eli8 22.06.04, 17:31 witam, czy ktos moze stosowal do inhalacji steryd wziewny buderamit unite czy jakos tak podobnie , ciezko odczytac nazwe eli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgagusia Re: Lek wziewny ? 22.06.04, 20:31 mysle ze chodzi o Budesonit mite; tak, ja podawalam swoim dzieciom Aga Odpowiedz Link Zgłoś
toskasz Re: Lek wziewny ? 22.06.04, 23:16 Ja jestem w trakcie podawania Igorowi Budesonid mite wiem że jest jeszcze Budesonid forte ten ma większą dawkę leku w jednym "psiknięciu". toska Odpowiedz Link Zgłoś
eli8 Re: Lek wziewny ? 23.06.04, 11:23 pasik napisała: > Dla starszych dzieci. > pozdr.Pasik Moj maluszek ma dopiero 5 i pol miesiaca wiec jestem troche przerazona koniecznoscia stosowania sterydow. Oprocz budesonid mite przepisano mu jeszcze wczoraj ventolin. Narazie nie zastosowalam. Czekam az tuba wyschnie i bije sie z myslami. Strasznie kaszle od prawie dwoch tygodni jest po kuracji antybiotykowej a kaszel nie przechodzi. Bierze tez fenistil w kroplach. Jak mial 1 m-c i wygladal jak maly upiorek tez zarowno dermatolog jak i alergolog przepisali mu sterdy na twarz a ja go wyleczylam krochmalem, wiec moze to nie byla alergia tylko lojotokowe zapalenie skory. Dodam ze jestem na diecie bezmlecznej. Pozdrawiam Eli Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Lek wziewny ? 23.06.04, 12:26 eli8 napisała: > pasik napisała: > > > Dla starszych dzieci. > > pozdr.Pasik > > > Moj maluszek ma dopiero 5 i pol miesiaca wiec jestem troche przerazona > koniecznoscia stosowania sterydow. > Oprocz budesonid mite przepisano mu jeszcze wczoraj ventolin. po tych lekach wnioskuje ze dziecko ma obturacje - zrobisz mu krzywde jesli nie podasz mu tych lekow, dziecko moze zaczac sie dusic (przed tym ma chronic Ventolin). Lekarze naprawde nie przepisuja takich lekow ot, tak sobie, tylko wtedy gdy naprawde jest koniecznosc. pozdrawiam Aga Ps. sterydy wziewne sa duzo bezpieczniejsze od doustnych czy stosowanych w masciach Odpowiedz Link Zgłoś
12m65 Re: Lek wziewny ? 23.06.04, 07:54 Ja podawałam swojemu 1,6 ms. synkowi chyba ze 2 miesiące . Najpierw Budesonit forte potem Budesonit mite. Niestety nie bardzo mu to pomagał. Synek ma przewlekłe obturacyjne zapalenie oskrzeli i w trakcie leczenia Budesonitu nawruciła choroba., więc na niego nie działa najlepiej. Teraz podaje mu Pulmikort z nebuluizatora. I to jak narazie go trzyma.Poza tym podaję mu jeszcze Singular 4. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eli8 Re: Lek wziewny ? 23.06.04, 14:22 co to takiego jest obturacja ?. Lekarz nie uzyl takiego sformuowania. Powiedzial ze ma duzo sluzu w gardle i ze brzydko kaszle/ od dwoch tygodni/ osluchowo nie stwierdzil zapalenia oskrzeli. ja oczywiscie zastosuje sie do wskazan tylko czynie to z wielkim bolem. Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Lek wziewny ? 23.06.04, 17:53 obturacja to trudnosci w oddychaniu spowodowane zwezeniem drog oddechowych Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Lek wziewny ? 25.06.04, 01:27 Obturacja to zwężenie dróg oddechowych, które powoduje zaburzenie przepływu powietrza podczas oddychania. Pacjent ma trudności przede wszystkim przy wypuszczaniu powietrza z płuc, choć także i jego nabieranie może być utrudnione. Chory, który doświadcza obturacji oskrzeli odczuwa duszność, ucisk w klatce piersiowej i niejednokrotnie słyszy głośny, świszczący oddech cyt Odpowiedz Link Zgłoś
eli8 Re: Lek wziewny ? 26.06.04, 23:19 Dziekuje za wyjasnienia, leki stosujemy. maly sie bardzo stresuje i placze przy ich podawaniu, probuje robic mu inhalacje w czasie snu ale sie wybudza. poprawa po 3 dniach jest znaczna juz prawie nie kaszle. dzis bylam z nim w grocie solnej, bardzo mu sie podobalo, mam nadzieje ze troche mu to pomoze. Mam zalecenie spacerow w czasie mzawki. Mysle o wyjezdzie nad morze. A wy co stosujecie oprocz lekow? Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś