mamaoli_65 15.08.05, 16:02 Ostatnio słyszałam o tym ,że mięso struśia można stosować u atopików. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: struś 15.08.05, 21:01 a slyszalas gdzie go mozna kupic? albo ile kosztuje, ? bo przebija nawet najwyzszej jakosci schab i poledwice, cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: struś 16.08.05, 03:08 Cenowo to polędwicę przebija zwykły indyk eko i królik - ok. 30 pln za kg mięsa z kością. Sama jestem ciekawa gdzie można kupić. Powinno być ok, bo to zdaje się wybredny ptak ale dla świętego spokoju skontaktowałabym sie z hodowlą i spytała czym je karmią. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: struś 16.08.05, 11:38 Sama jadlam strusine wtedy, kiedy mala nie tolerowala zadnych innych mies (wtedy jeszcze nawet krolik nie byl OK). Smakowalo mi to mieso, bylo jak wolowina. Ale dziecku chyba trzeba podawac w postaci pasztetu. Nie probowalam, bo wtedy juz tolerowala krolika. Swojego czasumieso strusie bylo w Makro (to ta sama firma co Metro), byly to steki, jedno opakowanie (4-6 stekow w zaleznosci od wagi) kosztowalo 20-pare zlotych. Ale to byl chyba jeden "rzut", bo jak sie skonczyl, to wiecej juz nie sprowadzili. W Makro pojawial sie tez "Polski Strus" (nazwa firmy), ale dziewczyna z forum kupila i mieso bylo zepsute, wiec nie odwazylam sie kupic. U hodowcow kilogram kosztuje 50-60 zl. Liste hodowcow znalazlam kiedys na www, wpisalam bodajze "strusina". W rzeczywistosci jest jeszcze duzo wiecej malych hodowli. Zainterenowanym moge podac namiary do 2 (kolo WIeliczki i kolo Minska Maz.) na priva. Noémi Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoli_65 Re: struś 17.08.05, 21:37 Dzięki za informację nie spodziewałam się,że taka jest cena.Mieszkam w okolicy Wrocławia i niestety nie orientuję się gdzie można nabyć to cudo.Obecnie jestem na króliku i indyku,ale udaje mi się je dostać za 25 zł/kg. Odpowiedz Link Zgłoś