eska81
09.01.13, 11:56
Mały na drugi dzien po urodzeniu dostał opuchlizny na oczkach, nie mógł otworzyc przez 2 dni. urodził sie z trądzikiem noworodkowym, któy sie nasilałi. po skonczeniu 2 tygodniu mega wysypka. zaczeło sie od czoła i schodziło w dół, powieki , policzki karczek, szyja, klatka, rączki nózki. Z krostek sączyła sie ropna wydzielina. Alergolog nie stwierdził alergii, pediatra orzekła ŁZS. Odstawiam mleko(przetwory, wędliny,białe pieczywo, paluszki, ciastka), jajka, kurczaka po 3 tyg. wysypka ustapiła ale mały dostał olbrzymiej ciemieniuchy na główce czole i brwiach. Borykam sie z nią do dziś - ściągamy i powraca. jestem przekonana ze to alergia chociaż pediatra wątpi w moje podejrzenia. Mały bardzo chlusta pokarmem, krztusi sie i robi zielone wodniste kupy. Obecnie ma 2,5 miesiąca. Zauważyłam oprócz problemów w/w krosty między paluszkami u rąk, okresowe wysypki na brzuszku i brzydko pachnące za uszkami. przecieram, myje, nacieram tłusta maścią a mały ma jakby poodrywane uszka. nie wiem jak to pielegnować czy wysuszać czy natłuszczać. czym tez smarować buźke alergika. Oilatum, oilan, emolium go uczula. No i nie wiem co z dietą. czy czekać ze to LZS przejdzie czy jeszcze bardziej restrykcyjnie ograniczyc diete. (jem indyka, wieprzowine,delme, chleb, ziemniaki, ryż,marchewkę,buraki, brokuła,sałatę, fasolke szparagową w zupie, pietruszke w zupie, cukinie,jabłka , domowy dzem z jablek, troche jagód, makaron z przenicy durum, pekinkę, olej rzepakowy, wodę Mama i ja, witaminy Femibion N, omegamed z alg). proszek do prania biały jeleń, witamina D i K z oliwą z oliwek.