Dodaj do ulubionych

co na bol gardla

28.08.06, 10:31
Witam wszystkich!
Dziewczyny pomozcie, co podac uczulonemu prawie na wszystko 3-latkowi na bol gardla? Wiem, ze jak trafie do lekarza to od razu zaserwuje nam antybiotyk, bo jego nie bardzo jest czym innym leczyc. Moze macie jakies doswiadczenia, pomysly. Maly w chwili obecnej je: bebilon amino, amarantus, krolik, ziemniaki, sinlac, gruszka, buraki.
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: co na bol gardla 28.08.06, 10:33
      a jakie są objawy
      czerwone, suche, stan podgorączkowy ?
      • zosia888 Re: co na bol gardla 28.08.06, 10:46
        Przez dwa dni mial goraczke, nawet 39. Dzisiaj ma stan podgoraczkowy, ok. 37 stopni. Gardlo duze, czerwone. Ma problemy z przelykaniem i sam mowi, ze go boli. Nie kaszle. Na poczatku nie mial apetytu, widac ze jedzenie sprawialo mu problem, ale dzisiaj juz jest lepiej i od rana ladnie je.
        • 5_monika Re: co na bol gardla 28.08.06, 10:56
          tantum verde możesz użyć
          najlepiej było zareagować już na samym początku, ja podaję homeopatyczną
          Beladonnę 15 ch,( ona jest również na gorączkę)jak tylko dziecko skarży sie na
          gardło.To wtedy jeśli nie zapowiada się na anginę.
          Wygląda na to,że wszystko przechodzi.
          Pozdrawiam
          • zosia888 Re: co na bol gardla 28.08.06, 13:13
            Dzieki Monika.
            Z tym tantum verde troche sie boje, ale faktycznie moze sprobuje ten homeopatyczny
            • 5_monika Re: co na bol gardla 28.08.06, 17:35
              z każdym homeopatycznym nie próbuj nic miętowego, bo ona neutralizuje działanie
              leków homeo.
              1 granulka np.co 4 razy dziennie,pod język smile lub po prostu żeby rozpuściła się
              w ustach.
    • patyska Zosiu!!! 28.08.06, 20:36
      nie wiem co na bol gardla, ale pamietaj: alergicy maja przy zwyklym
      przeziebieniu tak czerwone gardla jak zdrowi przy anginie! nie daj sobie wmowic
      antybiotyku, poki dziecko nie czuje sie tak, ze powinno wziac antybiotyk. matka
      sama najlepiej wie, kiedy z dzieciakiem jest tak zle, ze powinien brac to
      swinstwo. ja juz otworzylam opakowanie i dolalam wody zeby zrobic zawiesine.
      malzonek moj kochany jakos czujnie powiedzial - poczekaj, jutro rano zadzwonisz
      do Zawadzkiej, zapytasz, podac zawsze zdazysz. posluchalam go, bom zona
      posluszna wink i wlasnie tego sie od mojej kochanej doktorki dowiedzialam, co
      teraz przekazuje tobie. jeszcze raz: alergik ma gardlo jak chory na angine,
      albo jak ktos ze straszliwa infekcja gardla nawet przy leciutkiej
      infekcji. "zwykly" lekarz da antybiotyk. alergolog kaze czekac i obserwowac
      stan dziecka. pamietaj o tym! wink
      • patyska i jeszcze jedno... 28.08.06, 20:36
        ...zajrzyj na priv wink
        • zosia888 Re: i jeszcze jedno... 29.08.06, 10:09
          Dzieki Patyska smile.
          Cos w tym jest bo Mati ma zawsze ogromne migdaly, tyle ze nie czerwone.
          Ale dzisiaj jest juz lepiej.
          Zaraz odpisze na prv.
          Pozdrawiam.
          • patyska Re: i jeszcze jedno... 29.08.06, 10:15
            ja tez mam zawsze ogromne i czerwone migdaly wink fajnie sie na nie zwolnienia bierze wink
            • zosia888 Re: i jeszcze jedno... 29.08.06, 10:23
              Pamietam kiedys dr Mylek pisala o tym w swojej ksiazce. Ze przerost migdalkow moze swiadczyc o sklonnosciach alergicznych. Widac cos w tym jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka