Dodaj do ulubionych

zyrtec=kichanie

10.10.05, 16:12
juz sama nie wiem o co chodzi - ostatnio jak Jeremi bierze zyrtec to kicha! raz czy dwa, w sekunde
po przyjeciu leku wink macie jakies pomysly? wink
Obserwuj wątek
    • tubielka Re: zyrtec=kichanie 10.10.05, 16:44
      Czesc, u nas bylo to samo, tylko ze ja podawalam zyrtec przez jakies 9
      miesiecy. I kiedys natknelam sie tu na forum czy gdzies w internecie na trop ze
      kichanie moze byc oznaka alergii na lek, wiec zapytalam lekarza dermatologa-
      alergologa czy to normalne ze moje dziecko zaraz po podaniu leku dwukrotnie (!)
      kicha, a ona na to "natychmiast odstawic". No i odstawilam, co wiecej skora
      zaczela sie poprawiac. Kazala tylko w sytaucji zaostrzen lub oslonowo (przy np.
      szczepieniach) podawac Claritine.
      I nie podaje mojemu dziecku nic antyhistamninowego tylko ciagle uwazam z dieta.
      Pozdrawiam, Sylwia
      • mada25 Re: zyrtec=kichanie 10.10.05, 17:37
        O kurcze, moj synek bierze zyrtec od kiedy ukonczyl 1 rok zycia. Teraz ma 18
        miesiecy. Od kilku tygodni tez kicha po zazyciu leku. Nie sadzilam, ze moze to
        byc uczulenie na lek. Wydaje mi sie jednak, ze Zyrtec mu pomaga, bo jak tylko
        zapomne podac mu kropli od razu mocniej sie drapie. Dziwna sprawa.
        • beba2 Re: zyrtec=kichanie 11.10.05, 13:02
          Zyrtec to nie jest na szczęście jedyny lek antyhistaminowy. jeśli cokolwiek
          niepokoi przy podawaniu jakiegokolwiek leku, trzeba to zgłosić lekarzowi.
          Powinien natychmiast zmienić lek na inny.
    • patyska wiem! ;) 11.10.05, 13:18
      dzwonilam do swojej kochanej dr Z. i oto co uslyszalam: uczulil sie na skladnik kropli lub sam lek, wiec
      najpierw probujemy z zyrtekiem w tabletce, a jak sie bedzie powtarzac kichanie - przechodzimy na
      claritine.
      dziekuje Tubielko za naprowadzenie na sedno problemu wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka