mol333 30.06.05, 19:35 - Czy te leki są na receptę? Jaka jest ich cena? - Jutro jest pierwszy dzień z reszty mojego życia. Czas na zmiany! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marteczka271 Re: FLIXOTIDE I ZYRTEC - jak się podaje? 30.06.05, 23:24 są to leki na receptę. Flixotide jest wziewem na sterydach ( może być w dysku lub takim nubulizatorze) a zyrtec w kropelkach. W zalezności od wieku dziecka Flixotide 2 razy dziennie rano i wieczorem po 2 wdechy i nalezy po tym wypłukac buzie zeby się pleśniawki nie robiły,a zyrtec ok 10 kroli raz dziennie. Cena razem...zalezy czy masz na przewlekłe czy nie ? ale napewno ok 30 zł Dawki napewno podał lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
taptap Re: FLIXOTIDE I ZYRTEC - jak się podaje? 01.07.05, 11:08 witam ja placilam ze flixotide 3,20 bo to lek na choroby przewlekle a zyrtek w kropelkach ok 10 zl moj syn ma 5 lat wiec ma flixotide 2razy dziennie po 1 wziewie (250 mg) flixotide dla malych dzieci podaje sie przez taka tube cena ok 40 zl jezeli jest w nebulizatorze dysk podajesz normalnie ale to musi byc dosyc duze dziecko ,aby moglo prawidlowo przyjac dawke Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: FLIXOTIDE I ZYRTEC - jak się podaje? 01.07.05, 13:03 Odnoszę niejasne wrażenie, że Zyrtec od niedawana mozna kupić bez recepty. Chocby dlatego, że widziałam parę jego reklam, a leków dostęppnych tylko na receptę reklamować nie wolno. ale podawanie czegokolwiek dziecku bez zalecenia lekarza, to tak, same wiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: FLIXOTIDE I ZYRTEC - jak się podaje? 01.07.05, 14:09 ale to nowy Zyrtec i w tabletkach Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: FLIXOTIDE I ZYRTEC - jak się podaje? 01.07.05, 19:52 a na czymże jego "nowość" polega? Bo przecież nie na innej substancji czynnej. Fakt, że tabletki troche mało praktyczne dla dzieci, głównie dlatego, że dawka za duża.. Odpowiedz Link Zgłoś
farmakopea Re: FLIXOTIDE I ZYRTEC - jak się podaje? 03.07.05, 22:03 Bez recepty dostępny jest tylko Zyrtec w tabletkach po 7 sztuk. Ten po 20 sztuk, syrop i kropelki nadal są na recepte i są refundowanie. Nie radze podawać na własną rękę Zyrtecu i sterydów wziewnych. Odpowiedz Link Zgłoś