Dodaj do ulubionych

PREGESTIMIL !!!!! WAŻNE

30.12.04, 08:08
czytałyscie ze to mleko jest wycofane firmy Mead johnson . Mam nadzieje ze to te tłuszcze MCV które zawiera powodowały zakazenie bakteria ... i ze nutramigen jest O.K bo akurat moj synek pije nutramigen. Czy sa tu jakies mamy , które swoim dzieciom podawały pregestimil ?????
Obserwuj wątek
    • ckowalska Re: PREGESTIMIL !!!!! WAŻNE 31.12.04, 11:44
      Tak, we Francji.
      cala produkcja od czerwca zostala wycofana.
      Moja corka to pila.
      Do wyboru byl Nutramigen tej samej firmy. Osobiscie nie widze logicznego
      powodu, dla ktorego mleko, praktycznie identyczne, wyprodukowane przez te sama
      firme, mialoby byc lepsze i dokladniej przebadane.
      Wybralam wiec Galliagène Progress Danona, o podobnych wlasciwosciach, o polowe
      tansze choc nie zwracane przez tutejsze ubezpieczenie.
      Nasza pani doktor poradzila mi rowniez mleka roslinne : orzechowe, migdalowe,
      ryzowe, sojowe..., produkcji bio, do uzywania na przemian.
      Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
      Kasia
    • frenczik Re: PREGESTIMIL !!!!! WAŻNE 31.12.04, 18:27
      Moje dziecko pije Nutramigen od miesiąca. Czy mogłybyście napisać coś więcej o
      powodach wycofania tamtego mleka, na czym polegała jego szkodliwość? Dzięki z góry.

No i jak w takim razie jest z tym Nutramigenem, niby rzeczywiście skoro tej
      samej firmy to też niedobre, ale z drugiej strony jednak go nie wycofali....
      Pozdrawiam
      • kruffa Re: PREGESTIMIL !!!!! WAŻNE 31.12.04, 18:47
        Tak z logicznego punktu widzenia - tzw. strategii marketingowej bez sensu jest
        utrzymywać dwa produkty o baardzo zbliżonym składzie - czyli prawie identyczne.
        Podwyższa to koszty, problemy związane z refungacją itp itd. Tym bardziej, że
        Nutramigen jest bardziej znany.
        Nie podejrzewam aby było szkodliwe, bo trąbiliby o tym. Np. Nalcrom, choć dobry
        lek zniknął z aptek, bo firma go produkująca albo zbankrutowała albo została
        przejęta przez większą.
        Rynek farmaceutyczny niczym nie różni się od innych rynków. Rządzą nim te same
        prawa.

Kruffa
    • busz666 Re: PREGESTIMIL !!!!! WAŻNE 05.01.05, 10:40
      Drogie Panie, nie ma co panikowac. Z moich info wynika ze zakazenia bakteria
      nie byly wina tego mleka ale szpitali w ktorych przebywaly dzieci. Przeciez to
      mleko jest dla dzieci od 1 miesiaca zycia a lekarze podawali je wczesniakom.
      Nic dziwnego ze dzieci sie zainfekowaly - powinny miec podawane specjalnie
      dobrane mieszanki sterylne. Jesli macie dzieciaki starsze niz 1 miesiac mozecie
      smialo karmic je Pregestimilem. Jesli ktoras z Was zna j. francuski -
      poczytajcie sobie co w sieci pisze sie o tej sprawie na stronach francuskich.
      Powinni aresztowac tych lekarzy albo zamknac szpitale a nie zabierac nam dobre
      mleko z rynku. TataKamil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka