Dodaj do ulubionych

ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.11.04, 09:11
Witajcie, zawsze zapomne napisać,że na w/w konferencji dowiedziłam się,że
Klinika Alergologii i Dermatologii w Poznaniu w szpitalu na PRzybyszewskiego
objęta jest ogólnoswiatowym programem badan nad AZS. W ramach tego, dzieci z
AZS przez PIĘĆ lat dostają Elidel i preparaty Exomega ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!
Mają też 20 wizyt lekarskich i badania za darmo. Warunkiem jest,że dziecko
przystępujące do badań nie skończyło roczku.W dniu zgłoszenia do badań musi
być co najmniej dzień przed pierwszymi urodzinami.
Polecam!!!!!!!!!!!!!!!1
nata
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 09:22
      Mialabym jednak mieszane uczucia: czy to nie beda przypadkiem badania nad
      wplywem dlugotrwalego dzialania Elidelu na dzieci ponizej 1 roku zycia ? Kto
      finansuje te badania: firma farmaceutyczna, czy jakas niezalezna komisja ? Czy
      mozna zrezygnowac w kazdej chwili (no chyba tak) ?

Nie chce marudzic, i Natko tobie w zadnym wypadku nie popsuc dobrego humoru. Dla
      mnie jednak jest to troche niezdrowa sytuacja: gdy wiekszosc z nas musi placic i
      za leki i za wizyty to ta propozycja jest strasznie kuszaca.

K.
      • nata76 Re: ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.04, 14:13
        Witaj kerstin, jak już chyba pisałam Swiatowa Org. Zdrowia zainteresowała się
        problemem AZS. oni patronują. Jednak pewnie firmy farmaceutyczne
        sponsorują,choc nie wiem....Ale nie uważam,żeby nie było jakiś koneksji.
        Program jest ogólnoświatowy,ale......w krajach Trzeciego Swiata,Europy
        Wschodniej,Azji......dofinansowanie jest całkowite..........Jak twierdzą
        lekarze, to program przeznaczony przede wszystkim dla edzieci,których rodzców
        noramlnie nie stać na taką pielęgnację.
        pozdrawiam,nata
        Ja sie za pózno dowiedziałam i moja córa już sie nie kwalifikuje ze wzgl. na
        wiek.
        • bluteau Re: ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 10:38
          Witam,
          To tez mi troche zdziwi i niepokoi. Przeciez Elidel nie ma byc stosowany u
          dzieci ktore jeszcze nie skonczyly 2 lata - wyraznie jest napisane w ulotce.
          Wiem ze wiekszosci lekarzy w Polsce tego nie dostrzegaja, ale uwazam ze to jest
          niezdrowe i nierozsadne, i w najgorszym przypadku niebezpieczne. Pozdrawiam,
          Kathleen
    • inka_mama_agi Re: ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 10:40
      Dziękuję NATA.
      Zadzwoniłam i jestem umówiona na poniedziałek.
      Zobaczymy co z tego wyjdzie.
      Przy okazji pan profesor powiedział, że były dwa ośrodki wytypowane Poznań i
      Wrocław. Ale we Wrocławiu juz nabór zamknieto. Szkoda, bo akurat jestem z
      Wrocławia, a do Poznania
    • 2barb Re: ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 10:44
      Alergolog mojego dziecka (4 m-ce), powiedział, iż ten lek jest zarejestrowany
      tak w Polsce, że można go używać pow. 2-go roku życia. Natomiast w wielu
      krajach nie ma on dolnej granicy wiekowej. Może po to są potrzebne te badania.
      Mnie one zainteresowały ze względu na opiekę lekarską. Na pewno się bliżej
      temu przyjrzę, ale nie wiem, czy się zgłoszę, ze względu na odległość. Byłabym
      wdzięczna, gdybyście miały jakiś namiar na osobę, z którą można się
      skontaktować w w/w sprawie.
      • bluteau Re: ELIDEL I EXOMEGA ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.04, 14:22
        Czytalam tez ulotke w jezyku angielskim (opakowanie na rynku w Stanach i w
        Kanadzie) i tam tez pisza ze lek jest przeznaczony dla dzieci powyzej 2 roku zycia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka