karo.8 03.12.10, 19:39 jak pielęgnujecie swoje maleństwa, przy tej dolegliwości? dziekuje za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrynowa.lemoniada Re: atz 03.12.10, 20:05 u mnie jedynym skutecznym środkiem okazało się mleczko lub krem do ciała Aderma Exomega - polecam gorąco, nic nie łagodziło zmian poza tym, a wypróbowałam wszystko co było w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
enya81 Re: atz 03.12.10, 21:31 Jesli mówimy o azs to podpisuję się pod cytrynowa.lemoniada, u nas tez tylko aderma daje radę ze skóra jak tarka. Nie miałam nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
karo.8 Re: atz 04.12.10, 17:16 dziekuje za odpowiedź. miałam na myśli AZS. nie zauważyłam pomyłki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: atz 03.12.10, 21:45 Jak napiszesz nam co to takiego tajemnicze atz to może coś doradzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
babyaggie Re: atz 05.12.10, 10:33 My kąpiemy córkę w macierzance, czasem w rumianku. Problemów takich nie obserwuję. Raz jej coś wyszło na plecach - podobno właśnie w stylu azs a było to w czasie kiedy zaprzestaliśmy gotowania tych ziół. Po tygodniu powrotu do starych zwyczajów kąpielowych córka ma znów piękną skórę. Może zatem spróbuj zioła? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: atz 05.12.10, 12:49 pytanie było o pielęgnację skóry z azs, a nie zdrowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
babyaggie Re: atz 06.12.10, 11:04 Toteż napisałam o przejściowych zmianach chorobowych określonych przez pediatrę jako "wyglądające na azs" oraz o tym jak udało nam się je zwalczyć. Pierwszy i jedyny mój kontakt z tym schorzeniem. Wiem tylko tyle co napisałam i znam jeden środek zaradczy, który nam pomógł. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: atz 05.12.10, 16:05 Podpisuję się pod A-Dermą. Kąpałam w balneum hermal plus albo F. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 jakie objawy przy azs? 05.12.10, 18:29 Bo rozumiem, że o tej dolegliwości mowa? Moja 5 miesięczna córka ma na wierzchu suchą skórę na rączkach. Suchą i szorstką. Na nóżkach też ma takie miejsca. Nie są to całe nóżki ale miejsca ze zmienioną skórą. Dodam, że ja mam azs więc dlatego podejrzewam, że ona też to ma. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d kidys krem, teraz solarka.... 05.12.10, 22:49 kiedys mialem krem na sterydach (ale robiony na zamowienie)..jak maly byl malutki..super pomogl..zniknelo wszytsko i od tego czasu nic sie prawi enei pojawia... teraz jak mu si ezaczyna cos robic na przedramionach to odwiedzam solarium..raz na tydzien 1-2 minut... i schodzi. tak mi dermatolog polecila... no i urlopy zima w slonecznych miejscahc..wted ykompletnei wszytsko schodzi i starczan a 3-4 miesace Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 09:34 dermatolog zaleciła solarium dla niemowlęcia na azs?? To chyba albo to nie była dermatolog, albo to nie było azs. kluczem w terapii jest skuteczne nawilżanie i natłuszczanie więc nie wiem jak ma pomóc niszczące skórę promieniowanie. a w ciepłych krajach zmiany schodzą owszem, ale od kąpieli w słonej środziemnomorskiej wodzie, a nie słońca, na które osoby z azs absolutnie się nie powinny wystawiać bez maksymalnych filtrów. o sterydach szkoda gadać bo to pomoc tylko doraźna, problem wraca tak szybko jak się pojawił. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 14:20 cytrynowa.lemoniada napisała: > dermatolog zaleciła solarium dla niemowlęcia na azs?? no nieeeeeeee...nie dla niemowlecia... jak mial jakies poltora roku... Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 10:54 Solarka dla niemowlaka????? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kidys krem, teraz solarka.... 06.12.10, 14:21 > Solarka dla niemowlaka????? dla dwulatka... na poczatku byl stosowany krem. tu dla niemowlakow z dosc silnym azs stosuje sie tez swiatloterapie... Odpowiedz Link Zgłoś