oliwa28
08.04.14, 15:40
Witam. Jestem mamą 4,5-miesięcznego chłopca i niestety od 2 tygodni mamy podejrzenie alergii. Bardzo proszę o rady i opinie bo widzę ze moja pediatra nie jest dobrze zorientowana w temacie a ja juz odchodzę od zmysłów.
Karmie synka piersią i od 2 miesięcy mieliśmy problem z awanturami przy cycu, no ale podobno to normalne wiec nie wnikalam. Około miesiąca temu synkowi pod jedna pacha i w dołach podkolanowych pojawiła sie wysypka ( sucha, czerwona). Myślałam ze to odparzenie wiec tylko smarowalam bepanthenem. 2 tyg temu zaczął wymiotować po każdym posiłku wiec jadłam sie do lekarza. Pani doktor stwierdziła nietolerancje białka mleka krowiego i kazała odstawić cały nabiał. Tak tez zrobiłam. Przepisala rownież maść robiona na zmiany skórne oraz dicoflor. Po 2 dniach stosowania maści i diety wysypka ustąpiła, po 3 dnia h ustały wymioty a po 4 dniach synek jadł spokojnie przy piersi. Byłam przeszczesliwa. Po 2 dniach takiego blogostanu powróciła wysypka oraz pojawiły sie zielone sluzowate kupy a także awantury przy cycu. Aktualnie nasze karmienie trwa 2 minuty lewy cyc , 3 minuty prawy cyc. Dłużej sie nie da bo synek sie wydziera i pręży, mimo prób karmienia na leżąco, siedzaco, na chodzonego i inne takie.
Aktualnie jem ryż (biały i brązowy) buraki, ogórek zielony, chleb lub bułki graham, wędlinę sucha krakowska, mięso wieprzowe ( sporadycznie). 3 dni temu odstawiam pomidory i jabłka.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie powinnam jeszcze szukać " rozwiązania problemu"? Dodam jeszcze ze synek od tych 2 tygodni zaczął mało przybierać- przez te 2 tygodnie przytył 150 gr. Boje sie, ze pediatra każe odstawić od piersi młodziaka a tego bardzo nie chce. Proszę o wszelkie wskazówki.