Dodaj do ulubionych

objawy alergii a testy ujemne

21.03.12, 11:14
Witajcie. Moja córka ma 7 lat. Objawy alergii praktycznie od urodzenia - zarówno ze strony układu pokarmowego, oddechowego jak i objawy skórne. Przez te 7 lat nie udało mi się ustalić co jej szkodzi. Testy skórne miała już robione kilkakrotnie - za każdym razem nic jej nie wychodzi. Obserwacje też nic nie dają. Wytropiłam jedynie proszek do prania i uczulenie na słońce. Alergolog powiedziała, że ona już więcej badań nie może zaproponować. Nie wiem już co robić i jak znaleźć to co jej szkodzi!? Może macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • antyka Re: objawy alergii a testy ujemne 21.03.12, 12:00
      Sprobuj moze na dzien dobry odstawic gluten i mleko, a takze soje, orzechy. I obserwuj dziecko.
      • aybi Re: objawy alergii a testy ujemne 23.03.12, 08:57
        odstawić gluten i mleko - to bardzo rygorystyczna dieta, zwłaszcza jak dziecko chodzi do przedszkola sad
        rozumiem jak to jest konieczne, jak wyjdzie w badaniach?
        fakt - teraz jest chora i siedzi w domu, więc mogłabym spróbować - jak myślisz po jakim czasie można by jakieś wnioski wyciągnąć? czy tydzień takiej diety już by coś pokazał?
    • monikapaulina Re: objawy alergii a testy ujemne 21.03.12, 15:02
      mojemu synowi na testach alergicznych z krwi nic nie wyszlo ale lekarka zrobila nam testy na nietolerancje i okazalo sie ze jest uczulony na mleko jaja i ziemniaki.poczytaj sobie FOOD DETECTIVE
      • aybi Re: objawy alergii a testy ujemne 23.03.12, 08:53
        poczytałam, dzięki - chyba rzeczywiście spróbuję
        w naszym rejonie niestety nikt tego nie przeprowadza, ale czytałam, ze można samemu zrobić ten test w domu
        wczoraj byłam z córką u lekarza i mówiłam o tym teście to zrobiła wielkie oczy, nikt do tej pory (a chodzę po lekarzach dość często niestety) nic nie wspominał o tych testach
        a Tobie jaki lekarz to zalecił? lekarz medycyny konwencjonalnej? Odniosłam wrażenie, że oni nie wierzą w te badania!
        • antyka Re: objawy alergii a testy ujemne 23.03.12, 16:21
          Gdy mojej 4 latce robilam testy pokarmowe i oddechowe, kompletnie nic nie wyszlo.
          Z obserwacji wiem na bank, ze jest uczulona na gluten, orzechy, czekolade, pszenice i pylki brzozy.
        • monikapaulina Re: objawy alergii a testy ujemne 24.03.12, 19:48
          mi zlecila nasza prywatna lekarksa ktora nas leczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka