Dodaj do ulubionych

PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ

11.05.05, 14:55
BEZ KOMENTARZA
Obserwuj wątek
    • chlebusia Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 14:58
      I ZNÓW IMIĘ PRZEKRĘCIŁAM, MONALUIZO. A to dlatego, ze pomyślałam o tobie jak o
      obrazie da Vinci (pod obrazem "Monalisy" kryje się inna). Podejrzewałam Cię o
      taką grę, że tylko prowokująco do nas się uśmiechasz, jak bohaterka obrazu
      mistrza włoskiego renesansu, a w rzeczywistości, w głębi duszy lubisz te
      węglowodaniki.
    • kerstink Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 15:02
      Chlebusiu, chyba sie nie obrazilas osobiscie na Monalize, ze potepia weglowodany
      ? Oj smiac mi sie chce ...
      K.
      • chlebusia Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 15:12
        Śmiać może i ci się chce. Ja się nie obraziłam, tylko nie cierpię jak ktoś
        plecie głupoty. Zdaję sobie także sprawę, że osoby które pierwszy raz korzystają
        z forum i szukają jakiejś pomocy, mogą niektóre rzeczy przyjąć jako jedyną
        słuszną teorię (np. ograniczenie do przesady węglowodanów). Rodzice, którzy tu
        trafiają, często są zdesperowani, bo szukają .... i znajdują... A nie daj Panie
        Boże wprowadzą w życie. Alergicznie reaguję na wszelkie skrajności i tyle.
        • kerstink Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 15:14
          Ale mi sie chce smiac ze zbiegu okolicznosci zwiazany z twoim nickiem.
          K.
          • chlebusia Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 15:18
            Kurcze dopiero ty posunęłaś mi, że jestem jednym wielkim chodzącym
            węglowodanikiem (to pochodna częsci mojego nazwiska). Pozdrawiam! wink)))))))))))))
        • malagonia6 Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 21:17
          Chlebusia, Wiesz co? Ona może tak głupio nie pisze (trudno to sprawdzić, bo
          nawet gdybym chciała, po prostu nie mam na to czasu, jestem zbyt zajęta
          dzieckiem), ale FORMA - jest absolutnie nie do przyjęcia. Jej mentorski ton,
          obraźliwe uwagi, że ktoś jest np. niedouczony (a czy jest to forum uczonych,
          czy rodziców dzieci z alergią?), już nie wspomnę o innych idiotycznych,
          personalnych uwagach, zupełnie bez związku z tym o czym pisze. Myślę, że
          cywilizowany człowiek jest w stanie powiedzieć absolutnie wszystko, ale nie w
          taki sposób. Poza tym poglądy odbiegające od ogólnie przyjętych z reguły
          wymagają większej ilości argumentów obronnych, ale w jej przypadku obroną jest
          atak, bo widocznie nie potrafi inaczej. Może szkoda, bo może akurat to co
          wnosi, jest dość istotne (poza wątkiem humorystycznym). Sama już nie wiem.... w
          zasadzie czytam te posty jako, przepraszam za wyrażenie, ciekawostkę
          zoologiczną. Pomijam już fakt, że na moje zadane pytanie, na które każdy
          normalny człowiek odpowiedziałby "tak" lub "nie", Mona w ogóle nie
          odpowiedziała, co przy jej "wnikliwej" analizie postów, jest aż nie do
          pomyślenia.
          Do tej pory forum było dla mnie, podobnie jak dla wielu mam, kopalnią
          prawdziwej, PRAKTYCZNEJ wiedzy (oczywiście mam nadzieję, że nadal takim
          pozostanie), bo teorie teoriami, a życie życiem.....
          Pozdrawiam serdecznie
          Malagosia
    • patyska Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 15:13
      absolutnie sie nie zgadzam! ani na weglowodany ani monaluize! winogrona sa
      pyszne a to forum bez indywiduum typu monaluiza czy izado nie bedzie mi
      dostarczac darmowej rozrywki (tylko zmartwien alergicznych wink)!!!
      big_grinDDDDDDDDD
      • chlebusia Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 15:16
        To też prawda! Ale nie każdy ma poczucie humoru i nie każdy jak humorek traktuje
        wywody w stylu Monaluizy.
    • hanna73 Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 16:26
      uff, a myslalam, ze mnie jednej nerwy puscily i sie czepiam ekspertek biochemii.
      • kruffa Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 16:29
        Ja już się boję odezwać smile)
        Mi się to już nawet na oczy i głowę rzuciło, za co raz jeszcze Gagie
        przepraszam.

Kruffa
        • beba2 Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 17:33
          Jasne, zacznijmy się bać. Wszystkie. Włącznie z tymi, które mają doktoraty w
          innej dziedzinie wink, oczywiście gorszej, bo nie z biochemii ( chemia czy
          farmakologia, to juz nie to).

A tak naprawdę, to kazda mama wie co jej dziecku dobrze słuzy.
          Precz z ortodoksją, której i tak nie skapią nam kiepscy lekarze - kazdy ciagnie
          w swoją stronę i przeczą sobie nawzajem.
          Ech, nie dajmy się zwariować smile
          • kado1 Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 19:02
            Szkoda, bo mnie to akurat interesuje. Szkoda ,że na tym forum można pisać tylko
            rzeczy , które są " wygodne" dla innychsad
            • hanna73 Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 20:54
              nie martw sie, kado. Takie tam posty Mony nie złamią. Ona jest niezniszczalna wink
            • izado Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 11.05.05, 21:48
              No cóż, każdy radzi sobie z samym sobą jak potrafi. Dla niektórych, a właściwie
              większości, sposobem jest utwierdzanie siebie samego w przekonaniu, że
              wszystko jest w porządku. A najłatwiej przekonać samego siebie uciszając tego
              co próbuje uświadomić, że jednak nie wszystko jest w porządku. Ten w końcu
              kiedyś się zamknie, bo niby w imię czego ma wysłuchiwać impertynencji. A ten co
              się chciał utwierdzić, będzie żył dalej w słodkiej nieświadomości wprawdzie,
              ale za to w bezcennym świętym spokoju. I dobrze, każdy jest kowalem swojego
              losu.
              Muszę jednak przyznac, że w więksozści przypadków ja się nie dziwię ludziom. Co
              mają biedni myślec i robić skoro wszyscy dookoła wbijają im do głowy to co
              wbijają. Automatycznie wtedy się nasuwa, że pojedyncze przypadki śpiewające na
              inną melodię są świrusami.
              Za to Tobie Mona to ja się już naprawdę dziwię. Zamiast tracić czas na
              wyjaśnienia tym co nie chcą ich znać, lepiej wpadnij wreszcie na obiecane
              pogaduchy, bo Zosia już zapomina jak ciotka wygląda smile

Iza.
    • jamila precz z chlebusia czy tam izia30 11.05.05, 21:14
      A ze lubie wsadzac kij w mrowisko, musze powiedziec jasno, ze chlebusia uzywa
      tych samych sformulowan, co np. izia30. A ze izia30 uznalala, ze monaluiza to
      izado, wiec chyba to nie jest dziwnewinkMoze w ogole chlebusia to monalisa vide
      monaluiza i wszystkie inne razem wziete, a wszystkie cierpia na rozdwojenie
      jazni. Oj, namnozylo sie nam nowych nickow, a wszystkie mowia tym samym
      jezykiem swirasad

I co, dziewczyny, trzeba sie bac mowienia na tym forum???
      Jesli posty typu 'precz z kims tam' beda sie pojawialy, napewno znajdziemy
      moderatora - w koncu by sie przydal.

A wypowiedzi takich osob jak kruffa czy patyska troszke mnie smuca - mialam do
      Was szacunek jako tolerancyjnych forumowiczek. Podpisujecie sie pod
      chlebusia...szkoda. To nie ten poziomsad

A na koniec dodam, ze nadal bede sie zywic weglowodanami, wiec nie w tym rzecz.
      Po prostu takie watki budza we mnie mdlosci. Psuje sie nam to forumsad((

Jamila
      • chlebusia Re: precz z chlebusia czy tam izia30 11.05.05, 22:34
        Nie znam izii30, więc trudno odnieść się do Twojego zarzutu. Nie jestem żadnym
        klonem, mutacją, tylko chlebusią, która zagląda na to forum od czasu do czasu od
        jakiś 2 miesięcy. Moja gwałtowna reakcja na Monę... (wyjaśniałam już, że
        przekręciłam nick ze zdenerwowania) wynika z tego, w jaki sposób chciałabym być
        traktowana przez inne forumowiczki gotowe najczęściej do pomocy. Wykłady z
        biochemii mogę zafundować sobie u znajomej, która ma doktorat z tej dziedziny,
        ale nie czuję takiej potrzeby, bo wystarcza mi mój rozsądek. I naprawdę irytują
        mnie takie pouczające matrony, które nie widzą końca swojego nosa pochylonego
        nad klawiaturą.
        Nie rozumiem też skąd pomysły, by się czegokolwiek bać. Od kiedy to Matki-Polki
        są bojaźliwe? Bo ktoś użył słowa "precz"? Naprawdę trudno mi to zrozumieć.
        Trudno mi też zrozumieć, że Mona nigdy nie odpisała na moje zdanie, które
        przedstawiałam w kwestii "od kiedy banany" i o węglowodanach. Zdążyłam się
        zorientować, że Mona lubi "znęcać" się nad tymi, którzy mogą mieć inne zdanie.
        Nie było moim zamiarem nikogo obrażać, czy wywoływać bojaźń wśród forumowiczek,
        wyraziłam swoje zdanie na temat mentorstwa niektórych osób. Nie był to atak
        osobisty, tylko atak na styl niektórych postów. Myślę, że nie tylko mnie zirytowały.
        I ja także dalej będę używać w mojej kuchni węglowodanów - bez nich nie potrafię
        żyć!!!!!!!!!! Prowokacja chyba udana wink)))))))) Pozdrawia "nieświr"-owata chlebusia.
        • chlebusia Re: precz z chlebusia czy tam izia30 11.05.05, 22:39
          Poszukałam wypowiedzi izii30 i podpisuję się obiema rękami pod tym, co pisze.
          Młoda rozsądna mama i tyle.
      • kruffa Re: precz z chlebusia czy tam izia30 12.05.05, 07:08
        Bo ludzie są tylko ludź mi i nie oczekuj od nich, ze będą kims więcej. Kazdem
        mogą puścić nerwy i każy ma prawo ostrzej zareagować lub odreagować, ale jak
        postępuje się tak nagminnie to czasami inni mają tego dość.

Kruffa

• kruffa Re: do Jamila 12.05.05, 07:35
        I po co te kolejne oskarżenia? Od razu uprzedzam, że nie bronię żadnej z osób.
        Zanim zaczniesz coś takiego pisać - wrzuć w wyszukiwarkę nicki i sprawdź jak
        sprawa wyglada. Mi wystarczyły 3 minuty, bo gazeta się "zawiesiła" smile)
        Dziewczyny - jak chcecie mogę wam dopomóc w zrobieniu jeszcze większego
        zamieszania na tym forum. Jest taki program (zdaje się ogólnie dostępny -
        przynajmniej wg mojego małżonka) - wrzuca się w niego 2 teksty podobno róznych
        osób i komputer - zdaje się poprzez ocenę występowania czegoś tam ocenia czy
        pisała to ta sama osoba czy też nie.
        Tylko mam pytanie po co to wszystko robić? Chyba tylko po to aby nie pozostał
        kamień na kamieniu lub aby jedna pani drugiej pani mogła dokopać.
        Warto? Moim zdaniem nie.

Kruffa
        • chlebusia Re: rozejm?! 12.05.05, 07:53
          Ponieważ ja zaczęłam, to chciałabym to skończyć. Myślę, że z nowym dniem dajmy
          sobie już spokój z tym wątkiem. Powiedziałam, co chciałam powiedzieć, inni też
          wyrazili swoje zdanie. Więc może rozejm?
          Miłego dnia z pociechami! Jolka
          ps. Kruffa czasami nie wiem czy to do mnie czy do Jamila? Jeszcze nic nie jadłam
          dziś, więc może dlatego nie rozumiem.wink)))))
          Pozdrawiam
    • izia30 Re: PRECZ Z WĘGLOWODANAMI I MONALISĄ 12.05.05, 11:16
      któras z was, drogie emamy napisała ze to nie forum uczonych tylko mam alergików.
      a czymze jestesmy wszystkie, po ilus tam miesiacach walki z wysypkami,
      sluzowatymi kupami i czym tam jeszcze, mamy chyba doswiadczen wiecej w tej
      materii niz niejeden alergolog, podobno lekarz, moze dlatego ze problem dotyczy
      nas bezposrednio a nie kogos tam zupełnie obcego.
      tak drogie mamy, wszystkie jestesmy UCZONE.
      • malagonia6 Re: Iziu30 ;-) 12.05.05, 15:47
        W znaczeniu o jakim myślisz, UCZONYCH jak najbardziej. Natomiast moja
        poprzednia wypowiedź dotyczyła formy w jakiej wypowiada się Mona, a nie treści.
        Generalnie chodziło mi o "popisywanie" się ową wiedzą (cały czas mam wrażenie
        teoretyczną, bo jakoś nie mogę nic sensownego z jej wypowiedzi ułożyć),
        wytykanie niedouczenia itp.. Być może niewłaściwie użyłam słowa uczonych, nie
        chodziło mi o to by kogolwiek urazić. Wiedza jaką ja zdobyłam czytając to forum
        jest nieporównywalnie większa niż to co próbowałam zaczerpnąć z książek czy
        publikacji (w necie również). To wiedza PRAKTYCZNA, którą wykorzystuję na
        codzień.
        Pozdrawiam Cię serdecznie smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka