misiulka7 04.12.05, 18:52 Moja córeczka ma alergie i czasem na jej skórze pojawiają sie drobne wysypki.Jakich kosmetyków używać do kąpieli(leczniczej lub łagodzącej). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0ania Re: W czym kąpać alergika 04.12.05, 19:55 Oilatum. Są dostępne w aptekach, dosyć drogie ale wydajne.Mój mały miał uczulenie nawet na nivejkę, a po Oilatum (lekarz doradził) objawy uczulenia zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
domin19761 Re: W czym kąpać alergika 04.12.05, 21:59 moja Julka natomiast miała uczulenie na oilatum i balneum. Nic sie nie dzieje po plynie johnson. Polecam tez zwykla parafinę - super natłuszcza. To kwestia indywidualna, każdego może uczulić co innego Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1976 Re: W czym kąpać alergika 04.12.05, 23:52 kapiele w krochmalu tez pomagaja i chronia skurke dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: W czym kąpać alergika 06.12.05, 13:57 Nasz synek jak był młodszy też miał spore problemy ze skórą. Lekarka poleciła nam wtedy do kapieli sodę oczyszczoną ) I o dziwo pomagało! Wrzucaliśmy do wanny 1 torebkę. Tylko nasze zakupy (takie większe raz na pewien czas) fajnie wyglądały, bo braliśmy po 20 paczek sody na raz Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: W czym kąpać alergika 06.12.05, 14:07 Jak była mała moja siostra mama kąpała ją w azulanie. Teraz jak mój synek jest uczulony - przypomniała mi o tym płynie, kupiłam i jest rewelacyjny. A wcześniej kupowałam oilbatum. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: W czym kąpać alergika 06.12.05, 14:08 oilatum, sorry za pomyłkę w poście powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś