Dodaj do ulubionych

Nutramigen 1 czy 2 ?

24.02.11, 12:04
Jakie mleko dajecie swoim 4,5 mies. pociechom? Pytam bo lekarz przepisał mojej córeczce 2 i tak jej podawałam. Ostatnio byłam u innej doktorki i powiedziała że 2 jej od 6 mies. ja mówie że na opakowaniu pisze powyżej 4. Ona że wie co tam pisze ale nie przepisze mi i żebym sobie poszła do tego lekarza co mi przepisuje. Więc jej powiedziałam że nie byłam przecież u kowala z dzieckiem tylko u lekarza i jak nie chce niech mi nie przepisuje.
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: Nutramigen 1 czy 2 ? 24.02.11, 13:07
      Nie ma sensu zmieniac dziecku mleka, ktore toleruje. Nutramigen 1 i 2 niewiele sie roznia skladem, jakis czas temu byl tylko 1, potem - w celach marketingowych glownie - zrobiono podzial na 1 i 2 (tak wprost powiedzieli mojej lekarce przedstawiciele tej firmy). 1 jest bardziej kaloryczna od 2, bo 2 jest dla dzieci, ktore zaczynaja teoretycznie jesc juz cos innego. Moim zdaniem, jak dziecko toleruje 2, na puszce tez pisza, ze jest po 4 m-cu, to zostalabym przy 2.
    • ma_niusia Re: Nutramigen 1 czy 2 ? 24.02.11, 13:58
      Ja dawałam dwójkę po skończeniu 4 miesięcy.
    • brumming Re: Nutramigen 1 czy 2 ? 24.02.11, 19:02
      Swojej dwuipółlatce daję 1 - ponieważ bardzo źle zareagowała na zmianę i tak już zostało. Teraz zjada je tylko raz dziennie, na śniadanie.
    • monikaa13 Re: Nutramigen 1 czy 2 ? 24.02.11, 19:22
      Chyba aż takiej różnicy nie ma, żeby mogło coś się stać. Ja dawałam 1 do 8 miesiąca. Potem do 12 miesiąca 2, a po roczku Bebiko - jedną puszkę 1, potem 2 itd.
      • brumming Re: Nutramigen 1 czy 2 ? 27.02.11, 12:07
        Tak, to samo mówili mi lekarze, że nie ma różnicy indifferent jednak dziecko miało biegunki, które minęły po powrocie do 1; i tak już zostało.
        Dziecko jest na ścisłej diecie i w dodatku musiałam jej ostatnio wykluczyć gluten...
        Myślę, że nie można jej stanu porównać z dzieckiem, które po roczku tolerowało już bebiko sad
    • maaagdaadamczyk 1 po - 6 miesiac -2 02.03.11, 11:18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka