asia.kreg 26.07.05, 20:55 moja coreczka ma nietolerancje laktozy. wlasnie konczy rok i zastanwaim sie czy moge wprowadzic jej mleko? jesli tak to jakie? do tej pory pije bebilon pepti. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb12 Re: Nietolerancja laktozy 26.07.05, 23:03 Jeśli pije Bebilon pepti i jest OK,to z tolerancją laktozy nie jest najgorzej [bo przecież laktozę ten preparat mlekozstępczy zawiera]. O wprowadzaniu mleka do diety powinien zadecydować lekarz.Najczęściej zaczyna sie od twarogu lub jogurtu[ale nie zawsze!!!;ja dawałam Nan HA,na początku co drugi dzień jeden posiłek-próba nie powiodła się].Moje dziecko ma alergię na białka mleka .Krzywa laktozowa wypadła dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Nietolerancja laktozy 16.09.05, 05:40 Można zrobić krzywą laktozową. Wrzuć w wyszukiwarkę "krzywa laktozowa" i poszukaj w historii forum. Było już o tym. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
verdesca Re: asia.kreg 16.09.05, 07:03 Mam do Cię gorocą prośbę czy możesz pokrótce opisać jaka zdiagnozowano u Twojego maluszka nietolerancję i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś