Dodaj do ulubionych

do mam silnych alergików

29.04.11, 17:23
Czy są takie dzieciaczki które nie tolerowały i nutramigenu i pepti i wielu innych pokarmów a tolerują mleko sojowe,bądź kozie?
Obserwuj wątek
    • 0_mama_lenki Re: do mam silnych alergików 29.04.11, 20:41
      moje corka toleruje tylko nutramigen. Ma 10 miesiecy i nietety na wszysstko co do tej pory jej podalam ma uczulenie. Jedynie toleruje nutramigen, tapioke, marchew i kurczaka. Nie wiem co dalej robic. Moze Ty tez masz taki problem.
      Moze ktos poradzi co moge sprobowac podac mojej coreczce bo juz mi rece opadaja.
      Uczulenie napewno ma po : kleik ryzowy, kleik, kukurydziany, ziemniak, burak, królik., jablko, kasza manna, skorka od chleba
      • porzeczka_mocna Re: do mam silnych alergików 29.04.11, 21:59
        Możesz spróbować podać kaszę jaglaną.
        • anet01 Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:14
          Tak kasza jaglana,bataty,jagnięcina,indyk,brokuły
          • mammajowa Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:19
            i gryczaną. i dynię.
    • anet01 Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:15
      Acha i koniecznie badanie na lamblie,pasozyty i grzyby.Najlepiej w dobrym labolatorium
    • e-kasia27 Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:49
      anet01 napisała:

> Czy są takie dzieciaczki które nie tolerowały i nutramigenu i pepti i wielu inn
      > ych pokarmów a tolerują mleko sojowe,bądź kozie?

U nas soja tak, kozie nie.
      Ale mleko sojowe(jeśli masz na myśli te sklepowe, a nie mieszankę dla niemowląt) tylko bez dodatków barwiących w postaci marchwi.

• alabama8 Re: do mam silnych alergików 05.05.11, 09:23
      Bez mleka sojowego i koziego można żyć. To producenci actimelków i danonków wmawiają nam, że mleko, mleko, mleko to podstawa żywienia dzieci. A jak nie krowie to koniecznie musi być coś co mlekiem się nazywa. Nawet jeśli zrobione jest z soi czy ryżu.
      Naprawdę dietę można opracować tak, że bez mleka się obędziemy. Wystarczy różnorodność warzyw, mięs i owoców. Naprawdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka