mel-laa 17.12.15, 09:56 Chcę dziecku wykonać test mrt. Czy ma znaczenie miejsce/osoba która będzie go wykonywała- czy po prostu wybrać kogoś blisko? Jakieś rady przed testem- tzn. np. czy dawać do jedzenia dziecku w miarę możliwości "wszystko"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marika78 Re: Test MRT 23.12.15, 10:38 nie ma znaczenia kto bedzie go wykonywal tak naprawde wiec znajdz kogos blisko jezeli masz taka opcje, jezeli dziecko nie jadlo czegos wyniki moga wyjsc nieco zafalszowane, np. moja corka nie jadla pszenicy bo byla na nia uczulona a w tescie wychodzila na zielono, jako produkt najmniej reaktywny wiec jesli dziecko nie jest na zadnej diecie najlepiej by jadlo wszytsko, wtedy wyniki beda najbardziej miarodajne. Beda i tak produkty, ktorych nigdy nie jadlo a moze sie zdarzyc, ze wyjda na czerwono i takie, ktore je. Generalnie polecam zrobienie go, nam pomogl w ustabilizowaniu stanu corki i wlasnie teraz po 2 latach nie wiem, czy nie bedziemy musieli go powtorzyc, bo pewnie czesc rzeczy sie pozmieniala Odpowiedz Link Zgłoś
niobe25 Re: Test MRT 16.02.16, 14:19 Powiem tak. Zbyt wysoka cena do rezultatów. W książeczce, którą dostałam pisze, że wiarygodność wynosi 95 % nieprawda. Po pierwsze nie wykrywa pokarmów, których się nie je od dawna. Wiem, że szkodziła mi pszenica na 100%. Od niej się w sumie zaczęło. Zgodnie z testem sprobowalam czy moge jesc: niestety nie. Mrt nie wykazalo tez drobiu i jajek a widzę , że mam objawy. Podejrzewam tez pomidora i paprykę. Ja ogolnie mam liczne nadwrazliwosci, nie tylko pokarmowe. Także powiem tak dużo pokarmow mi wykazal, ale nie wszystko. Mam nadzieje ze te testu stana sie kiedys tak popularne ze stanieją. Odpowiedz Link Zgłoś
mel-laa Re: Test MRT 17.02.16, 12:09 Zrobiłam ten test. Nie żałuję, wyszły rzeczy na które nigdy bym nie wpadła (min.kalafior, czarna porzeczka, owies). Syn był w fatalnym stanie a ja miałam wrażenie że kręcę się w kółko. Odparzony odbyt, nogi w liszajach- to wszystko zaczęło się goić już po 3 dniach od odstawienia owsa (a ja piekłam na tym, chleb, gotowałam owsiankę, ciastka). I choć skórze daleko do normalności to obraz uczulających pokarmów jaśniejszy. Łatwiej mi "wyłapywać" rzeczy, które uczulają (ostatnio np. amarantus). Tak czy inaczej nie żałuję, ale faktycznie trzeba być przygotowanym, że wszystkich nieprawidłowości nie wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
niobe25 Re: Test MRT 20.02.16, 08:38 U mnie chyba tego sporo jest, Ciekawe co będę jadla. Wg testu mrt czekolada mi nie szkodzi jak i banan. A ja sie po godz sie skrecam. Po czekoladzie mam mdlosci i swedzenie buzi a po bananie silne bole brzucha. Nie mam reakcji ige zaleznych. Zostaje sie jeszcze chemia w tych produktach albo sa to produkty wysoko histaminowe. Nawet napiszę więcej. I chyba mam do tego prawo. Bylam u stalowskiej lekarki. Na dodatek wizyta prywatna. Pierwsze pytanie: dlaczego nie test za 1800 zl. Po pierwsze mnie nie stac bo mam takie problemy ze zdrowiem ze nie pracuje. Dwa Pani dr chyba jest zmeczona pod koniec tyg i wizyta w moim odbiorze byla na zasadzie: szybko odbebnic. Mialam duzo pytan takze o test mrt bo sama zauwazylam ze nie wykazal wszystkiego a mam tak duzo produktow ze nie wiem co jesc. Moglaby przepisac jakas odzywke albo Nalcrom ale to nic. Przyjechalam kawal drogi bo nie jestem z podkarpackiego. A gloduje, kied jem zle sie czuje i zwiejsza sie grono alergenow bo organizm jest pobudzony. Na dodatek czlowiek jest przerazony bo nie wuem czym sie juz odzywiac. Musze powiedziec ze na poczatku pani dr bardzo dobrze ocenialam ale dala plamę i jeszcze na wizycie prywatnej za ktora zaplacilam nie male pieniadze. Problem pozostal jak sie odzywiac? Odpowiedz Link Zgłoś