kasia9641 17.01.05, 18:42 Czym nawilżać skórę dziecka jak jest świąd, żeby go złagodzić i żeby było bezpieczne? Mam nadzieję, że nie za trudne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chwojka Re: Zwalczanie świądu 17.01.05, 22:23 Witaj Kasiu.Wszystko zależy od wieku dziecka i natężenia alergii.Radzę Ci wybrać się do dermatologa-alergologa, który dopasuje odpowiednie preparaty.Ja używam (ale córka ma już 5 lat) zamiennie: do codziennej pielęgnacji kremu Oilatum soft,kąpiel Oilatum emulsja, jeżeli pojawia się świąd i zwiększa suchość skóry krem Optiderm (zawiera mocznik i nie jest dla bardzo małych dzieci) można go używać nie dłużej niż 3 tyg.,kąpiel Balneum Hermal Plus.Ostatnio odkryłam kosmetyki ADerma z owsem bardzo dobre tylko drogie niestety.Dermatolog zalecała też kąpiel w krochmalu.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: Zwalczanie świądu 18.01.05, 09:27 u nas na swiad pomagal epikrem (ale to raczej natluszcza niz nawilza) do nawilzania uzywamy xerialine 500 Odpowiedz Link Zgłoś