03.12.10, 19:39
jak pielęgnujecie swoje maleństwa, przy tej dolegliwości?

dziekuje za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • marta-zs Re: atz 03.12.10, 19:56
      atz? nie wiem. moze azs?
      • cytrynowa.lemoniada Re: atz 03.12.10, 20:05
        u mnie jedynym skutecznym środkiem okazało się mleczko lub krem do ciała Aderma Exomega - polecam gorąco, nic nie łagodziło zmian poza tym, a wypróbowałam wszystko co było w aptece
        • enya81 Re: atz 03.12.10, 21:31
          Jesli mówimy o azs to podpisuję się pod cytrynowa.lemoniada, u nas tez tylko aderma daje radę ze skóra jak tarka. Nie miałam nic lepszego.
        • karo.8 Re: atz 04.12.10, 17:16
          dziekuje za odpowiedź.

miałam na myśli AZS.
          nie zauważyłam pomyłki.pozdrawiam
    • easy_martolina84 Re: atz 03.12.10, 21:45
      Jak napiszesz nam co to takiego tajemnicze atz to może coś doradzimy...
    • babyaggie Re: atz 05.12.10, 10:33
      My kąpiemy córkę w macierzance, czasem w rumianku. Problemów takich nie obserwuję. Raz jej coś wyszło na plecach - podobno właśnie w stylu azs a było to w czasie kiedy zaprzestaliśmy gotowania tych ziół. Po tygodniu powrotu do starych zwyczajów kąpielowych córka ma znów piękną skórę.
      Może zatem spróbuj zioła?
      • cytrynowa.lemoniada Re: atz 05.12.10, 12:49
        pytanie było o pielęgnację skóry z azs, a nie zdrowej..
        • babyaggie Re: atz 06.12.10, 11:04
          Toteż napisałam o przejściowych zmianach chorobowych określonych przez pediatrę jako "wyglądające na azs" oraz o tym jak udało nam się je zwalczyć.
          Pierwszy i jedyny mój kontakt z tym schorzeniem. Wiem tylko tyle co napisałam i znam jeden środek zaradczy, który nam pomógł. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi.
    • sinusoidaa Re: atz 05.12.10, 16:05
      Podpisuję się pod A-Dermą. Kąpałam w balneum hermal plus albo F.
      • vivi22 jakie objawy przy azs? 05.12.10, 18:29
        Bo rozumiem, że o tej dolegliwości mowa?
        Moja 5 miesięczna córka ma na wierzchu suchą skórę na rączkach. Suchą i szorstką. Na nóżkach też ma takie miejsca. Nie są to całe nóżki ale miejsca ze zmienioną skórą.
        Dodam, że ja mam azs więc dlatego podejrzewam, że ona też to ma.
    • camel_3d kidys krem, teraz solarka.... 05.12.10, 22:49
      kiedys mialem krem na sterydach (ale robiony na zamowienie)..jak maly byl malutki..super pomogl..zniknelo wszytsko i od tego czasu nic sie prawi enei pojawia... teraz jak mu si ezaczyna cos robic na przedramionach to odwiedzam solarium..raz na tydzien 1-2 minut... i schodzi. tak mi dermatolog polecila... no i urlopy zima w slonecznych miejscahc..wted ykompletnei wszytsko schodzi i starczan a 3-4 miesacesmile
      • cytrynowa.lemoniada Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 09:34
        dermatolog zaleciła solarium dla niemowlęcia na azs?? To chyba albo to nie była dermatolog, albo to nie było azs. kluczem w terapii jest skuteczne nawilżanie i natłuszczanie więc nie wiem jak ma pomóc niszczące skórę promieniowanie. a w ciepłych krajach zmiany schodzą owszem, ale od kąpieli w słonej środziemnomorskiej wodzie, a nie słońca, na które osoby z azs absolutnie się nie powinny wystawiać bez maksymalnych filtrów. o sterydach szkoda gadać bo to pomoc tylko doraźna, problem wraca tak szybko jak się pojawił.
        • camel_3d Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 14:20
          cytrynowa.lemoniada napisała:

> dermatolog zaleciła solarium dla niemowlęcia na azs??

no nieeeeeeee...nie dla niemowlecia... jak mial jakies poltora roku...
      • jowitka345 Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 10:54
        Solarka dla niemowlaka?????
        • camel_3d Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 14:21
          > Solarka dla niemowlaka?????

dla dwulatka...
          na poczatku byl stosowany krem.

tu dla niemowlakow z dosc silnym azs stosuje sie tez swiatloterapie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka