Dodaj do ulubionych

sklep ze zdrowa zywnoscia

07.04.06, 10:09
witam mam pytanie nie mam dostepu do sklepu ze zdrowa zywnoscia czy moglabym
waszym zdaniem kupic przez internet podaje adres www.malyalergik jest tam
pieczywo bezglutenowe bez jaj i konserwantow i makarony ryze co sadzicie o
tym moj synek ma uboga diete i bardzo chcialabym mu urozmaicic ma 11 mies i
alergia pokarmowa
Obserwuj wątek
    • patyska Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:11
      hmmm... z tego co sie orientuje to malyalergik niczego nie sprzedaje wink a szkoda! kruffa, bierzemy sie
      za handel? wink nie wiem skad jestes, ale wawke obsluguje ekosfera.pl, mozesz tez dobre zakupy zrobic w
      naturo.pl (firma z krakowa, sle na cala polske, byc moze ekosfera tez, ale nie wiem)
      • kruffa Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:31
        Jak już będę miała dośc moich cyferek to się chyba za to wezmę wink)

Kruffa
    • jk64 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:19
      jestem z Goleniowa male miasteczko a jak masz czas to zerknij na malegoalergika
      jest napewno sklep pozostaje mi tylko dokonac zakupu przez internet a twoim
      zdaniem moge kupic takie pieczywo i makaromy i podac malemu
      • kruffa Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:30
        Mozesz tylko sprawdzaj dokładnie skład - jest zawsze podany na stronie, a jek
        nie jest pisz do nich i pytaj.

Kruffa
        • jk64 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:41
          dzieki ale jeszcze zawroce w glowie np. sklad chleba skrobia pszenna skrobia
          kukurydziana maka ryzowamaka kukurydziana cukier glukoza sol barwnik naturalny
          substancje zageszczajace;guma guar i E464 blonnik pokarmowy regulator
          kwasowosci E575 i jak moga byc te skladniki mamy unikac cukru i produktow
          kukurydzianych to czy moze zaszkodzic malemu te co sa w pieczywie
          • kruffa Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:50
            Jeśli masz unikac kukurydzy to przeciez ten chleb nie nadaje się dla twojego
            dziecka.
            Przepraszam, ze w ten sposób, ale dlaczego wy się tak upieracie na to
            pieczywo!!!??? Po co ono 11-miesięcznemu dziecku. ???? Taki maluch wcale nie
            potrzebuje chleba ani bułki.

Kruffa
            • kerstink Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 13:14
              Kruffa, ale wlasnie po tym widac, ze matki nie maja pojecia, co mozna dziecku
              dac do jedzenie. Zwyczaje swoje, reklama swoje, a matkom sie wydaje ze sa
              wyrodne, gdy nie daja np. chleba albo sloika. Mnie strasznie wkurza, ze nawet
              czasopisma 'dzieciece' wprowadzaja zamieszanie. Nawet juz nie mam watpliwosci,
              ze w tym mocno pomaga przemysl spozywczy, wspomagajac te pisma, ktorych od dawna
              nie kupuje i ktore powinne ladowac w koszu.

Pomysl raczej o rozbudowie swoich stron na temat: jak zdrowo odzywiac dziecko,
              dlaczego warto o tym troche myslec. Sklepik to jak widac juz ci zorganizowali.

Mi sie marza takie strony jak te:

www.naturkost.de/
              tylko po polsku. Tylko na razie ze swoich cyferek nie zrezygnuje ...

K.
              • makma1 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 14:28
                Kerstin, to jak w taim razie karmić dziecko, tzn czym? piszesz, że słoików
                nie... jesli kupować produkty do przygotowania, to rzeczywiście w sklepach ze
                zdrową żywnością, których jest jak na lekarstwo (zdaje się w W-wie też), w
                innym przypadku można się nadziać i kupić żywność zmodyfikowaną genetycznie. ja
                zaraz będę na etapie wprowadzania nowego pokarmu poza mlekiem (sinlac nie zdał
                rezultatu-uczulenie), mam zamiar zacząć kleik ryżowy (nestle) i co Ty na to?
                polecasz?
                • kruffa Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 15:01
                  Kaszę jaglaną, amaratntusa, kaszę gryczaną, warzywa. Kleik Nestle też jest ok.
                  Zresztą kleik mozna zrobic samemu.

Kruffa
              • kruffa Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 15:03
                Oj myślę o tym od dawna, nawet częsc tekstu już mam gotowe. Tylko, że teraz to
                ja połowe doby karmię sad. Teraz niania poszła z małym a ja już znikam, bo spac
                kiedyś trzeba, a 45 min snu to też coś.

Kruffa
      • patyska Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 11:41
        na malymalergiku nie ma sklepu wink przynajmniej nie na tym kruffowym. kupic mozna co sie chce i gdzie
        sie chce, tylko trzeba dokladnie czytac etykiety - a to przez net nie jest takie proste.
        • mamaksinka Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 12:30
          dziewczyny, bo jest jeszcze www.malyalergik.com.pl smile i tam jest sklep
      • dziunia_f Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 14:20
        Goleniow blisko Szczecina, wiec jesli bywasz w Szczecinie to kilka adresow
        ekosklepow moge podacsmile
    • zonka9 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 07.04.06, 13:31
      Witaj, ten sklep, maly alergik, ma bardzo drogo, juz tam kupowalam i wszystko
      bylo ok, jednak drogo. spróbuj tutaj
      :
      • jk64 Re: do Zonki 07.04.06, 21:51
        dziekuje za podanie adresow i moglabys mi poradzic co moglabym 11-miesie
        dziecku kupic z takiego sklepu bo chleb to juz odpada moze jakis makaron ,kasze
        czy ryz prosze o pomoc bo pierwszy raz z tym sie spotykam i jestem zielona
    • jk64 do dziuni 07.04.06, 21:48
      bardzo bym prosila o podanie tych adresow w Szczecinie
      • dziunia_f Re: do dziuni 07.04.06, 21:56
        Bardzo fajny sklep jest na ulicy Felczaka, kolo Urzedu Miejskiego, blisko salonu
        Ireny Eris. Maja tam duzy wybor. Fajny tez sklep jest na targowisku na Rynku
        Pogodno i jeszcze jeden na targowisku "Wilcza". We wszystkich robie zakupy, wiec
        smialo polecam. Podobno tez jest jakis sklep na 5 Lipca, ale tam akurat nigdy
        nie bylam.
        • jk64 Re: dziunia slicznie dziekuje 07.04.06, 22:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka