Dodaj do ulubionych

czerwone policzki

09.01.12, 23:30
Witam.
Synek ma prawie 6 mc, od początku karmiony tylko piersią.Ja jadłam i piłam wszystko (co zdrowe) i nie było żadnych kłopotów aż do teraz.
W zeszłym tygodniu rozpoczęliśmy troszkę rozszerzanie diety.Mały dostał odrobinę jabłka ze słoiczka, dynię,ziemniak, marchew oraz kleik ryżowy na moim mleku.Po kilku dniach zauważyłam na policzkach jasno czerwone plamy wielkości ok dwuzłotówki, które powiązałam z tym,ze do warzyw dodałam odrobinę masła.Masło zostało odstawione, w zamian jest oliwa z oliwek.Plamy utrzymywały się nadal choć były zdecydowanie jaśniejsze (prawie niewidoczne), dziś znowu pojawiły się.dodatkowo u syna są też (od tamtego tygodnia) malutkie krostki na plecach, które zaczęły pojawiać się na rączkach.W tamtym tygodniu jadłam dużo mandarynek, ew sok z pomarańczy (odstawione i odstawiłam też od dzisiaj cytrynę z herbaty). Czy możliwe jest jakieś uczulenie/alergia na białko mleka krowiego, które objawia się dopiero teraz choć cały czas kp nabiał spożywałam pod rożnymi postaciami i nie było żadnych objawów?Czy mam zrzucić winę na nowo dodane produkty?A co z wysypką?Owoce cytrusowe czy coś innego?
Od jutra oczywiście odstawiam wszystkie nowości, czekam do zniknięcia objawów i od nowa zabawa, no i zapisuję Małego do alergologa.

Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka