bomba001 21.06.06, 22:37 jakies opinie? jutro do nieg idę, nie wiem na ile mu wierzyc.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-lis Re: dr nowacki krakow 21.06.06, 22:54 Byłam u niego w poniedziałek. Było trochę chaotycznie, ale odniosłam dobre wrazenie. O opinię trudno mi się jeszcze pokusić. Poszukaj, niedawno był wątek o lekarzu z Krakowa i tam ktos wkleił opinie na jego temat. Jak znajdę to podrzuce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malka21 Re: dr nowacki krakow 22.06.06, 10:19 Byłam z dziećmi na kilku wizytach u N. Co do jego kompetencji jako lekarza nie mam zastrzeżeń. Uważam, że wśród lekarzy z którymi się spotkałam do tej pory, jest zdecydowanie profesjonalistą. Niemniej nie wszystko mi się podobało i obecnie nie kontynuję wizyt bo mniej więcej radzę sobie sama. Ale gdyby moim dzieciom na tyle się pogorszyło, że nie dawałabym sobie rady z alergią to pewnie poszłabym znowu. Nie wiem z jaką alergią boryka się Twoje dziecko ale jeśli z pokarmową to miej świadomość, że lekarz owszem zleci różne badania (być może też w kierunku grzybicy, jeśli uzna że jest to prawdopodobne) oczywiście na Twój koszt, może zasugerować odstawienie jakiegoś produktu ale do tego co uczula Twoje dziecko będziesz i tak musiała dojść sama (chyba że testy coś wykażą). Na ile sie zorientowałam, to pan doktor jest zwolennikiem dobrej diagnostyki tzn. również przeprowadzania zdecydowanych prowokacji, żeby upewnić się, czy dana rzecz rzeczywiście uczula. Daje antybiotyki gdy jest potrzeba przy infekcjach ale raczej o wąskim spektrum działania (czyli u nas była to zawsze biodacyna z efrinolem do nosa). No i sławne kukułki (czyli przyjeżdżanie z dzieckiem na odciąganie wydzieliny z nosa przy infekcji. Dość skuteczne ale niestety nie przyjemne dla malucha no i mamy też... Nastaw się też na dość duże wydatki na wizytę i badania, szczególnie na początku. Odpowiedz Link Zgłoś