Dodaj do ulubionych

Nutramigen i krostki

17.02.05, 19:12
Chyba mojego synka uczula Nutramigen. Od 2 tygodni zgodnie z zaleceniami lekarza wprowadziłam
najpierw 15 ml na swoim mleku, a po tygodniu 2 razy po 60 ml na wodzie z kleikiem ryżowym (cały
czas główny pokarm to moje mleko). Kupki są dobre. Znikneła krew i prawie całkiem śluz, ale kilka
dni temu pojawiła się kaszka na czole, potem krostki za uszami i na karku, no a dziś cały brzuch w
krostkach. Tylko poliki o dziwo są czyściutkie a zwykle od nich się zaczynało. Makabra, załamałam
się kompletnie. Chciałam dziś wprowadzić gotowanego ziemniaka, ale chyba poczekam aż te krochy
przejdą. Cały czas się łudzę, że to nie Nutramigen. A jeżeli to on jest sprawcą to co? Mam mega
alergika? nie wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • maya_maya Re: Nutramigen i krostki 17.02.05, 21:17
      Jeśli Nutramigen uczulił to masz jeszcze Bebilon Pepti i Sinlac do wypróbowania.
      A wogóle czemu lekarz kazał to wprowadzić? Nie dało rady karmić piersią?
      • zuta1 Re: Nutramigen i krostki 17.02.05, 21:45
        Piersią karmić mam nadzieję jak najdłużej, ale lekarka stwierdziła, że trzeba synka przyzwyczaić do
        smaku Nutramigenu, a ponieważ jest strasznym łakomczuchem i w nocy budził sie co chwila bo był
        głodny to Nutramigen z kleikiem miał zaspokoić jego głód. Załamałam się bo teraz już nie wierzę, że
        cokolwiek uda mi się wprowadzić. jak miał miesiąc to sama piłam bebilon pepti i mu się pogorszyło.
        Zostaje chyba bebilon amino.
        • kajaa27 Re: Nutramigen i krostki 18.02.05, 08:52
          Słuchaj a moze to ryz uczula twoje dziecko? Ja własnie wczoraj zmieniłam kszke
          ryzowa na kukurydzianą, bo podejrzewam ryż.
          • gaga122 Re: Nutramigen i krostki 18.02.05, 09:40
            to może uczulać kleik ryżowy,odstaw go i obserwuj dziecko
            • zuta1 Re: Nutramigen i krostki 18.02.05, 13:14
              od 24 godz nie podaje nutramigenu. Daje za to kleik ryżowy na wodzie. Krostki bez zmian, ale za to w
              kupce krew. Jak pił Nutramigen kupki piękne, przedtem krew się zdarzała. Może to jednak ryż.
              Naprawde może uczulać? co ja będę jadła, był podstawą mojej diety. jeszcze troche poobserwuje
              • maya_maya Re: Nutramigen i krostki 18.02.05, 16:09
                24 godziny to za mało na oczyszczenie organizmu. Jeśli to Nutramigen narobił
                zamieszania to jescze tam siedzą resztki i mogą się ujawniać. Krew, jeśli są
                niewielkie ilości, może się pojawiać chociażby dlatego, że był duży wysiłek przy
                robieniu kupki, więc nie ma co od razu się denerwować. U mojej 3 miesięcznej
                córeczki też pojawiły się krostki na pupci kilka godzin po podaniu Nutramigenu.
                Myślałam, że to po soku malinowym, ale listy dziewczyn uświadomiły mnie, że może
                to jednak to śmierdzące świństwo. Ryż naturalnie też jest podejrzany, ale możesz
                go zmienić na kaszę gryczaną (więcej mikroelementów no i nie ma glutenu), masz
                jeszcze kaszki i kleiki kukurydziane a ryż kilka dni może poczekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka