azoorek 03.07.04, 20:10 Jablka ze sloiczka nie sprawdzily sie, przez kleik kukurydziany poszlam niewyspana do pracy. Dziasiaj indyk. Trzymajcie kciuki!! aga i michalek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azoorek Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 08:25 I chyba nic z tego- sprobujemy za kilka tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikams Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 08:53 Wspólczuję i wiem, jaki to zawód, u nas na razie ziemniak jest ok (chyba), a reszta odpadła: indyk (ze sklepu, bo te słoiczkowe są ze skrobią ryżową lub kukurydzianą, a nie może), brokuły, tapioka, dynia. Teraz czekam parę dni i podaję królika (mam tego z forum). Dzidzia 10 mies. i bidulek nic jeść nie może - po ostatniej porażce nie wytrzymałam i strasznie się poryczałam... A ile maTwoje dziecko - bo nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 09:33 A jakiego indyka próbowałaś? Tego ze słoiczków. Moją Bambaryłę wysypało po tym Gerbera - zawiera kukurydzę, a ta jest ok. I tak przez skórę czuję, ze to nie indyk tylko coś co było w mięsie, bo niestety nie wierzę, że było to mięso z chodowli specjalnych. Moje dziecko reaguje na najmniejszą ilość chemi (pisałam juz o soku gruszkowym HIPPa i kaszce kukurydzianej bobovity)a od 9 miesiaca wcina wieprzowinę (zdobyłam jakimś cudem "niesypaną" z dalekiej wsi) i od jakiegoś czasu krolika kupionego od kobitki z forum. Może spróbuj z tym mieskiem. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze produkty Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 11:57 Ma 8,5 m. Poczekam az troche zejdzie i dam kasze jaglana- ostatnio zle ja przygotowalam i chyba zle ja trawil, ale skora byla ok. Probowalam kleik kukur., bo z kasza to zabawa z przygotowaniem, ale niestety, reakcja byla natychmiastowa i dosyc ostra (po indyku po 2 dniach dopiero sie zaczely krostki). Nie kupuje sloiczkow- narazie daje mu ziemniaczka i brokul i soczek jablkowy z gerbera (malo tego!!) i oczywiscie cycka. Z indykiem sprobuje jeszcze raz, narazie zabiore sie za kasze i krolika. Czasami mam wrazenie, ze ja sprowadzam reakcje alergiczne negatywnym mysleniem (czasami wydaje mi sie, ze wiem co uczuli nie probujac tego). aga i michalek Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 12:48 Nie martw się, tatuś mojego dziecka prosił zebym przestała robic taka inspekcję ) małej po powrocie z pracy, bo od tego parchy jej wychodzą ) Każdy ma jakieś zboczenie, jedni zbierają znaczki a inni tropią alergię )) Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 14:40 a napisz mi czy jak mała ma pare krostek to tez nie dajesz juz tego potencjalnego alergenu ? moj mały ciagle miał brzydka buzie a ja dawałam wszyskiego po trochu teraz jest coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 15:17 Jak małej cos wyskoczy przy podawaniu nowej rzeczy - odstawiam. Sprawa jest u nas o tyle prosta, ze małą zsypuje jeszcze tego samego dnia. Wiele razy wycofywałam jednak nowo testowany produkt (po kilku dniach dawania), bo cos wyłaziło. Jak buzia była czysta to znowu próbowałam - żeby potwierdzić. Tylko ze mała jest uczulona na wiele rzeczy w domu, w parku itp których do końca nie jestem w stanie zidentyfikować (może to byc nawet kwiatek na trawniku - jak chyba ostatnio) - z czasem jednak nauczyłam się to rozrózniać i już nie wszystkie krosty wprawiaja mnie w rozpacz ). Niektóre wysypli traktuję na zasadzie - no i znowu coś znalazła, bo nawet okna są myte tylko wodą ) Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: dzis testujemy indyka!! 07.07.04, 21:43 Dzisiaj doszlam do wniosku ze jestem prawdziwa blondynka i miewam zacmienia. Oprocz indyka w niedziele zaserwowalam sobie pietruszke do obiadu. Stad pewnie problemy ze skora. A tak sie zastanawiam dlaczego wyskoczylo po 2 dniach i jeszcze objawy nie zeszly- a ja caly czas jem ten nieszczesny obiad, ktory zrobilam sobie na 3 dni. Tropie, tropie a tu taka wpadka- calkowite zacmienie !!!! aga i michalek Odpowiedz Link Zgłoś
dominikams Re: dzis testujemy indyka!! 14.07.04, 13:54 No i jak tam z jedzeniem? Próbowałaś coś nowego? Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
agngre Re: dzis testujemy indyka!! 14.07.04, 14:01 z indykiem to nie zawsze tak że uczula nie mięso a chemia u nas uczulało niestety mięsko bo indyk był hodowany jak najbardziej ekologicznie...już bardzie sie dało... Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: dzis testujemy indyka!! 15.07.04, 08:10 Tak jak napisalam jestem prawdziwa blondynka- uczulila go pietruszka, a indyk jest OK!!!!!. Je go od soboty i NIC!!! W ta sobote testujemy kasze jaglana. A potem moze w koncu sobie cos wprowadze. aga i michalek Odpowiedz Link Zgłoś
dominikams Re: dzis testujemy indyka!! 15.07.04, 11:41 Ale wam zazdroszczę... Pozdrawiam, Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: dzis testujemy indyka!! 15.07.04, 12:43 Mam wrazenie, ze juz powoli zaczyna wyrastac z tego swinstwa. Od miesiaca trzymam diete (konsekwentnie- bo przedtem trzymalam, ale nie zawsze) i skorcia na raczkach robi sie taka miekka jakiej nie mial od 3 m. zycia. I lupiez na glowie schodzi- przedtem przy takiej diecie roznie bywalo. aga i michalek Odpowiedz Link Zgłoś