Dodaj do ulubionych

ile czasu czekać na efekty???

17.05.05, 12:01
Mam kolejny zestaw pytań!
Poradźcie! Zrobiłam w domu rewolucję i wykluczyłam wszystko co mogłam z
otoczenia mego dziecka ( woda do kąpieli przegotowana, do picia butelkowa,
pranie tylko w wodzie, nie używam płynu do mycia naczyń,odstwione kosmetyki,
ubranka bawełniane,białe na lewą stronę, odstawione gumowe i pluszowe
zabawki,odkurzam co dzień lub dwa,wyniosłam podejrzene kwiatki doniczkowe,
usunęłam wszystko co z pierzem i wełną, zmieniłam materacyk) I teraz dziwna
rzecz , to co było na szyjce zniknęło , na reszcie ciała nie i mam wrażenie ,
że pojawiają się nowe zmiany. Czy myślicie , że powinnam szukać dalej czy już
tak musi być ( pani dr alergolog powiedział, że jest dobrze i że tak
trzyamć,byc może zmiany na szyji się cofnęły bo jest lepiej wietrzona....).
Ale ja mam cały czas wrażenie , że leczę skutki a nie przyczynę.
Ile czasu cofają się zmiany (suche place). Dziecko pije nutramigen, ma 4 mieś.
Nie wiem , czy np. wizyta u dr Z coś da? Bo co jeszcze mogę zmienić?
Obserwuj wątek
    • beciaw2 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 12:07

• gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 12:11
        pilnuję i to bardzo, dr orzekła , że np. pod kolankami ma odparzenia,fakt że ma
        66 cm i 8kg to dość dużo jak na 4 mieś. gruby nie jest ma tylko takie "puchate
        udka"
        • beciaw2 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 12:28
          Gagu, nam liszaje tzn. takie suche zaczerwienione place na początku w ogóle nie
          chciały zejść. Po sterydzie czy Elidelu schodziły po 3 posmarowaniach. Tereaz
          jednak ich nie używamy (jak nie jest bardzo żle oczywiście) jest trochę gorzej.
          Obficie nawilżane (my stosujemy cholernie drogą Xeralline 500- przy każdej
          zmianie pieluszki) i natłuszczane (wieczorem po kompieli cholesterolową z
          kwasem mlekowym)schodzą gdzieś ok. 1,5-2tyg. Zauważyłam jednak, że te miejsca
          gdzie liszaj pokazuje się stale goją się już dużo gorzej, a i po zagojeniu
          skóra jest inna jakby cieńsza i lekko odbarwiona.
          • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 13:09
            u mnie to wszystko wygląda bardzo podobnie, staram się korzystać z elidelu
            tylko jak jest tragicznie.W tej chwili używam tylko maści cholesterolowej i
            allantanu plus. Do kąpieli odrobinę oilatum. Próbowaliśmy bez niczego - skóra
            strasznie sucha , potem tylko z krochmalem i też nie było lepiej. Jakiej firmy
            jest to smarowidło Xeralline i ile kosztuje? Co ma takiego zbawiennego w swoim
            składzie? Rozumiem , że to nie na pupe tylko przy okazji smarowania jak dziecko
            jest rozebrane. Gdzie Twoje dziecko ma zmiany i czy pojawiają się nowe? Czy
            Wiesz co daje ten kwas mlekowy? Bo ja na poczatku używałam z wit.A ale
            wszystkie zmiany po smarowaniu wydawały się podrażnione, teraz mam samą maść
            cholesterolową.
    • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 12:29
      tylko usuniecie alergenu da poprawe, i to jest jedyne lekarstwo, ale musisz byc
      przygotowana na to ze nigdy nie uda ci sie zlokalizowac i usunac winowajcy (np
      lakier na podłodze, czy farba na scianach) jezeli jest nieco lepiej to trzymaj
      sie rewolucji, i nic nie wprowadzaj nowego, poczekaj jeszcze troche, bo jezeli
      czesc zmian znikneła, to znaczy ze cos jednak udało ci sie usunac. czy aby
      napewno twoje dziecko nie ma kontaktu z ziołami, lub barwnikanmi czy
      substancjami smakowymi w czyms do picia, witaminkach?
    • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 12:31
      czy jestes z warszawy, opisz prosze co twoje dziecko miało wczoraj na sobie, to
      moze ustalimy czy rzeczywiscie nie jest mu za ciepło. jezeli pojawiaja sie
      odparzenia w takich miejscach jak pod kolankami, to znaczy ze skora twojego
      dziecka jest niezwykle wrazliwa, i wymaga specjalnego traktowania, poki co
      zasypywanie maka ziemniaczana powinno pomoc.
      • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 12:56
        jestem z W-wy, mieszkam na Kabatach. Młody miał wczoraj na sobie śpiochy
        bawełniane białe i błuzę-tak do samochodu a na spacer jeszcze na dół spodenki i
        kocyk bo nie było wczoraj za ciepło. Dodam , że wyciągnęłam nawet spacerówkę
        dla niego , mimo ,że jest jeszcze na nią trochę mały. Ale wydaje mi się, że ma
        tam większy przewiew. Z wit. tylko D3.nic poza tym.
        • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 13:43
          prosze, zerknij na ulotke tych witamin, co oprocz witaminy ten preparat ma.
          swoja droga, teraz latem nie trzeba podawac dziecku wit D bo nawet w cieniu,
          przy posmarowanej filtrem skorze ilosc promieniowania docierajaca do skory jest
          wystarczajaca do produkcji tej witaminy.
          • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 17.05.05, 13:48
            cholera , tam też jest sacharoza i alk. benzylowy.
            i jeszcze Colecalciferolum
    • gagu3 Re: do izia30 17.05.05, 14:18
      o rany ta witaminka posiada jeszcze:cremophor EL,sacharoza (250mg), sodowy
      wodofosforan dwunastowodny, kwas cytrynowy,esencja anyżowa, alko.benzylowy
      (15mg).woda oczyszczona.
    • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 18.05.05, 08:37
      słuchajcie , to naprawdę coś dziwnego , dziecko koleżanki, ktora mieszka w
      Płocku, też strasznie "wywaliło "w niedzielę.....!!!!!Całeciałko czerwone.
      Czy ktoś wie, czego teraz najwięcej w powietrzu?
      • beciaw2 Re: ile czasu czekać na efekty??? 18.05.05, 12:06
        Poszukaj tu
        www.astma.edu.pl/serwis_pylkowy.php
    • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 18.05.05, 12:07
      gagu, jedyne co moge ci teraz doradzic, to odstawienie witaminy D. powinno sie
      ja podawac w zasadzie tylko w okresie jesienno zimowym, bo od wiosny poczawszy,
      nawet w pochmurne dni, przy smarowaniu dziecka filtrem, dociera do skory
      wystarczajaca ilosc promieniowania UV. za duzo w tym preparacie dodatkow,
      szczeczoglnie te esencje i olejki.
      napewno nie zaszkodzisz w ten sposob dziecku, jezeli nie wykryto u niego
      problemow krzywiczych.
      swoja droga to całkiem niezły kawał facecika!
      • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 18.05.05, 12:16
        już odstawiłam , tym bardziej , że w nutra wit. D jest a moje dziecko bardzo
        chętnie tę nutrę pije. Z tą wielkością, to fakt, dlatego raczej nie wydaje mi
        się , żeby mógł mieć jakieś pasożyty , chyba nie przybierałby tak dobrze na
        wadze.Na razie zostaje mi poobserwowanie a dziś dzwonię do słynnej dr. Z i
        zobaczymy co dale. Pozdrawiam.
    • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 19.05.05, 11:21
      gagu! jestes tam?
      przyszło mi do glowy wlasnie, i wstyd ze tak pozno. jak kapiesz swoje dziecko,
      czy uzywasz gabkowej podkladki, lub jakiejs innej????
      • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 19.05.05, 12:08
        jestem, jestem!!! Nie niczego takiego , czasem tetrke pod pupkę, ale Bartek i
        tak juz jest taki duży , że się nie utopi, bo się ledwo mieści w wanience,hihihi
        Kurcze, trochę mam pietra ,ale Ci powiem( napiszę).Skórka cudowana ,jakby
        dziecko nigdy nie miało żadnych zmian!!!!!!!!!!!!!!!
        Jest teraz w najlepszym stanie odkąd się urodził( twu,twu,twu i puk,puk,puk w
        drewniane) Bardzo, ale to bardzo możliewe, że to po tej wit.D3.Cały
        śliczniutki , trochę jeszcze odparzone pod kolankami ale już zaleczam zasypką
        allantanową_ swoją drogą cudowna!!! Tak strasznie sie boje ,że zaraz jakieś
        g...no wróci, że nawet nie moge się tym nacieszyć!
        Bardzo , bardzo ogromnie dziękuję za pomoc!! Będziemy w konatkcie na bieżąco!!!
        • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 19.05.05, 12:39
          to za jakis mc moze usiadziemy przed komputerkami i opijemy sukces szampankiem!?
          • gagu3 Re: do izia30 19.05.05, 15:07
            no chodzę i patrzę przy każdym przewijaniu i kurcze nie mogę się nadziwić,nie
            ma śladu,NIC!!!! Wczoraj wykąpaliśmy go w topialyse i chyba mu będzie służyło.
            Poprostu nie wiem co mam ze sobą zrobić, jestem w takim szoku. Szampanka juz
            mam!Chyba moją misją na tym forum będzie walka z Wit.D i głupotą lekarzy.
            Pozdrawiam serdecznie.
        • sisters Re: ile czasu czekać na efekty??? 19.05.05, 13:40
          Moje dziecko dzisiaj zsypało od stóp do głów. na szczęście wlaśnie dzisiaj mamy
          wizytę u alergologa.Wydawało mi się, że ostatnio uczulał go zielony
          groszek,owocowe deserki, soczki i może chrupki kuk. Zmieniłam też mydło z
          Bambino na mydło Oilatum. Mam pytanie czy to mydło jest coś warte (oprócz
          kosmicznej ceny). Bo ja wczoraj po pierwszym użyciu miałam wrażenie, że skóra
          dziecka jest bardziej sucha niż po zwykłym mydełku dla dzieci. Emulsji oilatum
          też używałam, ale nie widzę efektów.Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam
          • izia30 Re: ile czasu czekać na efekty??? 19.05.05, 13:56
            ja nie wiem co jest z tymi mkosmetykami, ale im bardziej przeznaczony dla dzieci
            ze sklonnosciami do wysypek i klopotow ze skora, tym bardziej wysypuje po nim
            moja coreczke!
            po oilatum kremie soft dostala megawysypki, po emulsji ma cudna skorke.
            moze zaniechaj wogole mydła?
            • gagu3 Re: ile czasu czekać na efekty??? 19.05.05, 15:01
              oilatum na początku było bardzo ok. Potem zrobiłam kilkudniową przerwę bo
              chciałam sprawdzić czy to nie on uczula i szczerze mówiąc po 2 kapielach
              odstawiłam je ponownie bo na 50% nam nie służy. ( chodzi mi o emulsję do
              kapieli).Mydło kiedyś porządnie podrażniło tyłek Bartka ale może to moja wina
              bo źle wypłukałam, nie wiem. Nie chcę próbować jeszcze raz. Polecam delikatny
              krochmal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka