika78 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 13.09.12, 13:06 ja dodam, że nie wymagają wyburzania przy montaży polowy domu, że można samemu je założyć i że pozwalają na oszczędzanie ciepła, tak jak super drogie rekuperatory Odpowiedz Link Zgłoś
cashek01 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 24.09.12, 14:07 Tak, pozwalają na oszczędzanie ciepła, a co za tym idzie i koszty ogrzewania spadają nawet do 30 %. Inwestycja się szybko zwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
replika78 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 23.10.12, 13:21 Nawet jeśli nie tak szybko, to i tak warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ozonowanie Re: Alergia na pleśnie i grzyby 23.11.12, 16:38 Bardzo pomaga ozonowanie pomieszczeń profesjonalnym generatorem ozonu. Ozon z genetartora sterylizuje pomieszczenie likwidując wirusy, bakterie , brzydkie zapachy, grzyby i pleśnie,odkaża wentylację no i najważniejsze likwiduje roztocza ,,przekleństwo alergików'' . Metoda daje 100 % skuteczności ,jest bezpieczna i tania .Nie mogę podawać danych swojej firmy gdyż zabrania tego regulamin forum .Jeżeli jesteś z Górnego Śląska służę pomocą i radą 601536001 lub pisz na overland@ka.home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_nowak75 Alergia na pleśnie i grzyby 07.12.12, 14:26 A może po prosu warto zainwestować w oczyszczacz powietrza, nie musi być nie wiadomo jak drogi. Ja mam Airfree i zachwalam go sobie. Redukuje roztocza, bakterie, wirusy, pyłki, no i zarodniki pleśni Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sonka_sonka Re: Alergia na pleśnie i grzyby 08.12.12, 21:52 proponuje zamkac watek zanim zrobi się nam wątek reklamowy .... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_nowak75 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 10.05.13, 15:43 Witam, Pozwolę sobie napisać, że po dłuższym czasie stosowania oczyszczacza (nie będę ponownie pisać o marce, żeby nie posądziła mnie Pan/i o reklamę jak poniżej) widać różnicę w samopoczuciu moim, mojego dziecka i rodziny. Dziecko, które jest uczulone na roztocza, naprawdę lepiej się czuje po używaniu oczyszczacza. Jeżeli to dziecku pomaga, nie rozumiem, czemu nie mogłabym polecić komukolwiek używanie oczyszczacza powietrza, a z góry zostać posądzona o reklamę. Pozdrawiam, Angelika Nowak sonka_sonka napisał(a): > proponuje zamkac watek zanim zrobi się nam wątek reklamowy .... Odpowiedz Link Zgłoś
mania545 Re: Alergia na pleśnie i grzyby 10.09.15, 16:09 Polecam oczyszczacz Airfree, spala nawet zarodniki Odpowiedz Link Zgłoś