ewelina78 Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 11.05.06, 13:14 Jesli są objawy to wymaga leczenia na pewno, dr Janus z forum candida moze lepiej cos doradzi ale mi kiedys napisał ze jesli candida jest na jeden plus u dziecka i nie ma objawow to wtedy nie wymaga leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
amun1 Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 16.05.06, 12:49 podnoszę może jeszce ktoś doradzi Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 16.05.06, 12:52 Pewnie wystarczy w tym przypadku wyeliminowanie cukru. Chyba, że Dziecko wczęsniej miało więcej plusów. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 16.05.06, 12:59 Dawaj dziecku przez 3 miesiace lakcidofil lub trilac, wtedy te bakterie wyeliminuja grzyba Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_f Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 16.05.06, 16:58 Dla dzieci uczulonych na mleko nie moze byc. Dlatego, ze preparat ten to liofilizowana zawiesina zywych paleczek kwasu mlekowego w jalowym odtluszczonym mleku z dodatkiem sacharozy. Lepszy bedzie wowczas Lacidofil, Probacti4, Nutriplant, Beneflora - te sa bezmleczne. Przy kupnie probiotyku zawsze warto czytac sklad i sprawdzac czy nie znajduje sie w nim mleko (o ile oczywiscie dziecko mleka nie toleruje). Trilac tez mleko zawiera. Odpowiedz Link Zgłoś
amun1 Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 23.05.06, 12:20 Mam pytanie odnośnie diety co powinna, wyeliminować a co dodać synek zjada: -ziemniaki -ryż -marchew -brokuł -brukselka -jabłko -morela -gruszka -sok jabłkowy,gruszkowy -indyk -kurczak -pieczywo -kaszka ryżowa nestle -kleik ryżowy Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 23.05.06, 12:39 Wyeliminować gruszkę, ziemniaki, biały ryż i kaszki z niego, morelę, soki kupne, pieczywo glutenowe na drożdżach. Odpowiedz Link Zgłoś
amun1 Re: czy candida (+ ) wymaga leczenia? 23.05.06, 13:06 dlaczego ryą wyeliminować i kaskę , ziemniaki to co on ma jeść ? Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis amun1 23.05.06, 12:51 Nie jestem wyrocznią w leczeniu kandydozy, ale sami borykaliśmy się z nią. Leczenie zaczęłam ok. 8 tyg temu. Wczoraj odebrałam wyniki i z bardzo licznych candida sp. zostały nam pojedyncze albicans. Mały jadł to wszystko co piszesz i jeszcze trochę. Zwracałam uwage tylko na dodatek białego cukru, zeby go nie było w sokach. Mały jadł też codziennie bułki graham pszenne, paluszki słone chrupki kukurydziane, sery kozie i jaja przepiórcze. Braliśmy i bierzemy jeszcze krople Sanum oraz prebiotyki które w dużej mierze pomagają jak ktoś już zrresztą tu wyzej napisał. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: amun1 23.05.06, 22:44 Madziu, a na ile wcześniej odstawilaś probiotyki przed badaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: nowajulka 24.05.06, 11:32 Nie odstawiłam, ale za porozumieniem z lekarzem i gabinetem labolatoryjnym. Powiedziano mi ze ilość grzybów w badaniu nie zmniejszy się jeśli faktycznie są to muszą być, a grzybicę określa się wedle stosunku ilości grzybów chorobotwórczych do naturalnej flory. Jeśli zatem nawet grzybów będzie dużo a występują w naturalnej florze to nie ma mowy o grzybicy (ilość będzie określana bezwzględnie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: nowajulka 24.05.06, 11:55 Niestety nie z tym nie zgadzam. Ale rozumiem, że ciężko jest odstawić probiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: nowajulka 24.05.06, 14:16 Dlaczego się nie zgadzasz, na jakiej podstawie i jaką teorię wyznajesz. Napisz proszę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś