15.08.05, 16:02
Ostatnio słyszałam o tym ,że mięso struśia można stosować u atopików.
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: struś 15.08.05, 21:01
      a slyszalas gdzie go mozna kupic? albo ile kosztuje, ? bo przebija nawet
      najwyzszej jakosci schab i poledwice, cenowo.
      • kruffa Re: struś 16.08.05, 03:08
        Cenowo to polędwicę przebija zwykły indyk eko i królik - ok. 30 pln za kg mięsa
        z kością.
        Sama jestem ciekawa gdzie można kupić. Powinno być ok, bo to zdaje się wybredny
        ptak ale dla świętego spokoju skontaktowałabym sie z hodowlą i spytała czym je
        karmią.

Kruffa

• noemip Re: struś 16.08.05, 11:38
          Sama jadlam strusine wtedy, kiedy mala nie tolerowala zadnych innych mies
          (wtedy jeszcze nawet krolik nie byl OK).
          Smakowalo mi to mieso, bylo jak wolowina.
          Ale dziecku chyba trzeba podawac w postaci pasztetu. Nie probowalam, bo wtedy
          juz tolerowala krolika.
          Swojego czasumieso strusie bylo w Makro (to ta sama firma co Metro), byly to
          steki, jedno opakowanie (4-6 stekow w zaleznosci od wagi) kosztowalo 20-pare
          zlotych. Ale to byl chyba jeden "rzut", bo jak sie skonczyl, to wiecej juz nie
          sprowadzili.
          W Makro pojawial sie tez "Polski Strus" (nazwa firmy), ale dziewczyna z forum
          kupila i mieso bylo zepsute, wiec nie odwazylam sie kupic.
          U hodowcow kilogram kosztuje 50-60 zl. Liste hodowcow znalazlam kiedys na www,
          wpisalam bodajze "strusina". W rzeczywistosci jest jeszcze duzo wiecej malych
          hodowli. Zainterenowanym moge podac namiary do 2 (kolo WIeliczki i kolo Minska
          Maz.) na priva.
          Noémi
        • mamaoli_65 Re: struś 17.08.05, 21:37
          Dzięki za informację nie spodziewałam się,że taka jest cena.Mieszkam w okolicy
          Wrocławia i niestety nie orientuję się gdzie można nabyć to cudo.Obecnie jestem
          na króliku i indyku,ale udaje mi się je dostać za 25 zł/kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka