swietlikowa 08.04.06, 14:50 Chcialabym podawac mojemu 7-mies. dziecku platki jaglane do mleka. Czy trzeba je gotowac czy wystarczy zmielic i zalac Nutramigenem? Prosze o porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: płatki jaglane 08.04.06, 19:29 Gotowac na wodzie i dodac do tego mleko. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
swietlikowa Re: płatki jaglane 08.04.06, 20:37 Dzieki. A moglabys jeszcze napisac jak dlugo te platki powinny sie gotowac? Mam zamiar je najpierw zmielic, a dopiero potem ugotowac (chce zeby powstalo cos w rodzaju kleiku do podania dziecku w butelce). Tylko nie za bardzo mam wyobrazenie w jakich proporcjach dac wode i te zmielone platki? Odpowiedz Link Zgłoś
nswiderska Re: płatki jaglane 09.04.06, 11:00 tez je mojemu Maluchowi podawalam z nutramigenem. Gotowalam okreslona ilosc wody i dodawalam platkow. Gotowalam jakies 7-8 minut az sie zrobil kleik, chwile studzilam, ewentualnie dodawalam troche wody, dposypywalam nutramigen i miksowalam (od samego potrzasania ten nutramigen nie bardzo chcial sie porzadnie rozmieszac) i serwowalam Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś