Dodaj do ulubionych

Do mam karmiących nutramigenem

01.06.05, 11:40
Mam pytanko jak wasze pociechy tolerują to mleko: czy jest poprawa skóry, czy
mają dolegliwości brzuszkowe, ile podajecie tego mleczka, czy ulewają oraz
czy dajecie już nowe pokarmy oprócz tego mleczka. Moja córcia ma 6 mies.
niedawno odstawiłam ją od piersi i podaję jej nutre, skóra raz lepiej raz
gorzej, ulewa i to dużo, ponadto zjada 4 x po 150 ml. i do tego obiadek i
deserek. Kąpię ją w oilatum bo na balneum jest uczulona. Proszę o podzielenie
się swoimi doświadczeniami pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rybcia001 Re: Do mam karmiących nutramigenem 01.06.05, 12:21
      karmie Nutramigenem odkad maly skonczyl 4 miesiace i odstawilam go od piersi.
      Skora jest lepsza niz na mojej diecie eliminacyjnej (nie bylam w stanie dojsc
      co go uczula), ale daleko jej do idealu. Jesli chodzi o ulewanie to bez zmian.
      Maly ulewa sporo, ale tak samo ulewal jak karmilam piersia. Nie rozszerzam
      jeszcze diety - czekam az skonczy 6 miesiecy. Rozwazalam przejscie na Bebilon
      Amino, ale nie zdecydowalam sie. Mam wrazenie, ze sprawca zlej skory u mojego
      dziecka jest nie tylko jedzenie, ale i cos z powietrza, np. pylki. Bo skora
      jest raz lepsza, a raz gorsza i nie ma to zadnego zwiazku ze zmiana jedzonka,
      kosmetykow czy czegos w otoczeniu. Teraz czekam na wyniki testow z krwi
      (wybralam kilka alergenow pokarmowych i wziewnych)
    • izabela1976 Re: Do mam karmiących nutramigenem 01.06.05, 13:02
      Mój synek zaczął pić Nutramigen jak miał ok. 6 m-cy (teraz ma 16 m-cy).
      Dłuuuugo nic się nie zmieniało, cały czas wyglądał źle. Zaczęło mu się
      poprawiać gdy; zaczęła się jesień, zrezygnowałam z kupnych zupek, z gotowanych
      przeze mnie potraw wyrzuciłam pietruszkę, kąpiel w oilatum zamieniłam na kapiel
      w mące ziemniaczanej. Oczywiście były lepsze i gorsze dni, w zależności co
      nowego mu dawałam do jedzenia. Do kwietnia było w miarę OK.

Z tego co pamiętam to jadł mniej więcej tak jak Twój. Przez pierwszy miesiąc
      picia Nutry też ulewał (nie dużo).
    • june26 Re: Do mam karmiących nutramigenem 01.06.05, 14:36
      my dajemy już 2 m-c nutramigen, skóra jest lepsza, adaś (ma 7 m-cy)nie ulewa i
      pije 2 razy po 120-140 ml. na dobę obiadki i deserki też je no i
      cycusia,stosuje też oilatum.ogólnie skóra na buzi jest sporo lepsza ale jakbym
      odstawiła oilatum boje sie że wykwinty wrócą.myśle że nutramigen tez poprawił
      mu stan skóry,mam tylko problem z kupkami, czasem mija kilka dni jak zrobi
      kupkę.brzuszek raczej go nie boli choć czasami jak nie ma tej kupki dłuższy
      czas.
    • kruffa Re: Do mam karmiących nutramigenem 01.06.05, 14:45
      Poczekaj jeszcze z nowiściami, zobacz jak będzie wyglądała skóra. Pamiętam, że
      moja mała długo ulewała gdy piła Nutramigen (gdy była na piersi - 6 m-cy nie
      ulewała). POtem jakoś samo minęło.

Kruffa
      • nika333 Re: Do mam karmiących nutramigenem 01.06.05, 14:49
        Synek zaczal dostawac Nutramigen w wieku 11 miesiecy (wczesniej na BPepti bez
        efektow przez 5 mies). Po 3 tygodniach widac bylo wyrazna poprawe skory. Nie
        ulewal
    • atreszczotko Re: Do mam karmiących nutramigenem 01.06.05, 16:54
      Mój synek ma 11 m-cy w listopadzie 2004 podawałam Nutramigen ale połączony z
      kleikiem ryżowym nie zauważyłam żadnych objawów. A ze skórką też jest raz
      lepiej raz gorzej kąpiele w Lipikar Syndet albo Klorane i Oilatum, Balneum też
      go uczulało. Aha polecam LIPIKAR emulsja natłuszczająca w naszym przypadku
      rewelacja
      pozdrawiam Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka