swietlikowa 20.06.06, 19:41 kochane Mamy, macie jakies sposoby na podawanie dziecku kaszy jaglanej. Czytalam, ze dobra jest kasza jaglana z warzywami. W jaki sposob ja przyrzadzacie i z jakimi warzywami jest smaczna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-lis Re: kasza jaglana 20.06.06, 21:08 Ja robię krupnik (zamiast kaszy jęczmiennej) - jest lepszy tylko koniecznie trzeba wsypać na zimną wodę razem z włoszczyzną. Deser Turecki (kiedyś) na mleku kozim. Czasami zapiekam z owocami, albo jak nie mam czasu to z musem ze słoika. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: kasza jaglana 21.06.06, 12:33 A moja bardzo ją lubi samą z odrobiną soli i od niedawna masła. posypaną koperkiem. Jak była mniejsza rozgotowywałam jej płatki jaglane na wodzie, i dodawałam troszkę powideł śliwkowych lub morelowych. Sama ją uwielbiam z gulaszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.wojtusia Re: kasza jaglana 21.06.06, 13:19 Super szybkie - wymieszana z gotowaną (najsmaczniej na parze) cukinią plus oliwa z oliwek, czosnek i bazylia z doniczki na balkonie . Odpowiedz Link Zgłoś