Dodaj do ulubionych

Dobry alergolog w Krakowie?

22.01.06, 21:08
Czy możecie polecić kogoś takiego? Borykam się z odmiennymi diagnozami
dotyczącymi ewentualnej alergii mojej córeczki (19 miesięcy). Pomóżcie, bo
oszaleję, Niedługo ma się urodzić moje drugioe dziecko (18 lutego) i do tego
czasu chcuiałabym się jakoś uspokoić i uopewnić. Pomóżcie!!!!
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: Dobry alergolog w Krakowie? 22.01.06, 22:20
      Sama szukam takiego..z pewnością odradzam dr Stepień.......wali sterydy już na
      wejściu..........i tak profilaktycznie na długi czas.............ona przyjmuje
      także państwowo na al.Pokoju..............odradzam także poradnie przy
      Strzeleckich........beznadzieja............zapisz się do
      Prokocimia..............
    • arturkacper Re: Dobry alergolog w Krakowie? 22.01.06, 23:50
      pani dr Targosz , telefon do centrum medycznego 6410454 ,przyjmuje prywatnie i
      na fundusz. Mam do niej termin a słyszałam same dobre rzeczy.Trzymaj sie.
      • estocek Re: Dobry alergolog w Krakowie? 23.01.06, 13:54
        Dzieki za odpowiedz, a gdzie przyjmuje dr Targoszsmile?
        • arturkacper Re: Dobry alergolog w Krakowie? 23.01.06, 13:59
          Nowa Huta Mistrzejowice ul.Budziszyńska1
          moze ktos byl juz u tej lekarki?
          • nowajulka Re: Dobry alergolog w Krakowie? 23.01.06, 15:09
            To jak wrócicie z wizyty daj znać jaka jest....sama szukam kogoś
            odpowiedniego...........
    • corecki Re: Dobry alergolog w Krakowie? 23.01.06, 14:03
      Ja z Wieliczki jeżdze do Andrychowa do dr. Frasik - krakowscy lekarze nam nie
      pomogli
      Agnieszka
      • arturkacper Re: Dobry alergolog w Krakowie? 23.01.06, 19:42
        ide prywatnie ( 60zl. i czeka sie ok.miesiąca) ale dopiero na 10.02 mam termin,
        a na fundusz beda rejestrowac końcem lutego na.... kwiecień........
    • nowajulka Polecam............. 23.01.06, 20:22
      A.jeszcze coś..my chodzimy do dr Oczkowskiej na Teligi....to jest pani
      pulmonolog ale po prostu rewelacyjna...........i chyba juz nie bedę szukać
      dalej alergologa..........nasza pani pulmonolog nie wlepia na wstepie sterydów
      i pomaga szukac przyczyny alergicznych objawów.......a nie zalecza je, tak jak
      większośc lekarzy.....polecam......
    • kasia_ol1 Re:do nowajulka 24.01.06, 07:08

czy mozesz napisać dlaczego odradzasz szpital na strzeleckiej? czytając to forum
      widzę, że jesteś "wprawiona" w leczeniu alergii wink ja chodzę do dr Rębiasz; nie
      wiem co powiedzieć o jej leczeniu, nie mam porównania, a tą lekarkę polecono mi
      w mojej przychodni.
      dzięki za odzew smile
      • estocek Do nowajulka 24.01.06, 09:17
        Czy możesz napisac namiary na doktor do której chodzisz, za bardzo nie wiem czym
        się zajmuje pulmonolog ale zaraz sobie sprawdzesmile
        Jak jest rewelacyjna, a wiem, ze masz problemy z alergia dziecka, to ja chetnie
        ja odwiedzesmile
        • nowajulka Re: Do nowajulka 25.01.06, 17:12
          Pulomonolog - kaszel, nawracające infekcje dród oddechowych, katar
          itp...........telefon 012 658 40 55.....
      • nowajulka Re:do nowajulka 24.01.06, 10:22
        Ja tez do niej chodzę/ chodziłam.............na początku też nie miałam o niej
        wyrobionego zdania..........teraz uważam, że nie przejmuje się zbytnio
        pacjentami.........po pierwsze wogóle nie pomogła ustalić mi diety.na moje
        pytanie odpowiadała lakonicznie - wogóle była zdziwiona, że tyle
        pytam.......nie zabezpieczyła nas przed kolejnym obrzekiem krtani ....efekt -
        ledwie dojechało pogotowie.......kłamała, że nie może dać skierowania na IgE
        specyficzne.............a na nastepnej wizycie, kiedy wprost powiedziałam, że
        wiem, że ma podpisany kontrakt na te badania, odpowiedziała, że owszem może,
        ale tylko jednorazowo na dwa produkty...........musiałam wykłócać się o
        skierowanie na wymaz w kierunku pneumocistis carrini, które może powodować
        właśie te obrzeki krtani...........prawie olała badania, które zrobiłam na
        własny koszt.........kiedy potrzebowalismy pomocy (syn upiornie kaszlał po
        podanym przy rota wirusie gastrolicie) kazała mi czekać prawie dwie godziny w
        kolejce (syn prawie się dusił od tego kaszlu), sugerując abym pojechała na
        ostry dyżor (gdzie doradzono mi właśnie kontakt z czynnąo godz 11 rano poradnia
        alergologiczną)........zaleciła inhalacje pulmicortem, które guzik dały...poza
        tym zajmuje sie dzieckiem ot tak......nie próbuje znaleść przyczyny alergii,
        nie kieruje dietą .wszystko musisz z niej
        wyciskać..........dosłownie.........mam wrażenie, że jest zajęta bardziej
        budową swojego domu niż leczeniem dzieci...........
        Mam porównanie z panią pulmonolog do której chodzimy.......które rozmawia z
        rodzicem tyle ile jest to konieczne.nie zbywa...pomaga w ustalaniu
        diety........nie wmawia Ci, że NIEMOZLIWE aby dziecku puchł brzuch po jednej
        dawce sterydów.........jeżeli jest taka potrzeba daje skierowanie na
        badania.nie musisz z niej tego wyciskać..........jest po pierwsze ludzka...po
        drugie traktuje każdehgo pacjenta indywidualnie.ma wspaniałe podejście do
        dzieci.........daje sterydy tylko wtedy kiedy jest to konieczne.........widac,
        że zależy jej na dziecku......przed wizytą zawsze czyta karte i szczegółowe
        notatki, które robi podczas wizyty.............
        • kasia_ol1 Re:do nowajulka 24.01.06, 11:32
          bardzo dziękuję za tak dokładne porównanie smile my wybierzemy się dopiero na
          wiosnę, albo jak złagodnieje zima, ale prosiłabym o dokładniejsze namiary, tzn.
          nr telefonu.
          estocek, pewnie też skorzystasz i pewnie nas wyprzedzisz z wizytą wink niestety
          Mati znowu chory - angina i prawie 40st. gorączki systematycznie zbijamy crying

• estocek Namiary na doktor 24.01.06, 13:42
            Przyłączam sie do prośby, bardzo prosze o namiary na tę doktor, my jesteśmy na
            etapie szukania przyczyny brzydkiego policzka, już nie wiemy co robić.
            • nowajulka Re: Namiary na doktor 25.01.06, 17:10
              Nie wiem czy w sprawie samego policzka mozna dostać skierowanie do
              pulmonolog.....ale jest to dr Oczkowska................telefon podaję wyżej w
              poście............
    • kasia_ol1 do nowajulka 25.01.06, 15:46
      podciągam z prośbą o namiary smile
    • kasia_ol1 dzięki nowajulka :) 25.01.06, 19:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka