Dodaj do ulubionych

do Mam pestkowych ;)

24.01.06, 08:56
jakiej firmy pestki slonecznika i dyni dajecie swoim pociechom? dzieki!
Obserwuj wątek
    • beciaw2 Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 09:04
      Kurczak nie wiem, jak wrócę do domu to napiszę. Na opakowaniu napisali że nie
      zawiera konserwantów.
      A Jeremiaszkowi pestki dyni przeszły?
      • patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 09:10
        no wlasnie... ja mam jakies bio-futuro, ze niby chinskie rolnictwo ekologiczne wink ale ani slowa o
        niezawieraniu konserwantow... sad pestek dyni jeszcze nie probowalam. Beciuniu, napisz mi na priva
        wiesz o czym wink bo juz koncze ksiazeczki wink
        • xxxinkaxxx Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 10:08
          bio-futuro u nas uczulily jak diabli!

nie wiem czy inne przejda, ale te chiny to chyba nie byl dobry pomysl smile
          • kruffa Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 10:28
            A ja kupuję na straganie na bazarze.... smile) U mnie idzie ok.0,5 kg na 10 dni,
            więc tak mi jest najłatwiej. I jest ok., ale mała ładnie wyrasta z alergii.
            Wpadłam jednak ostatnio na pomysł z płukaniem, suszeniem i dopiero potem prażeniem.

Kruffa
        • beciaw2 Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 11:27
          Szybka jesteśsmile jutro napiszę dobrze?
    • patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 14:10
      dzieki, szukam wlasnie pestek, ktore na opakowaniu mialy by wzmianke o niezawieraniu... wink pomozcie!
      • solidna Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 14:33
        Patyska,
        kiedys Mario 9x9 pisal o firmie BioFuturo, ze maja mnostwo importowanych rzeczy wlasnie w opakowaniach BioF.
        Pani w Eko Smaku na moje pytanie, czy maja produkty innych firm odpowiedziala, ze nie, bo BF ma bogaty asortyment a do tego nalezy wspierac polski rodzimy przemyslsmile Chinskie pestki dyni, prawda? I dlatego tych pestek nie kupilam.
        P.S A gruszki nie wiesz kiedy beda, bo zupelnie o nich zapomnialam bedac w ES
        B.
        • patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 15:37
          a ja wlasnie nie ufam biofuturo, bo najzwyczajniej po ich pestkach mialam wieksze uczulenie niz moj
          syn wink mam OAS malenki po nich sad
          a gruszki juz sa wink dzis bede po nie kolo 17.30 wiec jak ktos chce mnie obejrzec to chetnie sie umowie
          wink
          • solidna Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 15:50
            no z checia bym obejrzala, ale.... troszke mamy za daleko, z chalupy sie nie ruszamy, bo zimno. A pan Maz bedzie w czw. krolika odbieral.
            Patyska,
            jak nie ma zmian po tygodniu podawania brokulow, to tego krolika moge od razu 8. dnia podac czy trza by jeszcze cos odczekac, jak myslisz? a i jak tego krolika smacznie dziecieciu i sobie przyzadzic- pomoz!!!!!!!
            p.s. dzwonie po gruszki do es.
            • patyska Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 15:58
              mysle, ze mozesz. nie wiem jak krolika podac smacznie bo Jeremi moze poki co tylko gotowany, wiec
              albo kawaleczek ugotowany albo pulpeciki, ale krolik bardzo smaczny przeciez jest! zajrzyj na
              www.malyalergik.pl - wszystkie przepisy z miechem mozna dostosowac do krolika wink
              no i jaskag tez sie z nami nie spotka, bo nie moze byc o tej porze sad
              • solidna Re: do Mam pestkowych ;) 24.01.06, 16:07
                na malego alergika zagladam, ale po przepisy na przepyszne ciasteczka dla siebiesmile a moje dziecie to na razie tylko gotowane i super rozdrobnione je, bo to maluch przy Twoim Jeremim,jeszcze nie gryzie choc 5. zab idziesmile
                czyli zostaje gotowany krolik, mam nadzieje ze jakos smakuje, od miesiaca nie mialam miesa w ustach
                pozdr
                B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka