Dodaj do ulubionych

czeste kupki

11.05.06, 22:30
witajcie moj synek od wczoraj znowu robi czesto kupki podobne do biegunki ale
od tygodnia podaje mu mieso z krolika miesiac temu mialam podobny przypadek
i rowniez tez zabkuje tak jak wczesniej no ale dupka i jajeczka odparzone to
raczej nie od zabkowania tak mi sie wydaje bo ma znowu liszaje na nogach
czyli to od jedzenia?no i w kupce 2 razy widzialam duzo bialych sredniej
wielkosci niteczek co to bylo zastanawiam sie czy miesko z krolika-ale
wczesniej jak jadl to nie bylo a moze owsiki -ale nie ruszaly sie a malego
nie swedzi to pozostaly robale i te biegunki moze od tego czy wiecie cos o
tym
Obserwuj wątek
    • mamaady Re: czeste kupki 12.05.06, 09:15
      A co to znaczy częste? Mojej przyjaciółki dziecko robi jedną kupę na 3 dni,
      więc jak zrobi dwie dzienni ona już panikuje, że ma biegunkę... Dla mojej córki
      norma to jest do 5 kup dziennie, a lekarz zwykle diagnozując biegunkę pyta czy
      było więcej niż 10 na dobę.
      Twoje dziecko zmienia dietę, więc i musai dostosować układ trawienny do noweych
      pokarmów. Bardziej mnie zaniepokoiłoby że ma odparzenia. Może zmieniłaś np.
      pieluszki na nową paczkę. Jeżeli nie, to z powodu podania nowego pokarmu nie do
      końca dziecko nauczyło się trawić, może więc wywołać przejściowe podrażnienie
      układu pokarmowego. Spróbuj smarować pupę, podaj może węgiel ( jeżeli twoje
      dziecko ma około 6 miesięcy to jedna tabletka wystarczy - tak mi mówiła
      pediatra), a mięso może na początek bardziej miksuj, lepiej strawi.
      A te włókna w kupce, to na pewno coś z jedzenia, może być z mięsa królika. Tym
      się za bardzo nie martw, bo nie takie rzeczy jeszcze w kupce znajdziesz wink))
      • puza1 Re: czeste kupki 12.05.06, 09:26
        u mojego malucha (2 latka) od kilku miesięcy luxne kupy, okresowo jest ich
        dużo. Teraz od 2 tygodni robi jakieś 7 luxnych kup dziennie. Czy to trzeba
        uznać za normę? 10 kup na dobę nie przekracza ale trwa to długo.... Ja jestem
        zaniepokojona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka