babeta1 Prosze o namiary na dobrego alergologa w Warszawie 18.02.06, 12:50 Mam 7 letniego alergika- astmatyka. Prowadzony jest przez niezla doktor - niestey wizyty sa baardzo rzadko (to bezplatna przychodnia!), teraz zostal skierowany na odczulanie szczepionka Phostal. Zanim sie na to zdecyduje, chcialabym zasiegnac Waszej opinii na ten temat - moze ktoras z Was stosowala odczulanie? Chce rowniez pokazac dziecko innemu lekarzowi - i posluchac o innych mozliwosciach. Podobno jest jakas szczepionka doustna, nie refundowana (tylko tyle o niej wiem) moze polecicie mi kogos?? Prosze o adresy najchetniej w okolicy Ursynowa ale niekoniecznie). Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
isabell12 do babeta1 19.02.06, 12:20 Ja od dzisiaj zaczelam u mojego synka (5 lat alergik i astmatyk) alergenem do odczulania podjezykowego PEROSALL (popularnie szczepionka doustna\. dziala na pylki drzew traw i chwastow. Koszt ok 150 pln.Moze sa tez podobne na inne alergeny . Jesli syn nie bedzie chorowal caly podstawowy etap bedzie trwal 35 dni. Nasza dr przyjmuje na Zoliborzu, k-t 100 pln. JESLI Cie interesuje kontakt na gg 2596646. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
babeta1 Re: do babeta1 20.02.06, 08:49 Dziekuje za odpowiedz, ja jednak sie wstrzymam jeszcze rok (na doustna szcezpionke juz jest za pozno) przez ten czas nieco sie doksztalce, znalazlam kilka artykulow na temat odczulania wpisze tu linki www.alergia.org.pl/lek/archiwum/02_04/klas.html old.bizz.pl/bizz/bizz/tekst.jsp? place=bizz_bizz_lewy_dol&news_cat_id=140&news_id=1958 i (mam nadzieje, ze na forum mozna wklejac linki?). Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
babeta1 Re: do babeta1 20.02.06, 08:52 ten jeden link wyszedl jakis bez sensu - polowa sie nie podswietlila - powinien byc taki: old.bizz.pl/bizz/bizz/tekst.jsp?place=bizz_bizz_lewy_dol&news_cat_id=140&news_id=1958 pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
essel2 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 21.02.06, 14:28 Bardzo prosze, podajcie mi namiar na dobrego i sprawdzonego przez Was alergologa w Warszawie. Najlepiej panstwowy, ale moze byc tez prywatny. Mam 1,5 roczna coreczke, pediatra podejrzewa alergie pokarmowa, AZS, nie wiadomo co.Dal skierowanie do alergologa. Mala ma popekana skore na dloniach, zaczerwieniona, sucha, okropnie to wyglada. Piszcie na Gazetowy. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
mada33 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 06.03.06, 14:31 Ja tez poprosze o namiary na prywatnego w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 09.03.06, 18:19 Dziewczyny.Potrzebuje namiar na alergologa w warszawie-Centrum lub bliska Wola , moze byc prywatnie ale niekoniecznie Medicover za 150 zl. Z corka przeszlam juz kilku dr Mikolajewicz , dr Ceregre, lekarzy ze szpitala na Siennej w tym ordynatora jak rowniez czterech pediatrow panstwowych. W tej chwili jestesmy zapisane do dr CHorazykiewicz-moze cos wiecie na jej temat ? Stan mojej coreczki jest obecnie bardzo dobry ale prowadze ja metodami niekonwencjonalnymi a chce miec "podkładke" rowniez od lekarza medycyny zachodniej.Wolalabym tez takiej osobie powiedziec co daje coreczce i skad jej poprawa slowem czy znacie kogos kto mysli i patrzy a czlowieka jak na calosc? moje maile to gazetowy lub golisek@epf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uwa5 a Lublin-na Chodźki? 10.03.06, 18:41 możecie kogoś polecić stamtąd? my na razie chodzimy do dr Walczyk, ale na razie nic groźnego się nie dzieje, więc nie miałam okazji jej "przetestować" Odpowiedz Link Zgłoś
kajka29 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 15.03.06, 10:34 Dziewczyny ! szukam dobrego alergologa w Poznaniu dla mojej 4 miesięcznej córeczki. Z góry dzięki za pomoc. Kasia Julianna 18.02.1999 Kinga 22.11.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
alaura Bardzo proszę o dobrego alergologa-Warszawa 03.04.06, 16:32 Witam serdecznie, dołączam do grona poszukujących dobrego alergologa dla mojej 19-miesięcznej córeczki.Parę nazwisk lekarzy w tym poście przeczytałam ale widzę, że większość jest podawana na priv. Dlatego, bardzo proszę napiszcie do mnie... Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
animama1 Alergolog na Koncertowej -Warszawa 11.04.06, 19:22 Słyszałam, że na ul. Koncertowej w Warszawie przyjmuje pani doktor Sadowska czy Nowosadska? Czy ona przyjmuje prywatnie na czy na kasę chorych. Możecie ją polecić? I ewentualnie czy możecie kogoś polecić w prychodni na ul. Kieleckiej? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
panienieczka A ja szukam alergologa 11.04.06, 16:03 przyslijcie proszę namiery na dobrego alergologa z Warszawy. Szukam co prawda lekarza dla osoby dorosłej ale na tym forum jest więcej osób znających ten problem niż gdzie indziej. I może któryś z Waszych dobrych lekarzy jest nie tylko dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tebasyle Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 19.04.06, 20:19 Polecam dr Sieradzką, przyjmuje w przychodni na Ursynowie tel. 855-12-65. Borykałam się sama (konsultacje tylko z pediatrą) z alergią dziecka przez 5 miesięcy, stosowałam diete eliminacyjną. Po jednej wizycie u dr Sieradzkiej i zastosowaniu się do jej zaleceń po 5 dniach widać już było znaczną poprawę u dziecka (nawiasem mówiąc okazało się że to AZS), w tej chwili po 2 tygodniach leczenia, córeczka ma piękną skórę, bez czerwonych plam, jeszcze trochę ją swędzi ale podaję jej zaditen więc i to wkrótce minie zupełnie. Co tydzień wprowadzam nowe produkty do diety i w końcu będę mogła zacząć karmić małą stałymi pokarmami. Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 25.06.06, 19:33 prosze o namiary na dobrego alergologa. bylam w Lim u Pani profesor i niestety jestem rozczarowana. pozdr b. Odpowiedz Link Zgłoś
7platek Re: Mogę polecić swojego alergologa. 07.07.06, 23:57 nie mogę zrozumieć czemu te namiary nie są na forum, tylko każdy musi się prosić o nie....? tak więc i ja BłAGAM O NAMIARY W WARSZAWIE Odpowiedz Link Zgłoś
arsz Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 08.07.06, 16:52 Ja również proszę. Warszawa i okolice, najlepiej od strony Piaseczna. Odpowiedz Link Zgłoś
7platek nikt nie chce nikogo polecać!!! 08.07.06, 21:17 tu są tylko osoby szukające kogoś... prosiłam o namiary i nie ma odzewu lepszy byłby wątek z kontaktami odrazu przecież to nie jest reklama. już spory czas szukam lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
abumba Re: nikt nie chce nikogo polecać!!! 13.07.06, 14:48 z jakiegoś postu: Dr Sieradzka przyjmuje w "Przychodni na Ursynowie" przy AL. Komisji Edukacji Narodowej 103 (tuż przy stacji metra Ursynów koło kościoła. Tel. 022 855 12 65. Jak zadzwonicie, to się można umówić (termin oczekiwania na wizytę do miesiąca). Cały czas przyjmuje w poniedziałki po południu w Falcku:tel.022 536 97 40 na ul.Sapieżyńskiej na Nowym Mieście. Z dr Zawadzką jest gorzej, bo ona nie odbiera żadnych telefonów. Trzeba jakość "dopaść" ją osobiście i umówić się na pierwszą wizytę, a potem to będzie lepiej. Przyjmuje na Ursynowie na ul. Cybisa 10, ale najlepiej złapać ją na Wąwozowej 8 (na przeciwko TESCO) w sobotę od 10.00 do chyba 16.00. Ja tak weszłam między pacjentami, zapisała mnie i poleciła potwierdzić wisytę tydzień wcześniej pod telefonem 022 648 73 92. Niestety pod tym telefonem jest automatyczna sekretarka, zatem rozmowa jest rozmową w jedną stronę i nie da się umówić tak wizyty. Na ul. Cybisa nie mogłam trafić w godziny jej przyjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi alergolog/dermatolog w Warszawie 14.10.06, 13:14 Poszukuję alergologa dermatologa w Warszawie dla 10 miesięcznej córeczki. Córka ma cały czas problemy ze skórą i chciałabym to skonsultować. Poproszę o jakieś namiary na lekarzy przyjmujących prywatnie, bo to jednak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia66 Re: alergolog/dermatolog w Warszawie 15.11.06, 17:07 Proszę o namiary na dobrego alergologa-pulmunologa w Warszawie jbk@tlen.pl dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: alergolog/dermatolog w Warszawie 15.11.06, 17:15 czy Pani DOktor Wacławek z Instytutu MiDz cos komus mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 29.01.07, 07:41 poprosze o namiay na dobrego alergologa w Warszawie. Swoją drogą mogłybyście je tutaj wpisywać i byłoby łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 29.01.07, 21:52 dla mnie to tez chore zeby podawac na priva każdemu z osobna. Tytuł postu to moge polecic alergologa to polecajcie. A pisanie ze szukam na określonej dzielnicy to juz zupełna paranoja. Ja dla dziecka wysiliłabym sie nawet do innego miasta a jak trzeba to i pociagiem jesli lekarz jest dobry, a nasza wygoda nie ma tu nic do rzeczy wiec prosze nie rozbrajajcie mnie. Samam jestem na etapie poszukiwania polecanego alergologa ale nie jest problemem poszukac namiarow w google, choc dla niektorych widac ze tak Odpowiedz Link Zgłoś
jaha_mama_magdy Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 30.01.07, 09:13 Po długiej wedrowce po alergologach (wielkich profesorach, ktorzy nic nie pomogli moim dzieciom, (teraz juz maja astme)) trafilam do polecanej przez moja pediatre pani alergolog, ktora wydaje mi sie ze wreszcie im pomoze. Przede wszystkim dostaly leki na astme a nie zapobiegajhace alergii nic nie dajace. Z tej Pani dr jestem bardzo zadowolona, i co dla mnie jest bardzo wazne, w kazdej chwili moge do tej pani zawsze zadzwonic i nie czekam pol roku na wizyte. Pani dr Sikorska przyjmuje na Żoliborzu tel. 0-22 833 69 26 Aga Odpowiedz Link Zgłoś
1234t4 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 19.04.07, 16:14 A P.doktor przyjmuje w soboty? Ile kosztuje wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
blue3331 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 31.01.07, 10:48 Bardzo proszę o namiary na dobrego alergologa dla 6 letniego dziecka w lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.z1 A bardziej na południu Ojczyzny? 31.01.07, 19:05 Czy alergicy mieszkają tylko w Warszawie? A w okolicach Bielska, Wadowic, może Oświęcim, ktoś zna? Już drugi raz pytam o to na forum i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
lolita27 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 30.03.07, 13:51 Bardoz prosze o kontakt do dobrego alergologa w Warszawie. lolita27@gazeta.pl dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
buhara76 Specjalista od alergii pokarmowych, W-wa!!! 23.04.07, 11:46 Witam, Bardzo proszę o polecenie alergologa, który zna się dobrze na alergiach pokarmowych i AZS. Prosze o info na gazetowy. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pacia811 śląsk 23.04.07, 13:50 na alergologa jeszcze dobrego nie trafiłam, niestety... ale może ktoś będzie potrzebował namairy na dermatologa, to mogę polecić dr Zielonke, przyjmuje ona w ramach NFZ na ul. powstańców w katowicach ( co ważne nie ma zapisów i terminów, ale czasem zdarza się nawał ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
1234t4 Re: śląsk 24.04.07, 12:32 Ja bym poprosiła o namiar na dobrego alergologa w Warszawie, który przyjmuje również w soboty. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
bonia15 Re: Mogę polecić swojego alergologa. A Wy? 28.04.07, 12:36 Dziewczyny pilnie poszukuję alergologa w warszawie dla 3 miesięcznego synka, najlepiej żoliborz-bielany. boz.chol@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnesma1 Wa-wa. Pilnie poszukuję alergologa 07.05.07, 00:42 Pilnie poszukuję alergologa dla mojego prawie 6 misięcznego synka, który wygląda coraz gorzej, a ja nie mam pomysłu co dalej. Prześlijcie dobry namiar agnieszka-lorek@wp.pl albo na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
noico Alergolog Śródmieście, Mokotów - potrzebuję,proszę 10.05.07, 09:26 Prosze o namiary na adres gazetowy alergologów (najlepiej prywatnych, bo zależy mi n aczasie), w okolicach śródmieścia, mokotowa najchętniej. Bardzo będę wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra19811 A ja odradzam . Z warszawy 15.08.07, 14:21 dr Ostapińska z Warszawy z ul szlenkierów 10 . nie wiem gdzie indziej pracuje. jest dla mnie do Bani !!!! przez duże B. Odradziła nam podawanie neocate mino iż na tym "mleku" moje dziecko najlepije brzybiera na wadze , znikneły kolki ale wg niej ja na tym "mleku" nie dozywiam dziecko. kazała podawać sojowy bebilon ( na soje ma uczulenie) i pepti. Skandal. Ma przez dwa m- ce takiego zywienia przybrała tylko 300 gram a na neocate przez 2 tygodnie !!! aż 400 gr !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
izapw Poszukuję alergologa w Łodzi 04.11.07, 18:06 Nigdzie się nie natknęłam na namiar na dobrego lekarza w Łodzi. Poproszę o namiary, jeśli już ktoś ma jakieś doświadczenia z Łodzi. Pozdrawiam IPW Odpowiedz Link Zgłoś
monia832 Szkam alergologa i pediate.PONAN.pomzcie 04.11.07, 21:00 bardzo bym byla wdzieczna na namiary i numer tel,moze byc nawet prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
dronka Odświeżam wątek (warszawa) 17.11.07, 12:40 DR. Sieradzka przyjmuje nadal w Falcku, ale nie na Sapiezynskiej tylko w tym drugim (zapomnialam ulicy). My do niej idziemy dopiero za 2 tygodnie na pierwsza wizyte. Czekalam chyba 2 miesiace na termin. Pracuje tez w Medicoverze w al. Jana Pawła, ale tam można zapomnieć o dostaniu się do niej. Nie znam cen wizyt, moze mnie ktoś oświeci? Aha, i gdzie przyjmuje prywatnie dr. Czajkowska? Odpowiedz Link Zgłoś
andziaaw Alergolog Warszawa - bardzo proszę 23.01.08, 15:23 Witam, bardzo proszę o podanie namiarów na dobrego alergologa z Warszawy dla mojej 4 miesięcznej córci. Najchętniej na Bielanach, Żoliborzu, ale niekoniecznie. Proszę o przesłanie namiarów na adres andziaaw@poczta.onet.pl. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: Alergolog Warszawa - bardzo proszę 23.01.08, 15:33 a ja NIE polecam dr Sikorskiego ze Szlenkierów ,wali sterydami i lekami nie dozwolonymi dla dzieci ,nie chce słyszeć o innych przyczynach złego stanu skóry np. o pasożytach a moje dziecko ma toksokaroze i wczesniej wykryto candidie albicans. Odpowiedz Link Zgłoś
ewqqa Re: Alergolog Warszawa - bardzo proszę 30.01.08, 10:45 tez odradzam! -slepa wiara w testy (jak nie wyjdzie w testach-to alergii nie ma, nawet u maluszkow) -olewanie mojej obserwacji dziecka (mi sie tylko cos wydaje, i mam zwidy) -masci sterydowe -straszenie sepsa -wmawianie anemii u dziecka bez badan (a badania wyszly super) i do tego wiecznie sie spoznia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Alergolog Warszawa - odradzam!!! 30.01.08, 20:41 dr.Kachel-Lux med na KEN i praktyka prywatna.Odbiera prywatne telefony w czasie wizyty(od pacjentow chcacych sie umowic do niej poza luxmedem),co powoduje ze nie pamieta co mowila,nie bada dokladnie,ignoruje pol usmiechem wszelakie watpliwosci.Uwaza sie za krolowe bo jest jedynym alerg. na Ken-ie.beznadzieja.Usmiala sie z badan na pasozyty a wyszly lamblie,zignorowala kompletnie moje obserwacje wskazujace na lamblie.Zmieniam od reki,bo nie wytrzymam.Acha,obraza sie na widok pieczatki od dr.Sieradzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
loretta_pl W.Tesla -Warszawa. Ktoś zna? 06.02.08, 14:28 no właśnie-znacie może?polecacie?odradzacie? będę wdzięczna za odp Odpowiedz Link Zgłoś
ala2708 Re: Alergolog Warszawa-szukam 31.03.08, 12:43 Poproszę o namiary na alergologa w Warszawie(dla dziecka 2,5 roku), generalnie mieszkam na Woli ale wszędzie dojadę. Adres mailowy: ala2708@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie dr Nowosadko Warszawa Ursynow - jakies opinie? 12.04.08, 15:48 Bede wdzieczna za wszelkie opinie! Wybieramy sie z moja 4 latka na pierwsza wizyte. Problem - ataki kaszlu - pediatra twierdzi ze na podlozu alergicznym. Alergolog polecony przez lekarza pediatre. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me dr Sieradzka - WArszawa 05.03.14, 10:00 poproszę o namiary na domowy gabinet dr .Sieradzkiej - nr telefonu ewentualnie adres. Odpowiedz Link Zgłoś