Dodaj do ulubionych

alergia Ige niezależna

22.02.05, 18:41
Odebrałam wyniki badań krwi i szok. Ige całk. 7 czyli w normie, a swoiste na mleko, jajko i pszenice
w klasie 0. Alergolog też się zdziwiła i powiedziała, że przy takim obciążeniu genetycznym
spodziewała się b. wysokiego Ige. Odesłała nas do gastroenterologa dr. Albrechta (czy któraś z was
była u niego?). Synek ma głównie problemy kupkowe, ale i skórnymi nie gardzi (opisywałam już moje
problemy z ryżem i Nutramigenem). I teraz już kompletnie nic nie rozumiem. Jaki to typ alergii i
czym się charakteryzuje. Pani dr. była przez telefon dość lakoniczna i kompletnie nic mi nie
wyjaśniła. A ja chcę rozgryźć tę alergię i wiedzieć z kim walczę. Może Wy mi coś pomożecie?
Obserwuj wątek
    • aggula Re: alergia Ige niezależna 22.02.05, 21:22
      Moja córcia też ma głównie problemy kupkowe, dopiero przy nutramigenie (pamiętam
      Twoje przygody...)i na samym początku, gdy próbowałam nabiału zdarzały się nam
      kłopoty ze skórą. Nasza pani doktor twierdzi, że Domisia jest wyjątkowo ciężką
      alergiczką, a Ige całk. wyszło jej poniżej 2. Powiedziała nam, że u nas alergia
      idzie innymi mechanizmami (było coś o tym na forum). Jeszcze nas nigdzie nie
      odesłała ale po naszych ostatnich przygodach z preparatami mlekozastępczymi,
      zmienianymi co chwilę uważam, że gastroenterolog musi na nasz biedny brzuszek
      chociażby spojrzeć.
      Możesz dać nam namiar na dra Albrechta? Pozdrawiam, Aga
      • zuta1 Re: alergia Ige niezależna 23.02.05, 00:25
        Alergolog radziła się kontaktować z Albrechtem, dzwoniąc na Działdowską i prosząc oddział B. Ale ja
        wiem, że przyjmuje on w jakiejś przychodni, jak znajdę na nią namiar to Ci na pewno napisze. A czy
        Wasza alergolog wyjaśniała coś więcej z tymi innymi mechanizmami i co się z tym robi i jak to pójdzie
        dalej. Ja wciąż jestem na tej upiornej diecie i trochę wariuje, a teraz już nie wiem czy ma ona
        jakikolwiek sens.
        Pozdrawiam
        • aggula Re: alergia Ige niezależna 23.02.05, 07:18
          Nam kazano się odstawić od piersi, bo mała przestała rosnąć, a teraz nie pasuje
          jej nic kompletnie. wszystkie mlekozastępcze nadają się do plucia. I mamy klops.
          Tak więc nie rezygnuj z diety i nie odstawiaj córci od piersi za szybko bo
          różnie bywa. Pozdr. Aga
          • zuta1 Re: alergia Ige niezależna 23.02.05, 16:05
            Dr Albrecht przyjmuje na Mokotowskiej 8 m. 6 tel. 825 38 80 lub 627 32 81. To jest przychodnia.
            Terminy całkiem znośne. Rozmawiałam z nim przez telefon i sprawiał wrażenie bardzo miłego i
            znającego się na rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka