anet01 29.04.11, 17:23 Czy są takie dzieciaczki które nie tolerowały i nutramigenu i pepti i wielu innych pokarmów a tolerują mleko sojowe,bądź kozie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0_mama_lenki Re: do mam silnych alergików 29.04.11, 20:41 moje corka toleruje tylko nutramigen. Ma 10 miesiecy i nietety na wszysstko co do tej pory jej podalam ma uczulenie. Jedynie toleruje nutramigen, tapioke, marchew i kurczaka. Nie wiem co dalej robic. Moze Ty tez masz taki problem. Moze ktos poradzi co moge sprobowac podac mojej coreczce bo juz mi rece opadaja. Uczulenie napewno ma po : kleik ryzowy, kleik, kukurydziany, ziemniak, burak, królik., jablko, kasza manna, skorka od chleba Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka_mocna Re: do mam silnych alergików 29.04.11, 21:59 Możesz spróbować podać kaszę jaglaną. Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:14 Tak kasza jaglana,bataty,jagnięcina,indyk,brokuły Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:15 Acha i koniecznie badanie na lamblie,pasozyty i grzyby.Najlepiej w dobrym labolatorium Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: do mam silnych alergików 30.04.11, 09:49 anet01 napisała: > Czy są takie dzieciaczki które nie tolerowały i nutramigenu i pepti i wielu inn > ych pokarmów a tolerują mleko sojowe,bądź kozie? U nas soja tak, kozie nie. Ale mleko sojowe(jeśli masz na myśli te sklepowe, a nie mieszankę dla niemowląt) tylko bez dodatków barwiących w postaci marchwi. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: do mam silnych alergików 05.05.11, 09:23 Bez mleka sojowego i koziego można żyć. To producenci actimelków i danonków wmawiają nam, że mleko, mleko, mleko to podstawa żywienia dzieci. A jak nie krowie to koniecznie musi być coś co mlekiem się nazywa. Nawet jeśli zrobione jest z soi czy ryżu. Naprawdę dietę można opracować tak, że bez mleka się obędziemy. Wystarczy różnorodność warzyw, mięs i owoców. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś