aska76 28.03.06, 14:19 witam w jakiej postaci podaje się żelazo alergikowi ..mamy ferrum lek ale po podaniu dawki 2 razy po 2,5 ml ..kupki smierdzące to wiem że tak może być takim metalem ale konsystencja lużniejsza....ma 14 miesięcy..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunia_f Re: żelazo 28.03.06, 19:42 To ferrum jest w syropie tak? Wszelkie syropy ze wzgledu na dodatki smakowe, barwniki wiec moga uczulac niestety. Dla alergikow lepsze sa tabletki. Jesli chodzi o konsystencje kupki to jestem zdziwiona. Bo przy braniu zelaza, problem jest zazwyczaj odwrotny-zatwardzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aska76 Re: żelazo 28.03.06, 20:55 tak w syropie ..i z 5 m temu jak braliśmy go to też kupki były lużne ...wydaje mi się że to przez to ze może go uczuliło.... Odpowiedz Link Zgłoś
aska76 Re: żelazo 28.03.06, 20:57 a jeszcze jedno...np jakie tabletki...w ogóel to pediatra w naszej przychodni mao obeznana w temacie alergii,,chyba wiem więcej od niej haha Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_f Re: żelazo 28.03.06, 21:19 Niestety nie potrafie Ci powiedziec jaki preparat by sie nadawal. Moze popytaj w aptece o preparaty z zelazem, aby jak najmniej bylo w nich roznych "ulepszaczy" smakowych. A potem swoje odkrycia skonsultuj sie z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
meguskaa Re: żelazo 28.03.06, 21:36 Moja majka tez dostala to zelazo w kropelkach, niestaty przy jej zatwardzeniach pogarszalo to tylko sytuacje. Pani aptekarka polecila mi dawac jej sok z burakow, marchwi i cytryny przyz dwa tygodnie po 3 lyzeczki dziennie. Mowila ze to pomoze, dziecku wroci apetyt i wyrowna sie flora bakteryjna. Daje jej ten soczek juz ktorys dzien, wuierze ze to pomoze. Sprobuj... Meguska Odpowiedz Link Zgłoś