usepi 21.03.06, 16:08 Czy któraś z Was stosowała u swojego malucha beneflorę? Jakie są Wasze opinie na temat tego probiotyku? (jest dość drogi i jeśli miałby się okazać jednym z gorszych dostępnych na rynku, wybiorę inny). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: beneflora 21.03.06, 17:10 Ja stosowałam. Beneflora nie jest probiotykiem tylko symbiotykiem, czyli połączeniem probiotyku z prebiotykiem. Ogólnie super, tyle że ze wzgledu na fruktozę przeszlismy na inny probiotyk. Tz jeszcze ją podaję, bo chcę zuzyć opakowanie, ale potem kupię coś nowego. Jest tam błonnik grochu - i fruktoza Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: beneflora 22.03.06, 09:23 nowajulka napisała: Ogólnie super, tyle że ze wzgledu na > fruktozę przeszlismy na inny probiotyk. zartujesz? julka, to jest oligofruktoza jet to pochodna fruktozy, ale... to zupelnie cos innego. jest w tym preparacie wlasnie prebiotykiem, zreszta zawieraja ja glownie warzywa nie owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: beneflora 22.03.06, 09:58 Tak czy siak ilekroć podałam beneflorę Synek ..chrząkał. Tak jak przy zjedzeniu czegokolwiek co jest niedozwolone w leczeniu kandydozy. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: beneflora 22.03.06, 07:42 Dla mojego dziecka jest jedynym środkiem, który może używac i jest OK. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
igtom Re: beneflora 22.03.06, 11:50 moj roczny synek też ją bieże i jest wszystko ok. a nasza alergolog powiedziała że jest to najlepszy dostępny aktualnie na rynku preparat składający się z prebiotyków i probiotyków. Odpowiedz Link Zgłoś