15.04.05, 11:35
Oglądam właśnie w TVP2 program o alergiach i jako specjalistka od alergii
dziecięcych wypowiadała się dr Krauze. Wrzuciłam jej nazwisko w forumową
wyszukiwarkę i okazało się, że przyjmuje w Medicover. Zadzwoniłam więc, aby
spytać o terminy wizyt, bo mamy tam abonament. Okazało się, że na wizytę u
pani dr czeka się 2 miesiące (!!). Na czym polega jej wyjątkowość, że tak
trudno się do niej umówić?
Obserwuj wątek
    • tolka3 Re: Dr Krauze 15.04.05, 11:57
      W Fundacji na Dziłdowskiej też przyjmuje, tam na wizyty nie czeka się długo
      (wcale się chyba nie czeka). Na czym polega jej wyjątkowość? Nie mam pojęcia...
      No z pewnością jest bardzo sympatyczna smile My trafiliśmy do nej, gdy mała miała
      9 m-cy. Ale wszem i wobec będę teraz komunikowała: alergolog, który nie zleca
      badań na pasożyty zanim zacznie serwować dziecku jakąkolwiek dietę nie jest
      alergologiem godnym polecenia. Nam Dr Krauze nie zaleciła tych badań. Miałyśmy
      za to testy skórne i testy z krwi, które oczywiście nic nie wykazały...
      • joaska7 Re: Dr Krauze 16.04.05, 09:37
        Nie wiem czy badania na pasożyty są bardzo ważne, nie jestem lekarzem. Ale ja
        jestem zadowolona z opieki pani doktor. Oprócz tego, że rzeczywiście jest
        bardzo sympatyczna wydaje mi się kompetentna. Nie panikuje i zakłada raczej
        pozytywne warianty. W naszym przypadku to się sprawdza, jak na razie - do tej
        pory odbyło się np. bez sterydowych maści.
        Rozumiem tolka3, że u was wyszły pasożyty. No cóż, lekarze to też ludzie i mogą
        się mylić.
        pozdr
        Joanna
        • tolka3 Re: Dr Krauze 18.04.05, 09:30
          Ależ oczywiście, że to też ludzie, ale z tymi pomyłkami to hmmm... Jak sie
          okazuje (polecam wątki o pasożytach, lambliach itp.) badania na psaożyty to
          podstawa (a od lekarzy trzeba wymagać podstaw) i nie powinno sie rozpoczynać
          leczenia alergii bez zrobienia tych badań, bo po prostu objawy, które ma
          dziecko, to może wcale nie być alergia, więć po co ograniczać dziecku dietę?
          Najpierw wykluczyć należy inne przyczyny. Wiem, że do niektórych przychodni na
          pierwszą wizytę u alergologa należy przyjść z wynikami morfologii i z posiewem
          kału. Niestety tylko do niektórych... Ja bardzo lubię dr Krauze. To
          niesamowicie sympatyczna pani. Plusem jest to, że ustala dietę maksymalnie
          rozszerzoną.

W sumie przy leczeniu alergii i tak większość spraw trzeba wziąć w swoje ręce,
          więc pewnie z tymi badaniami też tak jest...
    • ndowson Re: Dr Krauze 18.04.05, 10:25
      W medicoverze przyjmuje rowniez dr Ceregra, polecama przez mamy. Ja tez jestem
      z niej zadowolona. Jest dermatologiem alergologiem z CZD. Polecam serdecznie.
      Przyjmuje w czwartki
      • yvona79 Re: Dr Ceregra 18.04.05, 10:39
        Tak, byliśmy już na 1 wizycie u tej pani dr. Stwierdziła od razu, że zmiany na
        twarzy mojej córeczki to alergia pokarmowa. Problem w tym, że karmię od 2
        tygodni wyłącznie Bebilonem Pepti i nie ma poprawy sad( Wyłapywanie alergenu u
        takiego malucha przebiega chyba metodą prób i błędów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka