patyska 31.01.05, 15:04 czy strach? nachemiowane? czy jednak sprobowac? pomozcie podjac decyzje... dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: szparagi mrozone - dac? 31.01.05, 15:18 Mrozone to chyba raczej bez chemii? U nas swieze wchodza, mrozonych jeszcze nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: szparagi mrozone - dac? 31.01.05, 17:47 A swieże dawałaś? Do mrożenia raczej się zadnej chemii nie dodaje. A zresztą co ci szkodzi (o ile rzecz jasna dziecie nie ma skłonności do gwałtownych reakcji)? Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: szparagi mrozone - dac? 31.01.05, 18:51 No nie wiem czy mrożone nie mają chemii? Ja próbowałam podać córce (10 miesięcy) kalafior i zaczęłam właśnie od mrożonego i ją wysypało - jak podałam w zupce ze słoiczka, nie było widać śladu alergii - więc na pewno uczuliła ją chemia, nie kalafior. Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: szparagi mrozone - dac? 01.02.05, 08:51 do mrozonek sie nie dodaje chemii aby zamrozic. Moja lekarka polecila mi bardziej mrozonki w tej chwili niz swieze. Mrozonki byly przetwarzane w okresie kiedy bylo tego duzo. Natomiast teraz swieze warzywa sa naszpikowane chemia aby przetrwaly lub urosly Buziaki dla Jeremiego Odpowiedz Link Zgłoś
froggie Re: szparagi mrozone - dac? 01.02.05, 13:03 A co robia te fabryki zima, zaprzestaja produkcji? Sadze ze caly rok Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: szparagi mrozone - dac? 01.02.05, 13:06 Zaprzestają ) Cukrownie też nie działają cały rok tak samo ) Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
froggie Re: szparagi mrozone - dac? 01.02.05, 13:18 Jestes pewna? I to im sie oplaca? Odpowiedz Link Zgłoś
ndowson Re: szparagi mrozone - dac? 01.02.05, 14:12 widze ze wykraczamy poza zakres alergii a wkraczamy w ekonomie a powaznie mowiac przestaja gdyz nie jest oplacalne kupowanie drogich warzyw zima , jak za polowe ceny skupuja latem tonami A z tego co wiem to przechowuja skupione w chlodniach i tylko pakuja Odpowiedz Link Zgłoś
froggie Re: szparagi mrozone - dac? 01.02.05, 14:46 Dociekam bo musze to wiedziec na pewno. Jak dotad bylam przekonana, ze te mrozonki sa pelne chemi. Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: szparagi mrozone - dac? 05.02.05, 22:59 Jak tam ze szparagami było? Bo pomysł kusi... pzdr bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: szparagi mrozone - dac? 06.02.05, 14:56 GDZIE znalazłaś te szparagi??? Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: szparagi mrozone - dac? 06.02.05, 15:40 Właśnie, mnie by to też interesowało i to wcale nie ze względu na dziecko, które szparagiem raczej gardzi Odpowiedz Link Zgłoś
patyska szparagi kupilam w auchan na modlinskiej w wawie 06.02.05, 15:55 tylko tam widzialam mrozone. jeszcze nie probowalam ich podac, bo wylizujemy sie po amino. Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: szparagi kupilam w auchan na modlinskiej w wa 06.02.05, 18:35 w Krakowie nie ma Auchana.. Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: szparagi kupilam w auchan na modlinskiej w wa 06.02.05, 22:36 ooops faux pax to ja przepraszam Patysko i Jeremi też jak czytam o Waszych problemach to przez kontrast widać jak u nas jest super życzę Wam tego samego soon pzdr bziuk Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: szparagi kupilam w auchan na modlinskiej w wa 07.02.05, 09:37 nioooooo... u nas jest dosc strasznie... nie bede dziekowac, zeby nie zapeszyc a jak dam szparagi (moze za tydzien) to oczywiscie zaraz dam znac co i jak. ale za co wlasciwie przepraszasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bziuk Re: szparagi kupilam w auchan na modlinskiej w wa 07.02.05, 15:14 że smaku na te szparagi narobiłam a u Was kwarantanna o tak się wykręce pzdr bziuk Odpowiedz Link Zgłoś