Dodaj do ulubionych

Cześć piękne 🥰 (Facebook

15.03.25, 09:10
Witam piękne panie w słoneczną sobotę, piękne panie od paru dni na fb pojawiają mi się stare te same posty i nic wiecej, odinstalowałam i nic nie pomogło, czy da się coś z tym zrobić???Co dzisiaj piękne macie w planie???my jutro idziemy do córeczki na obiad zaprosiła nas,a ja zrobię na deser ciasta bez pieczenia, będzie sernik gotowany i ciasto z kaszy mannej na herbatnikach, pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego, spokojnego i cudownego dnia 🌻🌷🌹🌺⚘️
Obserwuj wątek
    • mariola233 Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 09:11
      A to mój Przyjaciel ❤️
      • mariola233 Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 09:11
        Miłego
        • nika_1985 Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 09:21
          Właśnie dopijam kawę, wietrze mieszkanie i zaraz będę robić pasztet z soczewicy z suszonymi pomidorami.
          Wczoraj taki piękny zachód słońca był.
    • pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 09:18
      Wstałam z lekkim szumem głowy tongue_out , dopiję kawę i idę na trening (wiem, że to błąd wink)
      potem szybkie spotkanie pracowe, targi budownictwa, może po drodze jakiś obiad zjemy, bagietę, albo coś wymyślę.
      Jak już dotrę do domu z powrotem, to zamierzam robić NIC. Po prostu uwalę się na kanapie, i nawet dźwigiem mnie nikt nie ruszy...
    • mama-ola Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 09:19
      Nieustannie się dziwię jak zachowujesz figurę przy tych wszystkich deserach smile Ja nie mam w planie żadnych ciast w ten weekend, dbania o linię ciąg dalszy. Za to spacer z psem jest godny naśladowania, mój pies by się z Tobą zgodził. Miłego dnia smile
      • moni_485 Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 09:57
        Dobra figura to proporcje, a u niej tego nie ma. Ona jest szczupła, ale nie jest zgrabna.
        • koko8 Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 10:34
          Po co piszesz takie rzeczy? Czy Mariolką cię pytała o opinię?
        • szmytka1 Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 10:54
          Ale co niby jest nie tak z jej proporcjami, ja tam nie widzę żadnego problemu
        • kropkaa Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 12:28
          Nikt cię o opinię nie prosił.
      • livia.kalina Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 13:09
        Ja też! pamiętam jak byłam mała, to w moim bloku co i rusz władzę obejmował obłędny zapach ciasta, który wydobywał sie z mieszkania piętro niżej. A warto dodać, że to były czasy z reglamentowanymi słodyczami i w ogóle cukrem, więc do słodyczy jako dziecko tęskniłam strasznie. Co moja mama zawsze chwacko komentowała:" łaska boska, ze ja nie umiem tak piec bo bym w drzwi nie zdołała wejść" wink
        • mama-ola Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 14:37
          U nas za komuny mama piekła ciasto w niemalże każdy weekend smile Na szczęście się nie roztyłyśmy. Całkiem możliwe, że większość pochłaniał tata, który pracował fizycznie, więc miał duże zapotrzebowanie kaloryczne.
    • mayaalex Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 10:25
      ciasto z kaszy mannej, uwielbiam!
      U nas dzis gotuje maz, ja zjadlam slodkie sniadanie i teraz w lozku przegladam ematke, zaraz zrobie duolingo a potem bede odpoczywac smile Dzis w planie mam tylko jedno pranie i przeorganizowanie jednej polki w kuchni, bo za duzo rzeczy mam na blacie. Tak pomalutku chce to ogarnac ale wlasnie po jednej polce bo na wiecej nie mam sily.
      U nas dzis zimno i szaro, caly dzien zamierzam spedzic w domu - jutro ma byc slonecznie wiec gdzies wyjdziemy.
      Fajnie miec taka duza corke, ktora mieszka blisko i zaprasza na obiad! I fajnie miec mame ktora przynosi dwa ciasta na deser smile
    • kocynder Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 12:23
      Właśnie dopiłam druga kawę. Pogoda ładna choć chłodno. Byłam na długim spacerze (między pierwsza a druga kawą), bo jak ostatnia idiotka w wolna sobotę wstałam o 6:00! Za to dziś się poświęcam i na obiad robię polędwiczki pieczone w pistacjach, z kremowym, serowo - śmietankowym sosem. Do nich zaserwuję makaron, na razie nie mam pomysłu na "jarzynkę". Na deser zrobiłam melbę z brzoskwiniami.
    • atoness Re: Cześć piękne 🥰 (Facebook 15.03.25, 15:51
      Drogie i piękne panie, manna to rzeczownik, nie przymiotnik: z kaszy manny, kaszy mannie, kaszę mannę.

A na dzisiejszą imprezę kupiłam krajankę. Najlepsze ciasto na świecie. Jasne, jakby biszkoptowe, przekładane jakimś dżemem. Czy ematki robią i podzielą się przepisem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka