kafebiba
13.06.12, 22:26
Znowu proszę Was o sugestie i pomoc. Opisywałam nasz problem tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,578,135388319,135388319,Drapanie_bezsilnosc_ukierunkujcie_ws_badan_prosze_.html
ale przez kilka tygodni nie miałam dostępu do sieci i wątek mi "padł".
Aktualny stan jest taki, że jesteśmy po badaniach w Polsce - dwa panele (w sumie 40 alergenów) i kolejnej wizycie u dr Ozimka. Nie chcę powtarzać całego wątku i raz jeszcze opisywać szczegółów. Może ktoś mnie pamięta, lub zechce tam zajrzeć. Sytuacja znacznie się pogorszyła, córeczka drapie się non-stop, a ja widzę, że odstawienie mleka, cukru i znaczna redukcja glutenu nie przynosi efektu.
1. Czy jest tu ktoś kto wyleczył dziecko z podobnym problemem skórnym lecząc w kierunku kandydozy?
2. Jeśli uderzymy w gronkowca - jak szybko można spodziewać się poprawy jeśli będzie "trafiony-zatopiony" i wyeliminowana przyczyna?
3. A jeśli to "zwykła" (sic!) alergia na coś - to jak dalej działać skoro podstawowe panele z krwi nie wykazały zupełnie nic.
Wklejam linki do zdjęć - nogi wyglądają tak samo - największe zmiany pod kolanami i na wierzchu stopy, całe ciałko w drobnych plamkach.
Zdjęcie oka dość niewyraźne, ale można zauważyć zaczerwienione powieki i okolicę pod okiem, skóra łuszczy się, oczy podpuchnięte i z "limem".
E-Kasiu, pozostałe znawczynie tematu - co myślicie? Pozdrawiam wszystkich!
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4bc3ff443d836f44.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97a2e88fd15881b2.html