agata.za 29.04.05, 19:36 Witam. Czym - Mamy alergików m.in. na kurz -. sprzątacie owy pył? Nie mogę sobie z nim poradzić. Czy usówacie go jakimś środkiem ogólno dostępnym, czy macie swoje sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gula1 Re: praktyczne pytanko 29.04.05, 20:34 Od chwili kiedy dowiedziałam sie ze to nie tylko pokarmówka ale równiez wziewna nie stosuje chemi nawet do sprzatania. Pozostaje wilgotna sciera i to jak nie ma dziecka w domu . I tak niestety codziennie. gula Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: praktyczne pytanko 30.04.05, 07:12 I okazuje się że wcale nie jest ona taka potrzebna. ) Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
gula1 Re: praktyczne pytanko 29.04.05, 20:36 gdy dowiedziałam sie ze męczy nas nie tylko pokarmówka, ale tez wziewna nie stosuje chemi nawet do sprzątania. Pozostaje wilgotna ściera i robie to jak nie ma dzioeci w domu. i tak niestety codziennie Gula Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: praktyczne pytanko 30.04.05, 07:13 Wilgotna szmatka i tyle. Ostatnio mogłaś miec wrażenie, że sprzątanie nie pomaga, bo bardzo długo nie było deszczu. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
agata.za Re: praktyczne pytanko 30.04.05, 22:33 Dzięki bardzo. Tak właśnie wyglądało moje sprzątanie dzisiaj. Powiedzcie mi jeszcze tylko jedno (a moze jestem przewrazliwiona) denerwuje mnie ten pył to chyba ze ścierek. Może macie jakieś sprawdzone , niepylące? Odpowiedz Link Zgłoś
kado1 Re: praktyczne pytanko 01.05.05, 09:49 ja ostatnio scieram scierka do wycierania naczyn, i jakos lepiej , nie ma tylu kłaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marill1 Re: praktyczne pytanko 01.05.05, 09:58 są w sklepach ścierki do sprzątania bez chemii, nie zostawiaja kłaczków i smug. Myję nimi również okna, lustra, rzeczywiście sprawdzaja sie super. Odpowiedz Link Zgłoś
kreska73 Re: praktyczne pytanko 02.05.05, 23:12 A czym sprzątacie łazienkę, ubikację? Też samą ścierką i wodą? Tu bez chemii chyba się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: praktyczne pytanko 03.05.05, 23:00 Jest jeszcze szare mydło i szczotka) Wannę myję raz na jakisz czas mleczkiem i wtedy dokładnie spłukuję, a następnie myję raz jeszcze mydłem córki - tak na wszelki wypadek. Na codzień wannę myję jej mydłem. Do podłóg tylko woda, a glazura albo jej mydłem, albo szarym. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś